Domuz Gribi Diyarbakır'a sıçradı; 2 kişi karantinada

H1N1 virüsü alınan tüm önlemlere rağmen yayılma eğiliminde. Daha önce İstanbul, Adana, Ankara ve Kayseri'de görülen Domuz Gribi vakıası bu kez de Diyarbakır'da ortaya çıktı.

09 Ocak 2016 Cumartesi 22:54
Domuz Gribi Diyarbakır'a sıçradı; 2 kişi karantinada






Domuz Gribi Diyarbakır'a sıçradı; 2 kişi karantinada

H1N1 Domuz Gribi yayılma eğiliminde. İstanbul, Adana, Ankara ve Kayseri'nin ardından iki domuz gribi ihbarı Diyarbakır'dan geldi. Diyarbakır Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'ne başvuran 2 kişide H1N1 virüsüne (Domuz Gribi) rastlandı.

Diyarbakır Dicle Üniversitesi'ne bir hafta önce başvuran 2 kişi tedavi altına alınırken, hastalardan alınan numuneler incelenmek üzere Sağlık Bakanlığı'na gönderildi. Sağlık Bakanlığı'nda incelenen numunelerde domuz gribi virüsü tespit edilince, Diyarbakır Halk Sağlığı Müdürlüğü'ne yazı gönderilerek bilgilendirildi. Halk Sağlığı Müdürlüğü de Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'nde tedavi gören 2 kişi de domuz gribi virüsü saptandığını açıkladı. Domuz gribi virüsü taşıdığı belirlenen 2 kişinin Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'nde yoğun bakım ünitesinde solunum cihazına bağlı olarak tedavileri sürüyor. Hastane yönetimi de hastanede gerekli önlemlerin alındığını belirtti.
Öte yandan aynı hastaneye grip tedavisi için başvuran 5 kişiden alınan numuneler ise incelenmek üzere Ankara'ya gönderildi.
Son Güncelleme: 09.01.2016 23:00
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.