Ümit Özdağ'dan Fatma Şahin'e Suriye tepkisi

GAMEP ödül töreninde MHP'li milletvekili adayı Ümit Özdağ ile Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin arasında ülkenin Suriye politikası konusunda gerginlik yaşandı.

18 Ekim 2015 Pazar 14:57
Ümit Özdağ'dan Fatma Şahin'e Suriye tepkisi






Ümit Özdağ'dan Fatma Şahin'e Suriye tepkisi
GAMEP ödül töreninde MHP'li milletvekili adayı Ümit Özdağ ile Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin arasında ülkenin Suriye politikası konusunda gerginlik yaşandı. 
GAMEP ödül törenlerinde Gaziantep MHP milletvekili adayı Ümit Özdağ, yaptığı konuşmada, "Gaziantep’ten bu topraklardan marka çıkacaksa Gaziantep’e istikrarın gelmesi lazım. İstikrar ise ancak akıllı bir dış politikayla gerçekleşir. Sınırımızın hemen yanında Rus savaş uçakları ve Amerikan uçakları uçuyor her an çarpışabilirler. Her an bu bölgede kontrol edilemeyecek bir çatışma çıkabilir. Biz MHP olarak Suriye’de iç savaşa katkı değil, Suriye’de barışa katkı yapmak istiyoruz ki bu topraklardan gerçekten markalar çıksın. Bugün Batılı iş adamlarının, büyük markaların Gaziantep’teki iş adamlarıyla Gaziantep’te görüşmeyi reddettiğini biliyoruz. Önemli olan Suriye’de barışın gelmesi ve Suriye’de toprak bütünlüğünün sağlanması. Eğer Suriye’de bir toprak bütünlüğü sağlanmazsa Suriye’ye getirilecek bir demokraside olmaz. Ondan dolayı ben siz Gaziantepli hemşerilerimizin bu politikaya olan tavrınızı biliyorum ve bu politikadan hiç hoşlanılmadığını biliyorum. Bu politikayı Gaziantep’in yüzde 92 sinin hiç beğenmediğini biliyorum. Bu durum doğru bir tespitti, sağlıklı bir tespittir" ifadelerine yer verdi. 

“HER ŞEYE OLMAZ DİYECEĞİNİZE GELİN BİRLİKTE ÇÖZELİM” 

Ödül töreninde böyle bir konunun gündeme taşınmasına tepki gösteren Başkan Şahin ise, "Ben 3 dönem milletvekilliği yaptım. Suriye’de yaşanan kabinede ben bir kardeşinizdim. Tabii ki içeride olmayla dışarıda olma arasında ciddi bir yorum farkı var. Siz beni iyi bilirsiniz inanmadığım hiçbir şeyi sizinle paylaşmam. Bu süreçte biz Suriye’nin toprak bütünlüğü için çok mücadele ettik. Ortak Bakanlar kurulduğunda Suriye’de anayasalar yapılsın reformlar yapılsın diye çok mücadele ettik. Suriye’de Lübnan, Mısır, Ürdün ne yaptı da bu kadar istikrarsızlık oldu. Yüzde 92 bu şekilde düşünüyor diyen toptancı anlayışı da, ben kabul etmiyorum. Böyle bir ödül töreninde bu şekilde yorumlamanın da doğru olmadığını düşünüyorum. Gelin o zaman masadan kaçacağınıza, her şeye olmaz diyeceğinize gelin birlikte çözelim. Sayın Genel Başkanınız her şeye hayır diyeceğine gelin masaya gelin. Bu Millet 1 Kasım’da gerekli cevabı verecektir" ifadesini kullandı. 
Bunun üzerine salonda bulunan MHP’li grubun, “Biz her şeye hayır demiyoruz” demesi üzerine kısa süreli gerginlik yaşandı. Fatma Şahin ödül vererek salondan ayrılırken, gerginlik GAMEP Başkanı Nazmi Özkoyuncu'nun araya girmesiyle son buldu. 
Gerginlik öncesinde yapılan konuşmalarda ise AK Parti Genel Sekreteri Abdulhamit Gül, "Sayın Cumhurbaşkanımız ve Başbakanımız bugün törendeler. Kıbrıs’ın 50 yıllık suyunu vermeye yönelik Mersin’de töreni gerçekleştiriyorlar. Yerli otomobil için ilk adımlar atıldı. Artık görücüye çıktı. Bununla da ne kadar gurur duysak az. Geçtiğimiz hafta Ankara’da çok elim bir terör saldırısı gerçekleştirildi. Ben hayatını kaybeden bütün canlarımıza Allah’tan rahmet diliyorum’’ ifadelerini kullandı. 

Son Güncelleme: 18.10.2015 15:02
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.