Prof. Karslı: ‘Çözüm olacaksa sıkıyönetim ilan edilsin’

Prof. Dr. Abdurrahim Karslı katıldığı bir televizyon programında oldukça sert açıklamalarda bulundu.

08 Eylül 2015 Salı 11:26
Prof. Karslı: ‘Çözüm olacaksa sıkıyönetim ilan edilsin’






 



 
Prof. Karslı: ‘Çözüm olacaksa sıkıyönetim ilan edilsin’
Prof. Dr. Abdurrahim Karslı katıldığı bir televizyon programında oldukça sert açıklamalarda bulundu.
Prof. Karslı PKK'nın artık küçük silahları bıraktıklarını daha gelişmiş büyük silahlarla eylemlerini yaptıklarını belirterek, “Bu bölgede ilk defa yaşanmıyor bu olaylar.Daha öncede aynı bölgede benzer hadiselerin yaşandığı ve bölgenin yapısından kaynaklanan teröristlerin lehine bir durum var. yakın bir yerde toparlanabiliyorlar sonrada eskisine kıyasla daha kolay saldırıya geçebiliyorlar. neden eskisine nazaran daha kolay bir saldırıda bulunuyorlar? Çünkü ellerindeki silahlar eskisine kıyasla daha güçlü. Bir ara çözüm süreci yapılmıştı, teröristler silahlarını bırakacaktı. Şimdi anlaşılıyor ki küçük silahları bırakmışlar daha büyüklerini temin etmişler. Bu arada fırsattan istifade iyice hazırlıklı hale gelmişler. Artı yerelde de kuvvetli hale gelmişler. Artık bomba koyuyorlar, mayın döşüyorlar ve üzerlerini istedikleri gibi kapıyorlar. Belki bölgedeki insanlardan, kurum ve kuruluşlardan yardım da görüyorlar, dolayısıyla zarar vermek için her türlü şart bunların lehine."dedi.
Mevzuatı değiştirdiler asker hareket edemiyor
Karslı yapılan mevzuat değişikliklerinin de bu olaylarda etkili olduğunu belirterek şöyle konuştu:"Diğer bir dezavantaj da askerimiz için; malum mevzuat değişiklikleri sebebi ile askerlerin hareketleri kendi ellerinde değil. Artık mülki idare amirlerinin elinde. Şu anda da mücadele etmek için elleri kolları açık değil. O bölge de askerin rahat etmesi için önünü açmak istiyorsak bunların saldırmasını beklemeden o bölgeye müdahale yapmak lazım. Yani yerleri biliniyor, toplandıkları yer biliniyor ve mağraları biliniyor ancak müdahale yok” 
Stratejik olarak PKK ile mücadele hiç yapılmadı
Karslı sözlerine şöyle devam etti: “Stratejik olarak şuan PKK ile mücadele ciddi yapılmıyor, hiç yapılmadı zaten. Planlı bir şekilde mücadele yapılmıyor. Zamanın ihtiyacına göre bir mücadele yapılıyor gibi gösteriliyor.”
PKK ile olan mücadele 1 Kasım’a yönelik
Şuan PKK ile olan mücadele ve çatışma ortamı da 1 Kasım seçimlerine yönelik stratejik ve planlı bir mücadele yoksa PKK’yı bitirmek için bir mücadele değil”. Neden mi? Çünkü her vatandaş gibi bende bu soruyu soruyorum: Birincisi 7 Haziran’a kadar çatışma yoktu neden 7 Hazirandan sonra bu çatışmalar hemen başladı.
İkincisi madem bu çatışmalar başladı ihtiyaç, demin sorduğum soruyu tekrar soruyorum, neden biz bekliyoruz mücadele için onlar saldırsında biz karşılık verelim? Madem mücadeleye başladık bir adım önde gidelim.
Üçüncüsü şimdi o bölgede bir çatışma oluyor,  şu kadar PKK’lı toplanıyor diyorlar. ‘İnsansız hava araçlarımız, istihbaratımız ve gözetmenlerimiz var’ biz nasıl mücadele ediyoruz? şeklinde bitirdi.
Karslı sıkı yönetim ilan etsinler
Karslı Türkiye’nin iç savaşa sürüklendiğini söyledi ve sözlerine devam etti:” bunlar Türkiye’yi iç savaşa götürüyorlar ve şuan da Güneydoğu da olan bu durum iç savaştır. O yerlerde sabaha kadar mücadele ediliyor. Artık bir insanın bile ölmemesi, evine ateş düşmemesi için ben yıllarca sıkı yönetime razıyım. Kim ne derse desin bu işin önüne geçilmesi için ne gerekiyorsa bir an önce o yapılmalı şeklinde açıklama yaptı.
Son Güncelleme: 06.02.2017 19:32
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.