MHP Samsun'da görevden alma ve disipline sevk
Yerel seçimler öncesi AK Parti ve MHP teşkilatlarında yaşanan kriz durmak bilmiyor. MHP Samsun İl Başkanı Taner Tekin, Genel Merkez tarafından görevden alındı. MHP Samsun Milletvekili Erhan Usta da disipline sevk edildi.
MHP'DEN AÇIKLAMA
MHP Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın konuya ilişkin yaptığı açıklamada, 'Cumhur İttifakı ruhuna aykırı faaliyetlerinden dolayı Milliyetçi Hareket Partisi Samsun İl Başkanı görevden alınmıştır. Milliyetçi Hareket Partisi Samsun Milletvekili Erhan Usta'nın da Merkez Disiplin Kurulu'na sevki hususunda gerekli çalışmalar başlatılmıştır' dedi.MHP'Lİ USTA: BEN DİSİPLİNE SEVK EDİLECEK BİR ŞEY YAPMADIM
MHP yönetimi tarafından Merkez Disiplin Kurulu’na sevk edilen MHP Samsun Milletvekili Erhan Usta, kararı değerlendirdi. Usta, 'Samsunlu seçmenlerimizin ve partimizin hukukunu korumaya çalıştım. Bütün yaptığımız bu. Ben disipline sevk edilecek herhangi bir şey yapmadım' dedi.MHP'de Samsun İl Başkanı Taner Tekin, Cumhur İttifakı ruhuna aykırı faaliyetlerinden dolayı görevden alındı, Samsun Milletvekili Erhan Usta'nın ise Merkez Disiplin Kurulu’na sevkine karar verildi. Karar sonrasında değerlendirmelerde bulunan Usta, 'Samsunlu seçmenlerimizin ve partimizin hukukunu korumaya çalıştım. Bütün yaptığımız bu. Ben disipline sevk edilecek herhangi bir şey yapmadım. Yaptığımız şeylerin parti politikalarımıza uygun olduğunu düşünüyorum. Hem de tabanın sesi olmaya çalıştım. Samsun Ak Parti İl Başkanı'nın açıklamasına bakılsın önce. Alaya alan, küçük gören bir açıklama var. Samsun'da ittifaka ihtiyaç sözünü aslında AK Parti İl Başkanı söylüyor. Bizim açıklamamız ona cevap mahiyetinde bir açıklamaydı' dedi.