Ağrı kesici krem, Ağrı Kesici Krem Nasıl kullanılır

Baş ağrıları, Boyun ağrıları, Bel ağrıları, Sırt ağrıları, Omuz ağrıları, Kalça ağrıları, Bilek ağrıları Kol ağrıları, Dirsek ağrıları ile omuz ağrılarında ağrı kesici krem kullanılabilir.

17 Ocak 2016 Pazar 16:35
Ağrı kesici krem, Ağrı Kesici Krem Nasıl kullanılır






Ağrı kesici krem, Ağrı Kesici Krem Nasıl kullanılır
 

Yoğun kimyasallarla üretilen ağrı kesici hapların yerini Ağrı kesici krem almaya başladı. Gündelik hayatta sıklıkla ve kullanılan ağrı kesici hapların yan etkileri, bağımlılığa neden olan içerikleri yüzünden ağrı kesici kremler günümüzde daha çok tercih ediliyor. Üstelik kolay kullanımı ve hızlı etkisi yüzünden ve ilaçlara oranla daha çabuk erişimi yüzünden tüketimi her geçen gün daha da artıyor.


Doğrudan ağrıyan bölgeye uygulanabildiği için daha hızlı etkisini gösteren ağrı kesici krem ve jellerin sağladığı avantajlar hap, ilaç ve şuruplara oranla daha fazla gibi duruyor. Doktor tavsiyesi olmadan kullanımı tavsiye edilmeyen ağrı kesici kremler hakkında aklınızda bulunması gereken notları sizler için derledi.

AĞRI KESİCİ KREM İÇİN ÖNEMLİ UYARI!

OKURLAR İÇİN ÖNEMLİ NOT: Ağrı kesici kremlerle ilgili haberde yer alan bilgilerin tamamı, dijital ortamdan derlenmiş içeriklerin ayıklanmasından oluşmaktadır. Ağrı kesici krem ve jellerin içeriğinde yer alan kimyasalların teması başta alerji ve beklenmeyen yat etkilere neden olabilir. Bu yazı tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Ağrı kesici krem kullanmadan önce kesinlikle doktor tavsiyesi ve kullanma şekli konusunda uzmanların vereceği talimatları uygulayın.
Haber içinde yer alan bilgiler sağlığınızı riske atabilir.

AĞRI KESİCİ KREM HANGİ AĞRILARDA KULLANILIR

Baş ağrıları,
Boyun ağrıları,
Bel ağrıları,
Sırt ağrıları,
Omuz ağrıları,
Kalça ağrıları,
Bilek ağrıları
Kol ağrıları,
Dirsek ağrıları ile omuz ağrılarında

En yaygın ağrı türü olarak bilinen baş ağrıları için krem kullanılabilir mi?

Evet kullanılabilir. Hatta baş ağrıları için tamamen organik yöntemlerle üretilen kremler de mevcut.  Yoğunlaştırılmış nane yağı krem ve jelleri bazen şiddetli baş ağrıları için oldukça etkilidir. Stres ve psikolojik gerilimden kaynaklanan hafif ve orta şiddetli baş ağrıları ile, belli bir noktada kümelenmiş tipik baş ağrısında ve hafif-orta şiddetli migren ağrılarında haricen kullanım içindir.

Ayak bilekleri, diz kapakları ile eklem yerlerinde meydana gelen ağrıların dindirilmesinde, ağrı kesici krem uygulaması oldukça etkilidir.  Bu tür ağrılar için etkili kremler ve etken maddeleri haberin devamında.

KAS AĞRILARI İÇİN HANGİ ETKEN MADDELİ KREMLER SEÇİLMELİ

Şiddetli kas ağrılarının dindirilmesinde veya tedavisinde antienflamatuar ve ağrı kesici krem son derece etkilidir. Bu tür kremlere Dietilamin salisilat  içeren jellerle destek verebilirsiniz.

AĞRI KESİCİ KREMLERİN ETKEN MADDELERİ NELERDİR?

Eczanelerden kolayca satın alınabilen ağrı kesici kremlerin etken maddeleri, ağrı türlerine göre değişiklik gösteriyor. 
Metil salisilat ve mentol etken maddesi olarak öne çıkan ve kullanımı son derece yaygın olan Ben-Gay B pomat, Kamfolin pomat, Sadrüt jel içeriklerinde bulunan metil saisilat ile etkili bir ağrı kesici kremlerdir, içeriklerindeki mentol ise antiseptik etki göstermektedir.

Dietilamin salisilat içeren Algesal Pomat ile  ibuprofen içeren Artril Forte jel,
Diklofenak dietilamonyum içeren Voltaren Emulgel, etofenamat içeren Flexo jel ile Doline jel,
Naproksen içeren Mednap jel, benzidamin hidroklorür içeren Tantum jel, ağrı kesici ve iltihaplı durumlar üzerinde etkili steroid içermeyen antienflamatuar kremlerdir.
İçeriğinde etofenamat, benzil nikotinat ve benzil alkol olan Thermo-Rheumon, Thermo-Doline ve Thermoflex kremler ağrı kesici ve iltihap önleyici olmakla birlikte cilt üzerinde sıcaklığı arttırarak tedavi eden kremlerdir.

EVDE AĞRI KESİCİ KREM YAPILABİLİR Mİ?

Evet;  Evde hem de tamamen organik malzemeden ağrı kesici jel, krem veya kür elde edebilirsiniz. Bunun için ihtiyacımız olan malzemeler acı toz biber (Zehir zıkkım olarak tabir edilen cinsten) zeytin yağı, iyi rendelenmi balmmumu.

En doğal ağrı kesici olarak bilinen acı biber içerikli ev yapımı jeller doğal ağrı kesici olarak öne çıkıyor. Bedenimizde acıdan sorumlu olan nörotransmitterleri bloke ederek, ağrıyı, sızıyı alır.
İçeriğinde yoğun olarak kapsaisin maddesi ile eklem ağrılarını geçirmekte de oldukça etkilidir. Acı biberli doğal ağrı kesici krem ile ağrılarınızdan kısa sürede kurtulmanıza yardımcı olacaktır.
Kapsaisin özlü doğal ağrı kesici acı biber kremi ;
Romatizmal, fibromiyalijik ve diğer eklem ağrıları
Cilt hastalıkları nedeniyle oluşan ağrılar
Diyabet ağrıları
Bel ağrısı ve daha pek çok ağrının giderilmesinde yardımcı olabilir.

EVDE AĞRI KESİCİ YAPMAK İÇİN GEREKLİ MALZEME

3 yemek kaşığı toz acı biber
1 su bardağı zeytinyağı
Yarım su bardağı rendelenmiş balmumu
1 adet cam kavanoz

EVDE AĞRI KESİCİ KREM NASIL YAPILIR?

3 yemek kaşığı kırmızı toz acı biber ile zeytinyağını karıştırıp, cezvede 5-10 dakika ısıtın.
Ayrı bir cezvede yarım su bardağı rendelenmiş balmumunu eritelim
Tüm malzemeyi bir kâsede birleştirip 10 dakikalığına buzdolabına bekletin.
10 dakikalık süre dolunca malzemeleri tekrar karıştırın.
10 dakika daha dolapta kalsın, ardından malzemeleri dolaptan alıp, cam bir kâseye boşaltın.
Hazırladığımız doğal kremi dolabınızda muhafaza edin dilediğiniz zaman çıkarıp ağrıyan bölgelere uygulayın.


ÖNEMLİ NOT: Bu haber tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Her türlü ağrı kesici krem, jel ve kürün bir ilaç olduğunu unutmayın. Bu kür krem, jel ve kürlerin hamile kadınlarda, 6 yaşından küçük çocuklara zarar verebileceğini göz önünde tutalım. Etken maddelere karşı alerjisi olanların kullanımın sakıncalıdır. Her türlü ağrı kesicinin doktor tavsiyesiyle alınması gerektiğini aklımızdan çıkarmayalım. Haber içeriğinde yer alan bilgiler bu konuda yayın yapan sağlık siteleri ve uzmanların yorumlarından derlenmiştir, ticari bir amaç güdülmemiştir. Her hangi bir markanın ya da ilaç şirketinin ürününü tanıtmaya yönelik değildir!
 

Son Güncelleme: 08.01.2021 16:35
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Baykal 2016-01-18 00:34:49

ağrı kesici kremlerin içeriğinde yer alan kimyasal ürünler doğrudan kana kılcal damarlar aracılığıyla daha hızlı ulaşır bu riskli değil mi?

Avatar
ahmet angın 2017-03-16 09:07:35

Kıllarını ağrıyor ne yapmam gerekiyor bilginize

Avatar
Yakup haldan 2017-04-07 18:46:07

Sağ omuzum her iki dizim şittetle sızılayor oyuyamuyorum yardımcı çok sevinirim saygılarımı sunaram

Avatar
Hünkar 2020-07-23 17:45:18

Azıma sıçtı bütün belim yanıp duruyor belimdeki kas ağırısı geçti ama yerimde duramıyorum çop kötü canım yanıyor