Obama-Erdoğan telefonda görüştüler

Ankara'daki bombalı saldırı ile ilgili daha önce arayan Obama, Erdoğan'la bugün ikinci görüşmelerini gerçekleştirdiler. Peki bugün Obama ile Erdoğan arasında neler konuşuldu?

16 Ekim 2015 Cuma 10:39
Obama-Erdoğan telefonda görüştüler






Obama-Erdoğan telefonda görüştüler

Ankara'daki bombalı saldırı ile ilgili daha önce arayan Obama, Erdoğan'la bugün ikinci görüşmelerini gerçekleştirdiler. Peki bugün Obama ile Erdoğan arasında neler konuşuldu?

Obama, Erdoğan, Cumhurbaşkanı, görüşme, gündem, IŞİD

Cumhurbaşkanlığı kaynaklarından edinilen bilgiye göre; Erdoğan ve Obama, görüşmede, IŞİD ile mücadele konusundaki işbirliğinin güçlendirilmesini ve Rusya'nın Suriye'deki askeri faaliyetleri karşısında neler yapılabileceği ele alındı. 
Obama'nın 10 Ekim'de Ankara'da yaşanan terör saldırısını kınayarak taziyelerini ilettiği belirtilirken, Türkiye'nin güvenliğine yönelik tehditlere karşı ABD olarak Türkiye'yle dayanışma içinde olduklarını kaydettiği ifade edildi. İki liderin, Suriye'de siyasi geçiş süreci için gerekli koşulların oluşturulması amacıyla IŞİD'e yönelik askeri baskıyı artırmanın ve ılımlı muhalefeti güçlendirmenin ortak hedefleri olduğunu teyit ettikleri belirtildi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve ABD Başkanı Obama'nın görüşmede, PKK saldırılarının acilen son bulması gerektiği hususunda da mutabık kaldığı aktarıldı.

İki liderin, Kıbrıs müzakerelerinde olumlu bir ivme yakalandığına değinerek, soruna çözüm bulmaya yönelik çabaları desteklediklerini vurguladıkları ifade edilirken Cumhurbaşkanı Erdoğan ve ABD Başkanı Obama'nın, Antalya'da yapılacak olan G-20 zirvesinin gündem konuları hakkında da görüş teatisinde bulundukları bildirildi.

BEYAZ SARAY'DAN AÇIKLAMA 

Görüşmeyle ilgili Beyaz Saray’dan yapılan açıklamada ise şöyle denildi:

“Başkan Obama, bugün Türk Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’la IŞİD’e karşı derinleşen işbirliği konusunda telefonda görüştü. Başkan Obama, Ankara’daki 10 Ekim terörist saldırısını kınadığını bir kez daha vurguladı ve başsağlığı dileklerini, ayrıca Türkiye’nin yüz yüze olduğu güvenlik tehditlerine yönelik ABD’nin dayanışmasını sundu. İki lider, IŞİD’e karşı askeri baskıyı artırma ve politik geçiş dahil ihtilafa müzakere edilmiş bir çözüm bulmada şartlar oluşturmak için Suriye’deki ılımlı muhalif grupların güçlendirilmesi konularındaki ortak amaçlarını yinelediler. İki lider, ayrıca Türkiye’deki PKK saldırılarının durdurulmasına acil ihtiyaç olduğunda mutabık kaldılar. Buna ek olarak, Kıbrıs’ta müzakere edilmiş bir anlaşmaya doğru olumlu bir ivme olduğuna değinerek ihtilafın çözümü konusundaki desteklerini vurguladılar. Ayrıca Antalya’da yapılacak G20 Zirvesini’nin gündem maddelerini görüştüler.”
Son Güncelleme: 16.10.2015 10:59
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.