Bilimsel kongrede ünlü mankenin yüzüne ipli germe

Antalya'nın Serik İlçesi'nde düzenlenen Ulusal Medikal Estetik Kongresi'nde, ünlü manken Sema Şimşek'in yüzüne iple germe operasyonu uygulamalı olarak yapıldı.

27 Kasım 2016 Pazar 12:15
Bilimsel kongrede ünlü mankenin yüzüne ipli germe






Bilimsel kongrede ünlü mankenin yüzüne ipli germe



Medikal Estetik Tıp Derneği (MESTDER) tarafından Serik'e bağlı Belek turizm merkezindeki Cornelia Diamond Otel'de düzenlenen 1'inci Ulusal Medikal Estetik Kongresi'nde, MESTDER Başkanı Phd. Dr. İbrahim Devrim Gürsoy 'iple yüz germe' operasyonunu, ünlü manken Sema Şimşek üzerinde uygulamalı katılımcılara anlattı. Yöntem hakkında önce bilgi veren Gürsoy'un daha sonra kapalı bir ortamda yaptığı operasyon canlı yayınla katılımcılara izletildi.

Operasyonla ilgili bilgi veren Gürsoy, "İşlemimizin genel mantığı iple yüz restorasyonu ya da benim 'kolon- kiriş- çimento' dediğim uygulama tarzı. Kolonlar 'kok' dediğimiz balık sırtı dokuyu kaldırma özelliği taşıyan ipleri teşkil ediyor. Kirişler 'örümcek ağı' olarak ifade edilen hem kolonları güçlendirmek, sabitlemek hem de ciltte yeni kolojen sentezine yol açmak maksadıyla uygulanan ipler oluyor. Kiriş aşaması geçtikten sonra da çimentoyu yani elmacık hattı ve çene hattını belirginleştirmek amacıyla ve aynı zamanda kokları yani yüzleri asan ipleri güçlendirmek amacıyla 1- 3 mililitre kadar dolgu kullanıyoruz. Buna bağlı olarak da bir medikal estetik uygulama olarak tüm yüzde genel hatlarıyla bir toparlanma sağlayabiliyoruz. Bence medikal estetik uygulamalar içerisinde cerrahi dışı işlemler arasında en fazla doğal görüntüyü sağlayabilecek uygulama kombinasyonu bu" diye konuştu.

Manken Sema Şimşek'in ekran önünde son derece faal olduğunu kaydeden Gürsoy, "Sorunları çok ileri düzeyde değil, ufak- tefek sorunlar var ama bir anlamda korunmak onlar için de daha değerli yine bu nedenlerden ötürü. Güzel bir uygulama gerçekleştirdik" dedi.
Manken Sema Şimşek de "Bu uygulamaya ihtiyacım vardı. Önlem almak anlamında güzel bir uygulama" dedi.

 
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.