ÖZdağa; MHP'de Kurultay'ı Saray engelliyor

03 Mayıs 2016 Salı 17:34
ÖZdağa; MHP'de Kurultay'ı Saray engelliyor






ÖZdağa; MHP'de Kurultay'ı Saray engelliyor

MHP Genel Başkan adayı Gaziantep Milletvekili Ümit Özdağ, Türkiye'nin Recep Tayyip Erdoğan tarafından tekrar bir erken seçime sürüklendiğini savunarak, "Bu süreçte saray, MHP'de bir kongre yapılmaması için elinden geleni yapıyor" dedi.
MHP Genel Başkan adayı Gaziantep Milletvekili Ümit Özdağ, Kastamonu'da partililerle birlikte Şeyh Şaban-ı Veli ve Mehmet Feyzi Efendi türbelerini ziyaret etti. Ardından tarihi Uğurlu Konağı bahçesinde açıklama yapan Özdağ, kurultay için gerekli olan imza sayısının çok üzerinde imza toplanmasına rağmen parti genel merkezinin değişik yöntemlerle kurultayın toplanmaması için çaba harcadığını söyledi.
Bunu anlamak ve kabul etmenin mümkün olmadığını ifade eden Özdağ, şöyle konuştu:

"Hem imza veren arkadaşlarımızın doğal haklarını kullandıklarını ifade edeceksiniz hem de bu doğal haktan çıkan sonucu tanımayacak ve onun gerçekleştirilmesini engellemek için çalışacaksınız. Bu noktada iyimserliğimi korumak ve sayın Genel Başkanın kendisinin siyasetini değiştirerek olağanüstü kurultayı kabullenmek gibi bir adım atacacağını ummak istiyorum. Çünkü ulaşılan noktada seçmenden ve halktan gelen tepki artık partimiz için olumsuz sonuçlar doğurmaya başladı. Bunu görmek lazım. Türkiye Recep Tayyip Erdoğan tarafından tekrar bir erken seçime sürükleniyor. Bu süreçte saray, MHP'de bir kongre yapılmaması için elinden geleni yapıyor. Bunun bir anlamının olması gerekiyor. Bu bir tek anlam taşıyor. MHP'ye kongre yaptırmamak ve kongre yapmayan bir MHP'ye seçmenin tepkisini yönlendirmek."
Özdağ, açıklamasının ardından kent merkezinde esnaf ziyaretlerinde bulundu, vatandaşlarla sohbet etti.
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.