Topbaş, 2017 yılına kadar başkan

Topbaş, UCLG Dünya Başkanlığı’na 2016 yılına kadar yeniden seçildi. Bu yerel yönetimler alanında Türkiye'nin başarısı olarak görülüyor

04 Ekim 2013 Cuma 23:25
Topbaş, 2017 yılına kadar başkan







İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Birleşmiş Kentler ve Yerel Yönetimler Teşkilatı (UCLG) Dünya Başkanlığı’na 2016 yılına kadar görev yapmak üzere yeniden seçildi.

 Büyükşehir Belediyesi’nden yapılan açıklamaya göre, Fas’ın Rabat kentinde yapılan Dünya Kongresi’ne 130’a yakın ülkeden 3 binden fazla yerel lider katıldı. Belediye başkanları ve bölgesel yönetimlerin liderlerinin de katıldığı kongrede dünya başkanlığı seçimine Kadir Topbaş rakipsiz girdi. Kongreye katılan delegeler, Topbaş’a 3 yıl için 2016 yılına kadar UCLG Dünya Başkanlığı’nı sürdürmek için yetki verdi. Teşkilatın, ‘Dünya Belediyeler Birliği’ olarak nitelendirilebileceğini ifade eden Başkan Topbaş, “Teşkilatın başkanlığına 3 yıl için yeniden seçilmiş olmamdan dolayı ülkem ve şehrim adına onur duydum.” dedi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.