MHP'nin seyyar reklam aracına yasak geldi

1 Kasım seçimlerine sayılı günler kala AKP yerel yöneticileri MHP'nin tanıtım faaliyetlerini sabote etmeye başladı,

19 Ekim 2015 Pazartesi 14:19
MHP'nin seyyar reklam aracına yasak geldi






MHP'nin seyyar reklam aracına yasak geldi

1 Kasım seçimlerine sayılı günler kala AKP yerel yöneticileri MHP'nin tanıtım faaliyetlerini sabote etmeye başladı,
MHP’nin üzerinde seyyar LED ekran ve stand bulunan propaganda aracının AKP’li Büyükşehir Belediyesi tarafından bulunduğu yerden çekilmek istenmesi Trabzon’da gerginlik yarattı
Olaya sert tepki gösteren MHP Milletvekili Koray Aydın “AKP’ye serbest olan her şey MHP ve diğer partilere yasak, bu mu demokrasi? Bu mu adalet?” diye sordu. 


MHP propaganda aracı da yasaklandı

Trabzon’un AKP’li Büyükşehir Belediyesi yasalara aykırı olduğu gerekçesiyle MHP aracını kaldırmak istedi. TBMM Başkanvekili Koray Aydın “Yargıda ve sandıkta hesabını soracağız” dedi.

MHP Trabzon İl Başkanlığı’nın Trabzon Meydan Parkı civarında bulundurduğu ve üzerinde seyyar LED ekran ve stand bulunan propaganda aracı, yasalara aykırı olduğu gerekçesiyle AKP’li Trabzon Büyükşehir Belediyesi zabıta ekiplerince bulunduğu yerden kaldırılmak istendi. Olayın ardından aracın bulunduğu yere gelen TBMM Başkanvekili Koray Aydın ve beraberindeki heyet, ellerinde yazılı bir emir ve karar olmadan aracı bulunduğu yerden kaldırmaya gelen ekiplere tepkisini dile getirdi. MHP’nin anayasal hakkı olan propaganda çalışmalarının yetkisiz bir kurum tarafından, keyfi bir şekilde engellenmek istendiğini ifade eden Aydın, “Bu girişimin hesabı, yargıda ve sandıkta sorulacaktır” dedi.

AKP’ye serbest!

Koray Aydın, 7 Haziran seçimleri öncesi aynı yerde AKP’nin üzerinde LED ekran olan, belediye ve meydan parkında bulunan mobese direğinden kaçak elektrik kullanan bir TIR bulundurduğunu hatırlattı. Türk siyaset hayatında bu kadar haksız, adaletsiz ve kuralsız bir dönem yaşanmadığına dikkat çeken Aydın “AKP’ye serbest olan her şey MHP ve diğer partilere yasak, bu mu demokrasi? Bu mu adalet?” diye sordu. Başbakan Davutoğlu’nun sözde centilmen bir edayla Ankara’da açıkladığı afişleme düzenine AKP teşkilatlarının hiçbir yerde riayet etmediğine vurgu yapan Aydın, şunları kaydetti: “Teşkilatlarımızın ilgili makamlara yaptığı hiçbir başvuru işleme alınmıyor. Kamunun bütün gücü, resmi araçları, gereçleri, valisi, kaymakamı, kolluk gücü, tüm personeli ve bütün imkanları AKP’nin emrine ve propagandasına tahsis edilmiş. AKP, MHP’nin bir seyyar ekranına tahammül edemez hale gelmiştir. Ellerinde seçim kurulu veya mahkemenin bir kararı olmadan, tıpkı seyyar satıcıya müdahale eder gibi zorbalıkla MHP’nin propagandasını engellemek istiyorlar.”

“Seçilmiş diktatörlük”

AKP iktidarının otoriterleşme eşiğini aşıp, diktatörlüğe doğru sürüklendiğine işaret eden Aydın sözlerini şöyle sürdürdü: “Muhalif partileri engelle ve karıştır, muhalif medyayı sustur, muhalif yazarları dövdür, muhalif insanlara trol tutup sövdür, muhalif işadamlarını batır, muhalif sanatçıları bitir, muhalif afişleri kaldır, sonra da ileri demokrasi ve ‘Yeni Türkiye’ diye milleti kandır. AKP’nin ileri demokrasi ve ‘Yeni Türkiye’ dediği kendileri gibi düşünmeyenlere hayat hakkı tanınmayacak rejimin adıdır. ‘Bitaraf olan, bertaraf olur’ diyerek meydanları inletenlerin kafasındaki çarpık demokrasi, olsa olsa seçilmiş diktatörlüktür. AKP’nin Yeni Türkiye’si; muhaliflerin bertaraf edildiği bir Türkiye’dir. Milletimiz göz göre göre gelen bu tehlikeyi görsün ve bu zorba anlayışı sandığa gömsün. MHP ve Ülkücü Hareket, meşru ve hukuki zeminlerden ayrılmadan, AKP’nin inşa ettiği bu zorbalık düzenine direnmeye sonuna kadar devam edecektir.”
Son Güncelleme: 19.10.2015 14:21
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.