Sarayın Bürokratları Fişleyip Tasfiye Ettiği İddia Ediliyor

Bürokrasideki fişlemeleri Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın bizzat takip ettiği belirtilen haberde,bu konuda çok sayıda deneyimli ismin görevden alındığı belirtiliyor.

31 Mart 2015 Salı 09:19
Sarayın Bürokratları Fişleyip Tasfiye Ettiği İddia Ediliyor






      Sarayın Bürokratları Fişleyip Tasfiye Ettiği İddiaEdiliyor 
   Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın, bakanları baskı altına aldığı ve fişlenen isimlerin tasfiyelerini hızlandırmalarını istediği belirtildi. 

   Bürokrasideki fişlemeleri, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın bizzat yürüttüğü iddia edildi. Cumhurbaşkanı’nın fişlemelerle ilgili liste oluşturduğu, Saray’a çağırdığı bakanlara bu isimleri tek tek sorduğu belirtiliyor.
   İddiaya göre, Erdoğan, görev alanı ile ilgili sunum yapmak ya da bilgi vermek isteyen bakanlara önce listedeki isimlerle ilgili hangi işlemi yaptığını soruyor. Henüz işlem yapmamış bakanlardan, önce listedeki isimleri görevden alıp sonra gelmesini istiyor.

   Masasında görevden alınmasını istediği isimlerin listesini hazır tutan Erdoğan, “Saray fişlemesi” olarak adlandırılan yöntemle bürokratların görevden alınmasını bizzat takip ederek sonuçlandırıyor.
   Fişlenerek görevden alınan bürokratlar, kendi aralarında, “Ne kadar önemli adamlarız. Görevden alınmamızı bizzat Cumhurbaşkanı istiyor.” diye espri yapıyor.
   Fişlemeler sonucu görevden alınan isimler arasında, devlette çok uzun yıllardır görev yapan ve kurumların beyni niteliğindeki her görüşten kişiler bulunuyor.
Zaman

Son Güncelleme: 31.03.2015 09:26
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.