Deniz tatili ile astım, alerjik rinit ve sinüzitten kurtulun

Kronik astım, alerjik rinit, atopik dermatit hastalıklarının tedavisinin denizde olduğunu biliyor muydunuz, Çocuk Alerji uzmanı Doç. Dr. Akgul Akpinarli Antony tatile çıkmaya hazırlanan ailelere bu konuda altın tavsiyelerde bulunuyor..

14 Haziran 2015 Pazar 03:10
Deniz tatili ile astım, alerjik rinit ve sinüzitten kurtulun






Deniz tatili ile astım, alerjik rinit ve sinüzitten kurtulun

Deniz tatilinin çok sayıda hastalığa iyi geldiğini biliyor muydunuz? Başta astım olmak üzere çok sayıda rahatsızlığa meydan okuyan deniz havasının faydasını uzmanlar saymakla bitiremiyor. Yaz tatiline hazırlananların tatil, yola çıkmadan bu habere mutlaka bir göz atın.

UZMANINDAN ALERJİ TEDAVİSİ ÖNERİSİ

Çocuklara da en sık görülen ASTIM, ALERJİK RİNİT ve ATOPİK DERMATİT’e deniz tatilinin iyi geldiğini ifade eden Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları, Çocuk Alerji uzmanı Doç. Dr. Akgul Akpinarli Antony, alerjik çocukların en iyi tedavisinin deniz suyu ve güneşle yapıldığını söyledi

Okulların kapanmasına sayılı günler kaldı. Yıl boyunca okul yorgunluğu ile birlikte hastalıklarla uğraşan çocuklar iyi bir tatili hak etti. Peki, ailelere alerjik hastalıkları olan çocuklar için nasıl bir tatil planlaması öneriliyor? Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları, Çocuk Alerji uzmanı Doç. Dr. Akgul Akpinarli Antony her çocuk için ama özellikle de alerjik çocuklar için “DENİZ TATİLİ” ni öneriyor. ASTIM, ALERJIK RINIT ve ATOPIK DERMATIT gibi hastalıkların en iyi ve en doğal tedavisinin deniz suyu ve güneş ile olduğunu ifade eden Doç. Dr. Akgul Akpinarli Antony, “Deniz suyunun şifası asırlardır biliniyor. Hatta modern tıbbın babası Hipokrat, deniz suyunun balık adamların yaralarını iyileştirdiğini keşfettikten sonra hastaları üzerinde kullanmıştı” dedi.


Yapılan araştırılmalarda deniz suyunun insan kanında bulunan içeriklere en yakın sıvı olduğunun ve osmiyum, altın, vanadyum, çinko, iyot ve potasyum klorüre dahil olmak üzere, 80 den fazla faydalı maddeyi bol miktarda içerdiğinin ve kanıtlandığını anlatan Doç. Dr. Akgul Akpinarli Antony şöyle konuştu: “Deniz suyu içerdiği mineral tuzları, amino asitler ve eser elementler ile insan vücudu için vitamin deposu özelliği taşımakta olup alerjik hastalıkların tedavisinde en önemli doğal tedavi yöntemlerinden biridir. Özellikle de çocuklar deniz suyundan bolca faydalanmalıdır. Deniz suyunda bulunan kalsiyum karbonat, sülfat, potasyum klorür ve sülfat, magnezyum klorür, magnezyum sülfat özellikleri çocuklarda şifa niteliği taşımaktadır”



Doç. Dr. Akgul Akpinarli Antony “Deniz suyu, güneşle birleştiğinde atopic dermatit, ya da çocukluk cağı egzaması dediğimiz deri hastalığına çok iyi gelir. Deniz suyu yine urtker ya da halk arasında kurdeşen olarak adlandırılan kaşıntılı alerjik cilt lezyonlarına ve yazın sıcağın etkisiyle oldukça fazla ortaya çıkabilen isiliğe de iyi gelir. Ayrıca deniz suyunun en etkili özelliği; yaraların, alerjik reaksiyonların yol açtığı izleri yok etmesidir. Özetlersek, deniz suyunun egzaman, atopik dermatit, urtiker, kurdeşen, isilik gibi cilt hastalıklarında büyük yararı bulunmaktadır” dedi.

DENİZ TATİLİ HASTALIKLARA BİREBİR

Doç. Dr. Akgul Akpinarli Antony; “Deniz suyu tüm sinüs yollarını temizler. Dolaylısıyla alerjik rinit ve kronik sinüzitin temizlenmesinde çok etkilidir. Burun ve sinüslerin temiz olmasında alt solunum yollarını ve bronşların alerjik hastalığı ASTIMI in tedavisinde oldukça olumlu etkilere sahiptir. Yine yüzme akciğerlerin kapasitesini artıran en etkili fizik tedavidir ve ASTIMLI HER BİREYİN YAPMASINI ONERDIGIMIZ EN ONEMLI SPORLARDAN biridir. Tabi deniz tatilinin en önemli faydalarından biride yaz boyunca güneşten gelen UV ışınları ile derimizde yaptığımız ve vücudumuzda depoladığımıza ve kışın bizi hastalıklardan koruyan, savunma sistemimizi güçlendiren ve alerjik hastalıkların oluşumu önleyen D vitaminidir” dedi.
Son Güncelleme: 14.06.2015 03:20
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.