Domuz gribinden ülkemizde 57 kişiyi kaybettik

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu sağlıkta gelecek vizyonu toplantısında konuştu.

28 Ocak 2016 Perşembe 14:35
Domuz gribinden  ülkemizde 57 kişiyi kaybettik






 

Domuz gribinden  ülkemizde 57 kişiyi kaybettik
Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu sağlıkta gelecek vizyonu toplantısında konuştu.
 Toplantıda ülkemizde domuz gribinde hayatını kaybedenlerin sayısına ilişkin bir soruya Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, "Hastalıktan çok, ne yapmamız gerekenleri bilmemiz gerekiyor. Her kış ayı grip, nezle… insanı tehdit eden bir rahatsızlık. Kasım aralık aylarında herhangi bir yaygınlaşma görmedik. Aralık sonu ve ocak ayında durağan dönemini tamamladı, şimdi iniş döneminde. Rakamlar yanımda yok ama yaklaşık rakamları söyleyeyim. H1N1 virüsüyle ilgili 480 örnek alındı. Bunların yaklaşık 280’inde H1N1 virüsü tespit edildi. 120’sinde de negatif tespit edildi. H1N1 virüsünden 57 kişiyi de kaybettik. Önemli olan soğukkanlı, sağ duyulu, tedbir olarak da el hijyeni çok önemli. Merhabalarda, yakın temastan uzak durulmalı. O sıcak mesafeyi göz sıcaklığı ile sağlamak herhalde doğru olanı. Bol sıvı alınmalı.Antibiyotiğin zararı var yararı yok. Bünyenin direncini azaltacak ilaç kullanımından uzak durulmalı. ’Doktora gittim bir antibiyotik bile yazılmadı’ denilmemeli" diye konuştu.
Katıldığı toplantıda Dağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu Avrupa'da yaygınlaşan Zika virüsüne dikkat çekti.
Avrupa'da yaygınlaşan Zika virüsünün ülkemiz için henüz bir tehdit unsuru olmadığını belirten Müezzinoğlu bu konuda sorulan soruya şu yanıtı verdi."Tıbbın bugün ben şu tedbiri aldım diyebileceğimiz bir noktada değiliz. Şu anda Türkiye için önemli bir risk, tehdit söz konusu değil" dedi.
Son Güncelleme: 28.01.2016 14:35
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.