MHP Genel Başkanı Bahçeli: ABD'nin yanlıştan dönmesi temennimdir

MHP Genel Başkanı Bahçeli, ABD'nin vize işlemlerini askıya almasına ilişkin, "ABD'nin yanlıştan dönmesi, yangına körükle gitmekten kaçınması ümit ve temennimdir." dedi.

10 Ekim 2017 Salı 13:31
MHP Genel Başkanı Bahçeli: ABD'nin yanlıştan dönmesi temennimdir






ANKARA (AA) - MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin grup toplantısında yaptığı konuşmada, ABD Başkanı Donald Trump yönetiminin, Barzani’nin korsan referandumunu meşruiyet açısından sorgulamadığını, sadece zamansız bulduğunu söyledi.

ABD'nin, hiçbir zaman Barzani’ye "referandumu yapmayın" demediğini, zamanlamadaki sorunları paylaştığını belirten Bahçeli, "Beyaz Saray yönetimi ikircikli ve ikiyüzlü davranmıştır. Türkiye’nin bölgede inisiyatif almasından rahatsızdır. ABD binlerce kilometre uzaktan gelip operasyon yapacak, bu doğru olacak, Türkiye yanı başındaki musibet ve felaketlere milli çıkarları doğrultusunda tepki verip müdahale edince yanlış olacak. Böyle bir dünya nerede vardır? Böyle bir acizlik nasıl kabul edilecektir?" diye sordu.

"Bizim bu şekilde düşünenlere söyleyeceğimiz şudur: Ya haddinizi bilin ya da 'Yankee'liğinizi gidin kendi topraklarınızda sergileyin." ifadesini kullanan Bahçeli, Barzani’nin arkasından itekleyenlerin, onu şevklendirenlerin Trump’ın çevresindeki karanlık yüzler olduğunu vurguladı.

"Skandal karar"

Bahçeli, ABD'nin sudan bahanelerle sanal kriz arayışına yeltendiğini, ABD Konsolosluğunda çalışan, çarpık ve kuşkulu ilişki ağları olan bir şahsın bir süre önce tutuklanmasından sonra Büyükelçiliğin skandal bir karara imza atarak Türkiye’deki tüm ABD diplomatik misyonlardaki göçmen olmayan vize hizmetlerini askıya aldığını anımsatarak, şunları kaydetti:

"ABD vize engeliyle neyi amaçlamaktadır? Hani dosttuk? Hani iki ülke hiç olmadığı kadar yakındı? Bu masalları Trump anlatmıyor muydu? Kısa zaman içinde değişen ne oldu? Kimin damarına basıldı? Kimlerin uykuları kaçtı, kimler kabus yaşamaya başladı?

İki devlet arasındaki inatçı gerilimlerin vatandaşlarına zarar olarak yansıması hatadır. ABD’nin, dostluk, müttefiklik, stratejik ortaklık vizesinin süresi sanıyorum dolmak üzeredir. Bu hezeyanın, akıl tutulması anlamına gelen kararın iki ülke arasındaki uçurumu derinleştirmekten başka işlevi olmayacaktır. ABD’nin yanlıştan dönmesi, yangına körükle gitmekten kaçınması ümit ve temennimdir.

"Çürük yumurtalar"

Bahçeli, Türkiye'nin, Irak, Suriye ve mücavir bölgelerle bağını kesmesinin, ilişkileri sonlandırmasının "küçülmek, küçük düşmek" olacağını vurguladı.

Bahçeli, şöyle devam etti:

"Şimdi bize, Misakımilli’yi savunduk; Kerkük’ü, Musul’u konuştuk diye kara çalmak için çırpınanlar ne demeye çalışıyor? Kimlerin tetikçiliğine soyunuyorlar? Biliyorum komik kaçacak ama bunlar güya Atatürkçü. Biliyorum şaka gibi, fakat bunlar güya tam bağımsızlık savunucusu. Bunlar ki gavura dost, Türk'e düşmanlıkta eşikleri aşan, sınırları zorlayan çürük yumurtalardır."

Türk askerini sırtından vuran alçaklarla yanak yanağa verip zehir imal edenlerin, kendilerine, Misakımilli hususunda ayar veremeyeceğini, hizaya getiremeyeceğini belirten Bahçeli, "Yerimizi biliriz, herkesin de bilmesini isteriz. Yurdumuzu biliriz, bilmeyen varsa bedel ödemek pahasına öğretiriz. Yönümüzü biliriz, yolsuz ve vatansızlara Osmanlı tokadını indiririz." dedi.

"Misakımilli Atatürk'tür"

Bahçeli, Misakımilli'nin Atatürk ve Türk milletinin hayat alanındaki tavizinin son sınırı olduğuna dikkati çekerek, şu görüşlere yer verdi:

"Mustafa Kemal, Misakımilli'yi doğrudan doğruya Türk milletinin anayasası olarak belirtmiştir ve Misakımilli'yi şöyle tarif etmiştir: 'Vatanın dış düşman karşısındaki durumunu ve yerini tespit eden kutsal bir kuraldır.' Hatta aziz Atatürk, daha da ileri gidip şöyle demektedir: 'Misakımilli'mizde muayyen ve müspet bir hat yoktur. Kuvvet ve kudretimizle tespit edeceğimiz hat, hatt-ı hudut olacaktır.'

1921’de kabul edilen İstiklal Madalyası Kanunu'na göre, belirlenmiş madalyanın arka yüzünde Misakımilli haritası vardır. Ayrıca 1924 yılında, dönemin muhterem milletvekillerine yılbaşı hediyesi olarak Misakımilli haritası dağıtılmıştır. Bu haritada, 'Batum, Halep, Rakka, Deyr-i Zor, İdlib, Süleymaniye, Musul ve Kerkük' Türkiye toprağı olarak gösterilmiştir. Zoruna giden varsa, hoşuna gitmeyen bulunuyorsa bizim meselemiz değildir. Onlar doğruca müstevli kalıntılarının, haçlı hısımlarının dizinin dibinde soluklarını almalıdırlar, yakında da inşallah alacaklardır. Tarihin çağrısına kulak tıkayanlar, istikbalin aydınlığına gözünü kapatan yersiz yurtsuzlardır ve vatan düşmanlarıdır. Misakımilli Türk milletinin yeminidir, Türk milletinin varlığının aslında ucu açık sınır alanıdır. Bu yemin tutulmalıdır, bu yemin yaşatılmalıdır. Yemin nedir bilmeyen, yeminleri bozan, bozmaya kalkan ne bizdendir, ne de bu millete dost ve samimidir. Şimdi anlaşıldı mı niye 82 Kerkük? Şimdi belli oldu mu niye 83 Musul? Bugünden 84'ü söylemeyeyim çünkü 85'in heyecanı kalmayacaktır. Misakımilli'den vazgeçmek gelecekten vazgeçmektir. Misakımilli'den vazgeçmek istiklal haklarımızı pazarlık konusu yapmak demektir."

Kendilerine 'ne işiniz var Kerkük’te' denildiğine değinen Bahçeli, ancak ABD'ye dönüp 'ne arıyorsunuz Irak'ta, ne geziyorsunuz Suriye'de' denilemediğini aktardı. Bahçeli, Irak ve Suriye'nin toprak bütünlüğünü savunacaklarını, durumun tersine dönmesi halinde bu ülkelerin dağılması sonrası alt üst oluşa seyirci kalmayacaklarını ve dışarıdan bakmayacaklarını söyledi.

Son Güncelleme: 10.10.2017 16:05
Anahtar Kelimeler:
Devlet BahçeliPolitika
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.