Stajyer avukattan, Kemal Kılıçdaroğlu için 1 liralık dava

Stajyer avukat Arif Gedemenli, Kılıçdaroğlu hakkında Cumhurbaşkanı Erdoğan'a yönelik sözleri nedeniyle 1 liralık manevi tazminat davası açtı.

20 Ocak 2016 Çarşamba 22:42
Stajyer avukattan, Kemal Kılıçdaroğlu için 1 liralık dava






Stajyer avukattan, Kemal Kılıçdaroğlu için 1 liralık dava

Kahramanmaraşlı stajyer avukat Arif Gedemenli, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu hakkında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a yönelik sözleri nedeniyle 1 liralık manevi tazminat davası açtı.

Stajyer avukat Arif Gedemenli, Kahramanmaraş Nöbetçi Asliye Hukuk Mahkemesi'ne başvurarak CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na partisinin 35'inci Olağan Kurultayı'nda Cumhurbaşkanı Erdoğan hakkında sarf ettiği, 'Bir diktatör bozuntusunun talimatıyla tek tek gözaltına alınıyor' sözleri nedeniyle 1 liralık manevi tazminat davası açtı. Arif Gedemenli, yaptığı açıklamada bir vatandaş ve seçmen olarak Kılıçdaroğlu hakkında sembolik olarak 1 liralık dava açtığını belirterek, şunları söyledi: "Davalı, Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı olup bu partinin 16 Ocak 2016 tarihinde Ankara'da yapılan Olağan Kongresi'nde yaptığı konuşmada; demokratik usullerle yapılan seçim sonrası göreve gelen Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı sayın Recep Tayyip Erdoğan hakkında 'Diktatör bozuntusu' gibi herhangi bir şahıs hakkında dahi ağza alınmayacak bir sözü, tüm ulusal ve uluslararası basın önünde söylemek suretiyle, hakaret etmiştir.

Cumhurbaşkanı'na hakaret olduğu gibi bu seçime katılarak; oy vermek suretiyle demokratik hakkını kullanmış, benim gibi seçmenlere de hakarettir. Bu sebeple davalı aleyhine, manevi tazminata hükmedilmesi gerekir. Ayrıca ben, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşıyım.

Sayın Cumhurbaşkanı, Anayasa gereği Türkiye Cumhuriyeti'ni temsil etmektedir. Vatandaş olduğum devletin, temsilcisi hakkında böylesi ağır bir hakarette bulunulması, beni rencide etmiş ve manen derin bir üzüntüye gark etmiştir. Bu sebeple de davalı hakkında, manevi tazminata hükmedilmesi gerektiğinden; iş bu davayı açma zarureti hasıl olmuştur. Bir vatandaş ve seçmen olarak vazifemi yaptığımı düşünüyorum. Bence bu davaların sayısı, hızla artmalı ve yaygınlaşmalı. Toplum olarak seçtiklerimize sahip çıkmalı ve siyasetin seviyesini korumalıyız."
Son Güncelleme: 20.01.2016 22:45
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.