MHP'li Yalçın'dan Milli Mutabakat Zemini hatırlatması

MHP Genel Başkan Yardımcısı Yalçın, "Sayın Devlet Bahçeli, başta siyasi partiler olmak üzere toplumun tüm katmanlarını vatan, millet sevdası ve menfaatinde birleşmeye, milli mutabakat zemininde buluşmaya davet etmektedir." dedi.

28 Eylül 2017 Perşembe 15:20
MHP'li Yalçın'dan Milli Mutabakat Zemini hatırlatması






ANKARA - (AA) - MHP Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın, "Sayın Devlet Bahçeli, başta siyasi partiler olmak üzere toplumun tüm katmanlarını vatan, millet sevdası ve menfaatinde birleşmeye, milli mutabakat zemininde buluşmaya davet etmektedir." değerlendirmesinde bulundu. 

Yalçın, yazılı açıklamasında, son günlerde bazı medya organlarının, Bahçeli'nin üstlendiği vazifeyi baltalamaya yönelik girişimleri olduğunu belirtti. 

Türkiye'nin huzuruna ve güvenliğine kast eden risk ve tehditlerin ortadan kaldırılmasına katkı vermenin MHP’nin temel önceliği olduğuna vurgu yapan Yalçın, bu bağlamda MHP Genel Başkanı Bahçeli'nin, milli meselelerle ilgili kemikleşmiş önyargıların ve kısır çekişmelerin bir kenara bırakılması için çaba gösterdiğini anlattı.

Bahçeli'nin, başta siyasi partiler olmak üzere toplumun tüm katmanlarını vatan, millet sevdası ve menfaatinde birleşmeye, milli mutabakat zemininde buluşmaya davet ettiğini belirten Yalçın, iç ve dış güvenlik sorunlarının giderek ağırlaştığı, Türkiye'nin çok ciddi bir beka sorunuyla karşı karşıya kaldığı en buhranlı zamanda partilerince atılan adımların son derece önemli olduğunu kaydetti.

Türkiye'yi meşgul eden Irak ve Suriye'deki gelişmelerle ilgili tavırlarının da bu noktada değerlendirilmesi gerektiğini vurgulayan Yalçın, şu ifadeleri kullandı:

"Bilinmelidir ki MHP Lideri Sayın Devlet Bahçeli'nin son açıklamasının temelinde, küresel tezgahların kıskacındaki Türkmenlerin umudunu diri tutma gayesi yatmaktadır. Üstelik sadece Barzani'nin değil, onu yöneten, sevk ve idare eden ellerin de caydırılması lazımdır. Sivil toplumun, siyasi partilerin ve özellikle de topyekün milletin verdiği desteğin gücü, caydırıcı, ikna edici bir kozdur. Bırakınız engin Türk tarihini, daha yakın geçmişte bekasına ve Türkiye’nin toprak bütünlüğüne yönelen tehditlere Türk milletinin verdiği karşılığı ve bunun sonuçlarını yansıtan çok sayıda örnek mevcuttur. Şer güçlere, küresel odaklara ve onların maşalarına mukadder akıbetlerinin hatırlatılması, caydırıcılık bakımından fevkalade ehemmiyet arz etmektedir. Buna rağmen Sayın Genel Başkanımızın açıklamaları provokasyon olarak nitelendirilmiştir. Bu fevkalade vahim bir hata ve kusurdur. Asıl provokasyon, Sayın Bahçeli'nin tarihi ve uyarıcı açıklamaları üzerinden Türkiye'de oluşan milli konsensüs havasını baltalama girişiminde bulunmaktır. Böyle nazik bir dönemde yapılan açıklamaları saptırarak provokatif gazetecilik sergilenmesi hoş görülemez, iyi niyetli kabul edilemez."

Barış Gündoğan Muhabir: 

Son Güncelleme: 28.09.2017 15:33
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.