Tuncer Kaplan Beypazarı'nda yeniden aday

Beypazarı'nda 2009 seçimlerini az bir farkla kaptıran Tuncer Kaplan, 2014 yerel seçimlerinde yeniden aday olacağını açıkladı

10 Ekim 2013 Perşembe 11:46
Tuncer Kaplan Beypazarı'nda yeniden aday









Beypazarı'n da 2009 yerel seçimlerinde Ak Partiden aday olan ve az bir farkla seçimi MHP'den aday olan Cengiz Özalp'e devreden Tuncer Kaplan 2014 yerel seçimlerinde Beypazarı'nı kazanmak üzere aday adaylığını açıklıyor.

Daha önce aday olup olmayacağı bir çok kez gündeme gelen Kaplan Ak Parti de hizmetlerini sürdüren Cengiz Özalp'in aday olması durumunda aday olmayacağını kamuoyu ile paylaşmıştı. Özalp'in bu seçimlerde aday değilim açıklaması üzerine çalışmalarını sürdüren Tuncer Kaplan, Cengiz Özalp'in de  tam desteğini alarak aday adaylığını kamuoyu ile paylaştı.
Beypazarı siyasetini bayram öncesi hareketlendiren Tuncer Kaplan'ın aday adaylığına Beypazarlılar'dan tam destek gelirken geçtiğimiz dönem mevcut seçilen belediye başkanı ile Tuncer Kaplan arasında geçen kıyasıya yarışta bu dönem Kaplan'ın aday gösterilmesi durumunda Ak parti'nin ciddi bir oy farkı ile  Beypazarı'nda hizmet yarışına gireceği görülüyor. Kaplan 12 Ekim Cumartesi günü Zirve tesislerinde saat 11,00' de düzenleyeceği basın toplantısı ile aday adaylığını kamuoyu ile paylaşacak.  


Cengiz Özalp'ten Tam Destek

Belso Genel Müdür Yardımcısı  Tuncer Kaplan aday adaylığının gündeme gelmesi ile başlayan süreci değerlendirdi. Kaplan , mevcut Belediye Başkanı Cengiz Özalp’e aday olduğunda destek olacağına dair söz verdiğini ifade ederek ; " Yaptığı görüşmede Özalp'in aday olmayı düşünmemesi ve kendisinin adaylığına tam destek vereceği açıklaması üzerine hizmet bayrağını daha ileriye taşımak üzere bu yola çıktığını kaydetti.
Kaplan Açıklamasında ; "Cengiz Özalp’le en son telefon uzun süreli bir görüşmemiz oldu. Kendisi Erzurum Tarihi Kentler Birliği Toplantısındaydı. Kendisine adaylığı ile alakalı ne düşündüğünü sorduğumda burada benim açıklamayı uygun bulmadığım bir kaç konudan dolayı aday olmayı düşünmediğini, ailesinin de adaylığına sıcak bakmadığını söylemesi üzerine adaylığımı açıklayacağım konusunu konuştuk. Adaylığım sürecinde kendisinin de aday adaylığım sürecinde ve aday olduktan sonrada destek vereceğini, aday adaylığımı açıklamamda kendisinin buna rıza gösterdiğini, kamuoyuna aday adaylığımı açıklamamda kendisini sıkıntıya sokmayacağı sözü üzerine aday adayı olmaya karar verdim. Aday adayı olmamda ikinci önemli konu Ak Parti Genel Merkez, İl Başkanlığı ve ilçe teşkilatı düzeyinde yapmış olduğum olumlu görüşmeler neticesinde aday adayı olmam kesinleşti. Diğer bir konu ailem de rıza gösterdi, kamuoyunun beklentisi ve destek görmem aday adayı olmamda etkili oldu"

Belediyecilik Millete Hizmettir

2009 yerel seçimlerinden bu güne kadar neler yaptıklarına değinen Tuncer Kaplan Türkiye’deki belediyeciliğin duayeni sayın Melih Gökçek beyle 5 yıldır çalışarak Belediyecilik konusunda iyi bir öğrenim yaptığını kaydederek: " Bu süreçte lisans mezunu oldum. Bulunduğum yerde partili partisiz bütün hemşerilerimin her türlü sıkıntılarına yardımcı olmaya çalıştım. Bir çok yurt içi ve yurt dışı gezilerim oldu. Belediyecilikle alakalı olarak kendimi hazır hissediyorum. Kısaca aday adayı olduğumu açıklıyorum" dedi.
Adaylık için resmi müracaatını ilçe başkanlığına yaptığını söyleyen Kaplan geçen seçim döneminde aday olup kaybetmesinin nedenlerini maddeler haklinde açıklayarak ; "
 1-Ankara Yenimahalle ilçemizde Kızılcahamamlı Yaşar Yıldırım’ın aday olması seçim kaybetmemize neden oldu. Sayın Başbakanımız Kızılcahaham’a yılda en az 3 sefer gider. Bütün parti toplantıları Kızılcahamam’da yapılır. Ankara Büyükşehir’e o zamanki Beypazarı Belediye Başkanı Mansur Yavaş’ın aday olması Beypazarı’nda MHP adına sinerji yarattı. Beypazarı’nda ki o heyecan seçim kaybetmemize büyük etken oldu.
2-1999-2004 seçimlerinde beraber çalıştığımız eski belediye başkanımız sayın İbrahim Demir beyin karşımızda DP’den aday olması seçim kaybetmemizdeki 2 nci büyük önemli etkenlerdendir.
3-Kamuoyunun her türlü uyarısına rağmen bazı isimleri yanımızda tutmamız kaybetmemizdeki başka bir sebeptir.
4-Kamuoyuna rakiplerimizin sahsımızla alakalı sert eleştirilerilerine gerekli izahatı yapamadık, kamuoyu bizi yanlış tanıdı. Bu da seçim kaybetmemizdeki başka bir etken.
5-Ak Partiye yakın isimler içinde birlik ve beraberliğimizi teşekkül ettiremedik.Buda seçim kaybetmemize neden olan başka bir etken" dedi.
"Kaybetmek Öğretir Bu Dönem Öğrendiklerimizi Uygulayacağız"   
Beypazarı'n da aday olursam iddialıyım çünkü ; "  
Beypazarı siyasetinin hareketliliğine de değinen Kaplan ; " İbrahim Demir başta olmak üzere geçen seçimlerde birlikte olamadığımız bütün abilerimizle ibralaştık ve beraber hareket ediyoruz. Bu açıklamayı da onların bilgisi üzerine birlikte yapıyoruz. Seçimi kaybetmemizdeki bir çok etken de ortadan kalktı. Diğer siyasi partililerle de hiç bir kırgınlığımız yok. Seçimi nasıl kaybettiğimiz açıklarken kendimizi yanlış tanıyan kamuoyuna da kendimizi 5 yıl boyunca daha iyi tanıtma fırsatı bulduk. Vatandaş rakiplerimizin yaptığı anti propagandadaki Tuncer Kaplan’ın öyle olmadığını gördü. Bütün şartlar lehimize döndü" dedi.
 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.