Skandal karar

Terör örgütü PKK'nın uzantısı PYD'nin eski eş başkanı Salih Müslim bugün çıkarıldığı mahkemede serbest bırkıldı..

27 Şubat 2018 Salı 16:04
Skandal karar






Skandal karar

   Terör örgütü PKK'nın uzantısı PYD'nin eski eş başkanı Salih Müslim bugün çıkarıldığı mahkemede serbest bırkıldı.. Çek basını, Müslim'in mahkemeye götürülme anını anbean görüntüledi. Mahkeme salonuna getirilmesiyle hakimin karar vermesi arasında geçen birkaç dakikalık sürede ise skandal bir karar verildi. Çek mahkemesi Müslim'i serbest bırakma kararı aldı.

   Terör örgütü PKK’nın Suriye uzantısı PYD’nin eski eş başkanı olan ve önceki gün Çekya’da gözaltına alınan Salih Müslim bugün hakim karşısına çıkarıldı. Başkent Prag’daki mahkeme binasına ağır silahlı özel tim ekipleri tarafından götürülen Müslim’in kelepçelenmesi dikkat çekti.Mahkeme binası önünde terör örgütü destekçilerini selamlayan Müslim’in duruşması ise yaklaşık 10 dakika sürdü. Reuters’ın aktardığı haberde Çekya’nın başkenti Prag’daki mahkeme Salih Müslim’i serbest bırakma kararı aldı.

   Türkiye’de ağırlaştırılmış cinayet ve devletin bütünlüğünü bozmak suçlarından aranan Müslim, Cumartesi günü Prag’da Türkiye’nin talebi üzerine gözaltına alınmıştı. Türkiye’nin Prag büyükelçisi Ahmet Necati Bigalı mahkeme kararı ile ilgili Habertürk televizyonuna yaptığı açıklamada “Türkiye ile Çek Cumhuriyeti arasındaki dostluk ilişkilerine sığmadığını” muhataplarına ileteceklerini ifade etti.Sözcü'nün haberine göre Çek basını, Salih Müslim’in salıverilme şartını açıkladı. Müslim’in avukatı Miroslav Krutina, gazetecilere ‘Mahkeme, Müslim’in AB topraklarından çıkmama şartıyla serbest bıraktığını’ söyledi.

Anahtar Kelimeler:
Salih Müslim
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.