MHP Konya'da anket yaptı, işte oy Konya MHP oy oranı

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Konya İl Başkanlığı’nın Gezici Araştırma Şirketi'ne 1 Kasım Genel Seçimleri ile ilgili yaptırdığı anket sonuçlarına göre Konya’da MHP’nin oy yüzdesi 2 puan arttı.

18 Ekim 2015 Pazar 18:54
MHP Konya'da anket yaptı, işte oy Konya MHP oy oranı






 MHP Konya'da anket yaptı, işte oy Konya MHP oy oranı
Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Konya İl Başkanlığı’nın Gezici Araştırma Şirketi'ne 1 Kasım Genel Seçimleri ile ilgili yaptırdığı anket sonuçlarına göre Konya’da MHP’nin oy yüzdesi 2 puan arttı. 
Anket sonuçlarının açıklanması ile ilgili MHP Konya İl Başkanlığı’nda düzenlenen basın toplantısına MHP Genel Sekreter Yardımcısı ve Milletvekili Mustafa Kalaycı, Konya Milletvekili Mustafa Sait Gönen, Konya Milletvekili Adayı Hüseyin Oprukçu, MHP İl Başkanı Murat Çiçek ve partililer katıldı. Toplantıda konuşan MHP Genel Sekreter Yardımcısı ve Konya Milletvekili Mustafa Kalaycı, Konyalı halkın beklentileri ve görüşlerinin ne olduğunu öğrenmek ve parti olarak hangi mahallelerde yoğunlaşmaları gerektiğini bulmak amacıyla araştırma yaptırma kararı aldıklarını ifade etti. Kalaycı, "Bu araştırma Ekim ayının başında yapıldı. MHP’ye yönelik yapılan algı operasyonlarının etkisinin olduğu bir dönem. Bizlerin çalışmalarıyla hükümeti kimin kurmadığı, MHP’nin hükümeti kurmaya her türlü hazırlığını yaptığını hemşehrilerim görmüştür. Ben inanıyorum ki önümüzdeki günlerde yapılacak anketlerde de MHP daha yüksek oy oranına ulaşacak. İnşallah daha yüksek milletvekili sayısına ulaşacak" dedi. 

"HATA PAYI GÜVEN ARALIĞI YÜZDE 1,8" 

Konya genelinde sosyal, ekonomik, politik ve kültürel konular ile ilgili seçmenin algısını belirlemek üzere 3-4 Ekim 2015 tarihlerinde araştırmalarını gerçekleştirdiklerini söyleyen Gezici Araştırma Şirketi Sahibi Murat Gezici de, araştırmaya Konya’nın 31 ilçesinde, 18 yaş ve üstü seçmen nüfusunu temsil eden, yaklaşık yarısı kadın olmak üzere toplam 7 bin 860 katılımcının katıldığını ve görüşmelerin yüz yüze yapıldığını söyledi. Araştırma sonuçlarının üzerinde, bulguların tutarlılığı açısından çeşitli kontroller gerçekleştirildiğini belirten Gezici, araştırmanın hata payı güven aralığının yüzde 1,8 olduğunu söyledi. 
Murat Gezici araştırmaya göre, “Kendinizi nasıl tanımlıyorsunuz” sorusu üzerine birden fazla seçim hakkı sunulan Konya halkının, yüzde 45,1’inin dindar, yüzde 33,4’ünün milliyetçi, yüzde 32,1’inin muhafazakar, yüzde 19,8’inin de Atatürkçü şeklinde cevap verdiğini belirtti. 

"MHP 2 PUAN DAHA İLERİDE" 

Araştırmaya katılan Konyalıların 7 Haziran 2015 Genel Seçimleri’nde hangi partiye oy verdiğine ilişkin dağılım incelendiğinde yapılan araştırma sonucu halkın yüzde 65,3’ünün AK Parti’ye, yüzde 9,9’unun CHP’ye, yüzde 16,9’unun da MHP’ye oy verdiğini ifade ettiğini kaydeden Murat Gezici, "Yine araştırmaya katılan Konya halkının 1 Kasım 2015 Genel Seçimleri’nde hangi partiye oy vermek istediğine ilişkin dağılım incelendiğinde yüzde 64,9’unun AK Parti’ye, yüzde 10,8’inin CHP’ye, yüzde 18,8’inin MHP’ye ve yüzde 4’ünün HDP’ye oy vermek istediği sonucunu aldık. AK Parti’nin aslında burada oy kaybettiği, Saadet ve Büyük Birlik gibi partilerden oy geçişkenliği söz konusu. O yüzden AK Parti 1 Kasım’da 7 Haziran’a yakın oy oranı alıyor. Fakat çok küçük bir farkla bir milletvekili kaybediyor. Bu oran, bu milletvekilinin nereye gittiğine baktığımız zaman MHP’ye geçtiğini, 3’üncü milletvekilinin çıktığı görülüyor. Fakat bıçak sırtında bir oy oranına sahip. Şu an için bu Pazar bir seçim olsa 3’üncü milletvekilini MHP çıkarıyor. CHP 1 milletvekili çıkarıyor. AK Parti’nin ise 10 milletvekilini çıkardığı görülüyor. MHP, bin ile bin 500 kadar daha az oy alırsa, 1 milletvekilini kaybediyor, AK Parti’nin karnesine tekrar yazılıyor" şeklinde konuştu. 
Murat Gezici, ankette MHP’ye oy verip vermeme olasılığı da sorulan Konya halkının yüzde 43,9’unun “Hiçbir koşulda asla oy vermem” cevabını verirken, yüzde 38’inin “Belki oy verebilirim”, yüzde 18,1’inin de “Kesinlikle oy veririm” şeklinde yanıt verdiğini kaydetti. 
Gezici, yapılan anket çalışması ile ilgili şu bilgileri de paylaştı: "Araştırmaya katılan halkın eğitim durumuna ilişkin dağılım incelendiğinde yüzde 25,6’sı lise mezunu, yüzde 45,2’si ilkokul mezunu ve yüzde 12,8’i üniversite mezunu. Araştırmaya katılan halkın meslek grubuna ilişkin dağılım incelendiğinde yüzde 36,5’i ev hanımı, yüzde 7,1’i özel sektör ve yüzde 13’ü emekli. Araştırmaya katılan halkın gelir düzeyine ilişkin dağılım incelendiğinde ise yüzde 32,3’ü 1001-1500 lira arasında gelir düzeyine sahip olduğunu ifade ederken, yüzde 19,6’sı 1501-2000 lira arasında ve yüzde 12,8’i 2501-5000 lira arasında gelir düzeyine sahip." 

Son Güncelleme: 18.10.2015 18:56
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.