Ağrı kesici nasıl yapılır, Evde ağrı kesici yapmanın yolları

Ağrı kesici nasıl yapılır, Kantaron otunun faydaları, kantaron otu ile ağrı kesici kremi nasıl yapılır? Haberin devamında

17 Aralık 2016 Cumartesi 00:01
Ağrı kesici nasıl yapılır, Evde ağrı kesici yapmanın yolları






Ağrı kesici nasıl yapılır, Evde ağrı kesici yapmanın yolları

Kantaron yağı ile ağrı kesici nasıl yapılır?

Ağrı Kesici, Evde ağrı kesici Sonbahar ve kış mevsimi ile birlikte başlayan dayanılmaz ağrılardan muzdarip olanlar, bu haberde size evde ağrı kesici yapmanın kolay pratik yollarını anlatacağız.



Sizler için açık kaynaklardan derlediğimiz pratik bilgi ile evinizde rahatlıkla ağrı kesici  kremler, ağrı kesici yağlar yapabilirsiniz. Ayrıca kantaron yağı ile yaşadığımız bir uygulamanın sonuçlarını da ilk kez bu makalede sizlerle paylaşacağız.

Çoğunluğu aktarlarda oldukça pahalıya satılan ve içeriğine güvenmediğiniz yağları, kendi elinizle gözünüz göre göre üretebilir, rahatlıkla kullanabilirsiniz.

Çünkü sektörde merdiven altı tabir edilen sağlıksız koşullarda ucuz, çok ucuz yağlarla üretilen çoğu kantaron yağında malesef zeytinyağı yerine hiç ilgisi olmayan ara mamüller kullanılıyor.
Kantaron yağı üretimini, son dönemde popülaritesi arttığı için öne almak zorunda kaldığımızı bilmenizi isteriz.



KANTARON YAĞI İÇİN CİDDİ UYARILAR

Sarı Kantaron'dan elde edilen ve soğuk süzme kaliteli zeytinyağı ile yapılması şiddetle tavsiye edilen Kantaron Yağı'nın en az 1 ay beklemesi gerekiyor. Çoğu toptan üretici bu süreyi beklemeden kimyasal karışımla bekleme süresini beklemeden ürünlerini şişeleyerek piyasaya vermeyi tercih ediyor. Konunun uzmanları böyle diyor. Üstelik bitmedi. Ağrı Kesici Kantaron yağı için aynı yıl üretilmiş zeytinyağı ile aynı yıl derlenmiş (Hasad edilmiş) Kantaron bitkisinin karışımı da oldukça önemli.

Çoğunlukla büyük şehirlerde üretilen ve nereden geldiği hangi tarihte üretildiği belli olmayan zeytinyağından yapılan kantaron yağlarından pek bir faydasını göremezsiniz.

Kaliteli bir zeytinyağının litre fiyatını biliyorsanız, 5 - 10 TL'ye satılan kantaron yağının hiç bir işe yaramayacağını bilmeniz gerekiyor.

Sızma ya da soğuk sızma olarak bilinen erken hasad zeytinyağının ortalama litre fiyatı 40 - 45 TL olduğunu gözönüne alırsak, 250 Gramlık kantaron yağının neden elde edildiğini açıklamak oldukça güç. Güvendiğiniz, tanıdığınız zeytin satıcısından erken hasad yağ tedarik edebilirsiniz.

Kantaron bitkisinin demeti çoğunlukla 5 ila 7.5 TL arasında satın alınabilir. Hangi yıl hasad edildiğinizi bilmediğiniz Kantaron bitkisini satın almayın.



KANTARON YAĞI NASIL YAPILIR?

Bunun için ihtiyacımız olan bir demet kantaron otu, yarım litre zeytinyağı

1 litrelik cam kavanoz, güneş ışığını az da olsa görmesi gereken normal sıcaklıkta bir oda yeterli.

Kantaron yağı yaparken, plastik, naylon pet şişe ve bunlara ait plastik kapaklardan uzak durulmalı.

KANTARON YAĞI NELERE İYİ GELİR?

Yazıyı kaleme almamızın en önemli nedeni, Kantaron yağının iyi bir eklem ve kemik ağrılarına iyi geldiği yolundaki tecrübeyi aktarmak oldu diyebiliriz. 45 yaş üstü masa başı çalışanlarda yoğun olarak görülen bilek ve eklem yeri ağrıları ile 50 yaş ve üstü hareketsiz bir hayat sürenlerde sıklıkla rastlanan aşırı kemik ağrılarına oldukça iyi geliyor.

Burada söz konusu ağrılar için mutlaka bir hekim müdahalesi gerektiğini belirtmekte fayda var. Ağrı kesici yerine kullanmaya hazırlandığımız kantaron otunun bilinen, rapor edilmiş bir yan etkisinin bulunmaması bu incelemenin kaleme alınmasında önemli rol oynadığının da bilinmesini istiyoruz.

Ellerde bilek ile dirsek arasıda her on - onbeş dakika aralıklarla ikişer üçer saniyelik ani  ağrılar için kullanılan kantaron yağının ilk iki seansta oldukça etkili olduğunu gözlemledik.

Kendi üzerimizde uyguladığımız kantaron yağı uygulaması, ağrıların oluştuğu bölgeye 10 dakikalık masajla sürüldüğünü de hemen belirtelim. Kas ağrılarına da iyi gelen Kantaron yağı iltihaplı, beze ve şişkin yerlere de rahatlıkla uygulanabiliyor.

Kireçlenmenin neden olduğu ağrılar, romatizmal ağrılar için de kantaron otunun oldukça faydalı  olduğu yorumlarına sıkça rastlayabiliyoruz.

Kantaron otunun iyi geldiği diğer sağlık sorunları arasında şunlar öne çıkıyor:

Yanık ve yaraların tedavisinde kullanıldığı öne sürülüyor, ancak bu konuda nasıl bir uygulama yapıldığı bilinmiyor.

Özellikle orta yaş üzeri kadın ve erkeklerde sıklıkla görülen romatizma ağrıları ve kas ağrıları için ağrıyan bölge üzerine sürülerek uygulanabilir. Kantaron yağını, bu tür ağrılara masaj yapar gibi, ağrı bölgelerini hafif ovarak ve ağrı bölgesinde deriye yedirerek acele etmeden sürülmesi fayda süresini daha da kısaltır.

Sarı Kantaron yağının damarları büzmesi kanamaları durdurma özelliği olarak öne sürülüyor, ancak bu bir cerrahi müdahale gerektiren uygulama ve açık yaralara sürülecek yağın ne gibi sonuçlar ortaya çıkaracağı bizim için büyük bir muamma, tavsiye edelibelir bir yöntem değil.

Çoğu blog içerisinde kantaron yağının hücre yenileyici özelliğinden bahsediliyor. Bu konuda yorum yapan bir kadın kullanıcıya henüz rastlamadık, deneyimi olan okurlarımız varsa ve sonucu bizimle paylaşırsa çok mutlu oluruz.
Antiseptik özelliği kantaron bitkisi içindeki etken maddeden de rahatlıkla görülebilir. İltihaplanmış bölgeye pamuklu temiz bir bezle sürülmesi faydalı olabilir.

Geleneksel tıp kitaplarında kantaronun yanıklar, yanık lekeleri, doğum lekeleri gibi cilt üzerindeki renk değişikliklerine karşı kullanıldığını biliyoruz. Özellikle güneş yanığı lekeleri için kantaron yağı gönül rahatlığıyla kullanılabilir.

Peki ‘Ne kadar kullanmalıyız’ sorusunun cevabı oldukça basit: Leke kaybolana kadar.

Kantaron yağını ellerde ayaklarda ve parmaklarda burkulma, ezilme gibi oluşan morlukların giderilmesinde kullanmak mümkündür, lekeler giderken çektiğimiz ağrıların da dindiğini görmek oldukça iyi bir fikir.

Boyun, baş, parmaklar, eller, ayaklarda oluşan beze şişliklerin de bölgeye kantaron yağı sürülür ise şişliklerin inmesine yardımcı olur.
Yeni doğan bebeklerde pişiklere tavsiye eden anneler var, umarız bebeklerimiz de bu yağdan faydasını görür. İç Anadolu ve Ege bölgelerinde köylerde yakın zamana kadar yeni doğan bebeklerin ilk bir haftasını sızma zeytinyağı sürülerek geçirdiğini hatırlamakta fayda var.
Romatizmadan kaynaklanan ağrıların dindirilmesinde faydası vardır ve sırt ağrılarına da iyi gelir.

KANTARONLU SICAK İÇECEKLER, KANTARONLU BESİNLER YAKINDA
Son Güncelleme: 17.12.2016 00:19
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.