Bulunmayan ilaçlar; 3 aydır insülin bulamıyorlar

Aralarında grip aşısı, kanser ve migren gibi çok sayıda hayati derecede hastalık için önem arzeden ilaçlar, dövizdeki sert dalgalanma gerekçesiyle güçlükle temin ediliyor.

01 Aralık 2018 Cumartesi 05:27
Bulunmayan ilaçlar; 3 aydır insülin bulamıyorlar







Şeker hastaları isyanda; 3 aydır insülin bulamıyorlar

İstanbul'da on binlerce şeker hastası vatandaşın insülin sıkıntısı üç aydır giderilemedi. Eczacılar insülin dahil olmak üzere pek çok kritik ilaca erişemediklerini dile getirirken vatandaşlar soruna acil çözüm bulunmasını istiyor..


Şeker hastası yüz binlerce vatandaşı ilgilendiren haber. Eczaneler ile vatandaşları karşı karşıya getiren insülin, neredeyse 3 aydır güçlükle temin ediliyor. Döviz kurundaki dalgalanmanın neden olduğu ilaç krizi içinde sadece insülin değil, çok sayıda kritik ilaca erişim sağlanamıyor. 

Bazı göz damlaları, migren ilaçları, tansiyon hapları ile kalp hastalarının kullanması gereken ilaçlar İstanbul eczanelerinde güçlükle temin ediliyor. Eczacılar'ın kurduğu telefon ve whatsapp hatları aracılığı ile hasta vatandaşların ilaç ihtiyacı karşılanmaya çalışılıyor.  Bulunmayan ilaçlar arasında Sisplatin, kanser hastalarının kullanmak zorunda olduğu Metotreksat, Vinblastin ve Gemsitabin gibi ilaçlar da yer alıyor..

Türkiye Eczacılar Odası ise, piyasada bulunmayan ilaçlarla ilgili olarak bir veritabanı oluşturarak, hastalarla eczacıların karşı karşı kalmaması için kendi imkanlarıyla çaba harcıyor. Grip aşısının bile vatandaşlara ulaştırmakta, temin etmekte zorlandığını belirten eczacılar, İstanbul başta olmak üzere çok sayıda büyük şehirde insülin açığının giderek arttığını söylediler. 
 

Son Güncelleme: 01.12.2018 02:43
Anahtar Kelimeler:
Insülin
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.