• Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • Gündem
  • Ekonomi
  • Politika
  • Teknoloji
  • Spor
  • Dünya
  • Sağlık
  • Magazin Kitap Turizm Altın Kızların Mutfağı Advertorial CANLI MAÇ BÖLGE BİLİM-TEKNOLOJİ KÜLTÜR - SANAT İpucu Kimdir? Nedir? Ramazan Haberleri Genel Ajans SULAR NE ZAMAN GELECEK? Otomobil Eğitim DIŞ HABERLER GÜVENLİK GENEL
  • Ara
  1. Haberler
  2. Politika
  3. Muharrem İnce 15 günde 13 il mitingi yaptı
Politika
Yayınlanma: 19 Mayıs 2018 - 12:17

Muharrem İnce 15 günde 13 il mitingi yaptı

Seçim kampanyasını 4 Mayıs'ta Birinci Meclis önünden başlatan CHP'nin cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce, 15 günde 13 il mitingi gerçekleştirdi.

2 dk okunma süresi
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
Muharrem İnce 15 günde 13 il mitingi yaptı

Muharrem İnce 15 günde 13 il mitingi yaptı

ANKARA (AA) - Cumhurbaşkanlığı seçimi kampanyasını 4 Mayıs 2018 tarihinde Birinci Meclis önünden başlatan CHP'nin cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce, 15 günde 13 il mitingi gerçekleştirdi.

AA muhabirinin aldığı bilgiye göre, Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu tarafından 4 Mayıs'ta CHP'nin cumhurbaşkanı adayı olarak açıklanan İnce'nin mitingleri sürüyor.

Seçim kampanyasını, Ulus'taki Birinci Meclis önünden başlatan İnce, ilk büyük mitingini memleketi Yalova'da yaptı.

Daha sonra sırasıyla Edirne, Hakkari, Rize, Denizli, Manisa, Konya, Niğde, Aksaray, Çorum ve Amasya' giden İnce, 18 Mayıs'ı ise Trakya'ya ayırdı. Dün Kırklareli ve Tekirdağ'da halkla buluşan Muharrem İnce, Atatürk'ün Samsun'a ayak bastığı tarih olan bugün de Samsun'da olacak.

Bugün ayrıca Sinop'ta halka seslenmesi beklenen İnce, yarın ise Osmaniye ve Adana'da miting yapacak.

Toplamda 50 il mitingi

Gittiği illerdeki bazı büyük ilçeleri de ziyaret eden Muharrem İnce'nin, 24 Haziran'a kadar 50 ilde miting yapması planlanıyor.

Muharrem İnce, 21 Mayıs Pazartesi günü Bartın ve Zonguldak'ta, 22 Mayıs Salı günü Düzce ve Bolu'da, 23 Mayıs Çarşamba günü ise Erzincan ve Sivas'ta olacak.

İnce, 25 Mayıs Cuma günü ise Uşak ve Afyonkarahisar'da miting düzenleyecek.

Liste yarın netleşecek

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun üzerinde çalışmaları devam ederken, milletvekili aday listesi, yarın akşam toplanacak Parti Meclisi'nin (PM) onayına sunulacak. Yarın ilk olarak Merkez Yönetim Kurulunu toplayacak Kılıçdaroğlu, akşam 19.00'da ise PM'ye başkanlık edecek. CHP'de tüzük gereği milletvekili adayları il il PM'nin onayına sunulacak.

Kılıçdaroğlu'nun İzmir ya da İstanbul'dan milletvekili adayı olacağı, Deniz Baykal'ın ise Antalya 1. sıradan aday gösterileceği belirtildi.

Grup kurabilmesi için Saadet Partisi'nden 5-6 ismin CHP'nin listelerinden aday olması beklenirken, ayrıca Abdüllatif Şener, Kani Beko, İbrahim Kaboğlu gibi isimlere CHP listesinde yer verileceği öğrenildi.

CHP'de yarın yapılacak MYK ve PM toplantıları nedeniyle parti genel merkezinde ziyaretçi kabul edilmeyecek.

Bildirge 24 Mayıs Perşembe açıklanacak

Partinin yazım çalışmaları devam eden seçim bildirgesi ise 24 Mayıs Perşembe günü kamuoyuna açıklanacak.

Genel Başkan Kılıçdaroğlu'nun onayının ardından bildirge, 24 Mayıs Perşembe günü ATO Congresium'da kamuoyuna açıklanacak. Toplantıda ayrıca CHP'nin milletvekili adayları da tanıtılacak.

CHP bildirgesinde asgari ücretin en az 2 bin lira olması, taşerona şartsız kadro, 'Aile Sigortası' gibi sosyal devletin güçlendirilmesine yönelik vaatler yer alacak. Bildirgede, emeklilere dini bayramlarda birer maaş ikramiye verilmesi, OHAL'in kaldırılması ve Doğu Anadolu Bölgesi'nin bir üretim üssü olmasını içeren 'Merkez Türkiye' projesine vurgu yapılacak.

Daha çok salon toplantılarına katılacak

Daha çok salon toplantılarına katılması beklenen Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu'nun ise Muharrem İnce'ye destek ve 27. Dönem Milletvekili Genel Seçimi için partisine oy istemek amacıyla İstanbul, İzmir, Ankara gibi büyükşehirlerde sınırlı sayıda miting yapacağı belirtiliyor.

Kılıçdaroğlu'nun, İnce ile bazı mitinglere katılması da bekleniyor.

  • YORUMLAR
adlı kullanıcıya cevap x
İlginizi Çekebilir
ORC’den flaş seçim anketi: AKP düşüşte, CHP oylarını katlıyor!
ORC’den flaş seçim anketi: AKP düşüşte, CHP oylarını katlıyor!
ORC’den son seçim anket sonuçları geldi: Siyasi rekabet kızışıyor! İşte partilerin oy oranları
ORC’den son seçim anket sonuçları geldi: Siyasi rekabet kızışıyor! İşte partilerin oy oranları
SONAR’dan şok sonuç: Seçim yarışında büyük dalgalanma! CHP ile AKP arasındaki fark rekor seviyeye ulaştı
SONAR’dan şok sonuç: Seçim yarışında büyük dalgalanma! CHP ile AKP arasındaki fark rekor seviyeye ulaştı
Seçim kulisleri karıştı, Ankara’da tansiyon yükseliyor! Seçmen yön değiştiriyor: Erdoğan, ismi bile bilinmeyen adaylara karşı geride!
Seçim kulisleri karıştı, Ankara’da tansiyon yükseliyor! Seçmen yön değiştiriyor: Erdoğan, ismi bile bilinmeyen adaylara karşı geride!
Son Haberler
Emekliye ekstra destek: 12 bin 750 TL maaşlara eklenecek
Emekliye ekstra destek: 12 bin 750 TL maaşlara eklenecek
Meteoroloji’den son dakika: 22 ilde hava durumu alarmı! Kuvvetli sağanak ve fırtına etkili olacak
Meteoroloji’den son dakika: 22 ilde hava durumu alarmı! Kuvvetli sağanak...
Hava durumu alarmı: Meteoroloji’den flaş uyarı! Türkiye’nin dört bir yanını ilgilendiriyor
Hava durumu alarmı: Meteoroloji’den flaş uyarı! Türkiye’nin dört...
Ziraat’ten rekor kredi kampanyası: 75.000 TL anında hesaba geçiyor! Nakit ihtiyacı olanlara başvuru açıldı
Ziraat’ten rekor kredi kampanyası: 75.000 TL anında hesaba geçiyor!...
SGK uzmanı açıkladı: Asgari ücrette ara zam ve refah payı müjdesi geliyor
SGK uzmanı açıkladı: Asgari ücrette ara zam ve refah payı müjdesi...
Çimento sektöründe "alaylı çalışan" kalmayacak
Çimento sektöründe "alaylı çalışan" kalmayacak

Ana Sayfa
Gündem
Ekonomi
Politika
Teknoloji
Spor
Dünya
Sağlık
Magazin
Kitap
Turizm
Altın Kızların Mutfağı
Advertorial
CANLI MAÇ
BÖLGE
BİLİM-TEKNOLOJİ
KÜLTÜR - SANAT
İpucu
Kimdir?
Nedir?
Ramazan Haberleri
Genel
Ajans
SULAR NE ZAMAN GELECEK?
Otomobil
Eğitim
DIŞ HABERLER
GÜVENLİK
GENEL
Günün Haberleri
Arşiv
Hava Durumu
  • Dünya
  • Eğitim
  • Ekonomi
  • Genel
  • Gündem
  • Politika
  • Sağlık
  • Spor
  • Teknoloji
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Hava Durumu

  • Rss
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır.
İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.