MHP'den TTK ve ÇATES uygulamalarına tepki

MHP Zonguldak İl Başkanı Hamdi Ayan, zaman zaman TTK ve Çates konularında çarpıcı açıklamalar yaptı.

04 Ekim 2013 Cuma 00:00
MHP'den TTK ve ÇATES uygulamalarına tepki






MHP Zonguldak İl Başkanı Hamdi Ayan, zaman zaman TTK ve Çates konularında çarpıcı açıklamalar yaptı.
Hamdi Ayan, İHA'ya yaptığı açıklamada zaman zaman TTK yönetimini eleştiren AK Parti Zonguldak İl Başkanı Hamdi Uçar'a tepkide bulundu. TTK'nın mevcut yöneticilerinin göreve gelmesinde AK Parti İl Teşkilatı'nın da etkisi bulunduğunu belirten Ayan, 'Hamdi Uçar, bunu yıllardan beri yapıyor. TTK yöneticileri ile ne alıp veremediği varsa. Sanki bu yöneticilerin gelişinde onların vebali yokmuş, onlar atamamış gibi, neden TTK üzerinden siyaset yapıyorlar anlamış değilim. Herhalde TTK'yı kendi çalıştırdığı şirketleriyle karıştırmaya başladı' dedi. Kendisinin 28 yıl bu kurumda çalışması nedeniyle TTK konusunda çok hassas olduğunu belirten Ayan, şöyle devam etti:
'Gerek 28 yılını vermiş bir teknik eleman olarak, gelecek Zonguldak'ın olmazsa olmazı gibi nedenlerden TTK, her siyasetçinin ağzına almaması gereken bir konudur. Özellikle kurumun işleyişini, kömürün yer altından nasıl çıkartıldığını bilmeden açıklamalar yapılması, bir kayıptır. Bu arkadaşımız illa TTK'nın özelleşmesini, kapatılmasını istiyorsa, bu söylemler onun açısından doğrudur. Ama Zonguldak'ın geleceği açısından bu çok yanlıştır. Burada turizm olmaz. Tarım, hayvancılık yapamazsınız. Kömür, buraya Allah'ın verdiği bir nimettir. Bunun yaşatılıp, kollanması gerekmektedir. TTK belki zarar ediyor olabilir, TTK'nın baktığı alanları düşündüğünüz zaman kurum aslında kar ediyor. Erdemir, Çateş bunun örnekleridir. Evlerimizdeki ısınma bile kömürle sağlanıyor. Rödevans sahalarındaki maden ocakları ekmek kazanıyorsa, kömürün sayesinde. Arkadaşlarımız, artık TTK'yı meze yapmasınlar. TTK'ya bir sübvanse, yatırım yapabilecekseler konuşsunlar. TTK'yı ağzına dolayıp, durmasınlar.'
TTK'NIN LOKALE GİRECEĞİ İDDİALARI

Ayan, TTK'nın lokale gireceği yönünde iddialar duyduklarını da belirterek, bu yeni uygulama ile mevcut çalışanların da emekli edeceğini savundu. Bu iddiaların, 'iktidarın Zonguldak'ı gözden çıkardığı' yönündeki söylemlerini ispatladığını belirten Ayan, 'TTK'nın lokale gireceği konusunda duyumlar alıyoruz. Lokal deki kasıt, bir müessese etrafında toplanması, mevcut çalışanların emekli edilmesidir. Böyle bakıldığında göç etmeye zorlanan Zonguldak'ın göçü daha da hızlanacaktır. Hükümetin bir an önce bu adım ve politikalardan vazgeçmesi gerekmektedir. Bu arkadaşımız mevcut yöneticilerin TTK'yı yönetemediklerinde müzdarip iseler, kendisilerine bir baksın. Sonuçta ülkeyi yöneten siyasi iktidardır. Bir başarısızlık, beceriksizlik varsa, bu iktidarın ta kendisinindir. Kendisini gözden geçirsin. Kendi başarısızlığını kabul etsin, il başkanı olarak sağa sola çamur atmasın ve siyaseti bıraksın. Ama kendi çıkarlarını, hak ve menfaatlerini gözettiğinden dolayı kendi tuzu kurudur' diye konuştu.
ÇATES'İN ÖZELLEŞMESİNE TEPKİ
Çatalağzı Termik Santrali'nin (ÇATES) özelleştirilmek istenmesine de tepki gösteren Ayan, ÇATES ve TTK'nın birbirinden ayrılamayacağını kaydetti. Ayan, 'Son günlerde ÇATES'in Özelleşmesi söz konusu. Biz özelleştirmenin her türlü şekline karışıyız. TTK ve ÇATES, ikiz kardeştir. Entegre tesislerdir. ÇATES'in de korunması gerekmektedir. Hükümet, bir an önce geri adım atmalıdır. Siyasiler olarak, engellenmesi amacıyla ne gerekiyorsa yapmaya hazırız' dedi. Ayan, ÇATES ile ilgili bir rapor çalışması yürüttüğünü ve bu raporun MHP Genel Merkezi'ne ulaştıracağını sözlerine ekledi.
Ayan, son dönemlerde AK Parti İl yöneticilerinin CHP ile siyaset seviyesini düşürmeye başladıklarını da kaydetti. Karşılıklı atışma ve bozuk üslupla yapılan açıklamaların tahterevalli siyaseti için zemin hazırladığın belirten Ayan, açıklamalarını şöyle tamamladı:
'AK Parti'li arkadaşlarımız, CHP ile seviyesiz bir siyasete girdi. 'Zonguldak'ın birlik ve beraberliğe, toplumsal mutabakata, gönül seferberliğine ihtiyaç var' çağrıları yapmamıza rağmen, kendilerine tahterevalli bir siyaset zemini hazırlamak, 'onlar, yoksa biz varız, biz yoksak, onlar var' siyaseti yürütmek için seviyeyi de düşürmeye başlamışlardır. Bizler, bu kamplaşma ve kutuplaşmanın içerisinde olmayacağız. Zonguldak halkı ile bütünleşecek ve kucaklaşacağız

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.