Seyahat yasağı kalkan illerde hareketlilik başladı

Seyahat kısıtlaması, bugünkü kabine toplantısında 9 büyükşehir için daha kaldırıldı. İşte seyahat kısıtlaması kalkan ve devam eden iller...

11 Mayıs 2020 Pazartesi 21:28
Seyahat yasağı kalkan illerde hareketlilik başladı







Seyahat yasağı kalkan illerde hareketlilik başladı



Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığında yapılan kabine toplantısında, koronavirüs tedbirlerinin ardından normalleşme sürecine ilişkin yeni kararlar açıklandı. Bu normalleşme kararları arasında seyahat kısıtlaması da yer alıyor. 
Seyahat yasağı hangi şehirlerde kalktı? soruları 24 şehirde uygulaması devam eden seyahat kısıtlamasından etkilenen vatandaşların gündeminde. Geçtiğimiz hafta Cumhurbaşkanlığı kabine toplantısının ardından 7 büyükşehir için seyahat kısıtlaması kalkmıştı. Bugünkü kabine toplantısında alınan kararlarla birlikte 9 büyükşehir için daha seyahat kısıtlamasının kaldırılmasına karar verildi. İşte seyahat kısıtlaması kalkan ve devam eden iller...

SEYAHAT KISITLAMASI KALKAN ŞEHİRLER

Cumhurbaşkanlığı kabine toplantısında alınan kararlara göre, 24 ilde uygulanan şehirlerarası giriş/çıkış kısıtlamasında da değişikliğe gidildi. Buna göre, Adana, Diyarbakır, Mardin, Trabzon, Ordu, Denizli, Kahramanmaraş, Şanlıurfa ve Tekirdağ bu uygulamanın dışında bırakılırken, geri kalan diğer illerde uygulama devam edecek.

Ayrıca seyahat kısıtlamasının kaldırıldığı toplam 16 büyükşehirde 16-17-18 ve 19 Mayıs tarihlerindeki 4 günlük sokağa çıkma yasağı uygulanmayacak.

SEYAHAT YASAĞI DEVAM EDEN ŞEHİRLER HANGİLERİ?

24 büyük il arasında bulunan 9 ilde seyahat kısıtlaması kalktıktan sonra, kısıtlamanın devam ettiği iller şöyle; Ankara, Balıkesir, Bursa, Eskişehir, Gaziantep, İstanbul, İzmir, Kayseri, Kocaeli, Konya, Manisa, Sakarya, Samsun, Van ile Zonguldak.

SEYAHAT İZİN BELGESİ NASIL ALINIR?

e-Devlet Kapısı üzerinden başvuru linkine tıklayarak devam edin. Buradaki formu eksiksiz doldurun. Başvurunuz Seyahat İzin Kurulu'na iletilecek ve Kurul tarafından değerlendirmeye alınacaktır. Seyahat İzin Kurulu tarafından yapılan değerlendirme sonrasında başvuru sahiplerine "Başvurunuz kabul edilmiştir" veya "Başvurunuz ret edilmiştir" şeklinde SMS üzerinden bilgilendirme yapılacaktır.

Başvurusu kabul edilen yolcular, otogarlarda oluşturulan başvuru masalarından T.C. Kimlik Numarası ile doğrulamaları yapıldıktan sonra kabul edilecektir.

Anahtar Kelimeler:
Seyahat YasağıYasak
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.