Dünyanın ilk Yoğa Koreografi Şampiyonası Didim'de düzenlendi

Uluslararası Yoga Federasyonu (UYF) ve Yoga Academy işbirliği ile 5-10 Temmuz 2016 tarihinde Yoga Academy Didim Festivali’nde düzenlendi! Dünya Yoga Koreografi Şampiyonası 10-15 Eylül 2016 tarihleri arasında yapılacak....

18 Temmuz 2014 Cuma 15:57
Dünyanın ilk Yoğa Koreografi Şampiyonası Didim'de düzenlendi






Dünyanın ilk Yoğa Koreografi Şampiyonası Didim'de düzenlendi

Dünya Yoga koreografi yarışması bir ilk olarak Uluslararası Yoga Federasyonu (UYF) ve Yoga Academy işbirliği ile 5-10 Temmuz 2016 tarihinde Yoga Academy Didim Festivali’nde düzenlendi. Dünyanın ilk Yoga Koreografi Şampiyonası ise 10-15 Eylül tarirhleri arasında yapılacağı açıklandı.



Yoga Academy tarafından düzenlenen Yoga Festivali’nde Dünyada ilk defa Yoga koreografi yarışması yapıldı. Asana’lardan oluşan birbirinden ilginç koreografiler yarışmacılar tarafından izleyiciye sunuldu.

Dünyada Yoga Asana yarışmaları yapılmasına rağmen ilk defa uluslararası düzeyde Yoga koreografileri yarıştı. Uluslararası Yoga Federasyonu önderliğinde düzenlenen yarışmada, açılış konuşmasını Federasyon Başkanı Akif Manaf yaptı.


Yogada rekabet unsurunun olmadığını, bu yarışmanın sadece rekabeti çok seven toplumun Yogaya ilgisini çekmek için düzenlendiğini söyleyen Federasyon Başkanı Akif Manaf,  "Yoganın bir spor dalı olarak fiziksel, zihinsel, duygusal ve ruhsal gelişim için yapılmasını öneriyoruz fakat günümüz toplumu çok rekabetçi ve yarışmayı seviyor. Yoga koreografi yarışması yaparak toplumun Yogaya ilgisini çekmek ve aynı zamanda rekabetin illaki hırslı olması gerekmediği, tatlı rekabet dediğimiz insanın gelişmesini ve kendini aşmasını sağlayan bir olgunun da var olabileceğini göstermeye çalışıyoruz. Ayrıca toplumda yaygın olarak yanlış bilinen Yoganın durağan ve sıkıcı bir kaç hareket ve meditasyondan oluştuğu izlenimini değiştirmek, aslında Yoganın oldukça estetik bir dans olduğunu ve bu yönü ile sağlığı kazanmanın çok eğlenceli ve neşeli bir yolu olduğunu anlatmaya çalışıyoruz" dedi.

Yoga koreografisi oluştururken Yoga duruşlarının kullanıldığını, duruş kombinasyonunun ise katılımcının yaratıcılığına kaldığını sözlerine ekleyen Manaf, bu yarışmanın tüm Türkiye ve Dünyaya açık olduğunu, dileyen herkesin katılabileceğini söyledi. Yarışma deyince insanlarda zor duruşları yapmaları gerekiyormuş gibi bir kanı oluşabileceğini, çünkü mevcut Yoga Asana yarışmalarında en zor duruşların yarışmacılara yaptırıldığını söyleyen Başkan sözlerine şöyle devam etti, "Dünya Yoga koreografi şampiyonasında amaç en zor duruşu yapmak yerine hangi duruş olursa olsun tam ve eksiksiz yapmak ve duruşa hakim olmaktır. Yoga duruşları en basitinden en zoruna kadar zaten kendi içinde bir estetiğe sahiptir, burada asanaların müzik ile uyumu, sunum ve akıcılık puanlamayı etkilemektedir. Asana yapmak bireyde metanet, güç, esneklik, dayanıklılık, sabır gibi unsurları gerektirir ve geliştirir. Bütün bu özellikleri kendinde geliştiren katılmcı yarışmada hiç zorlanmayacaktır."

Dünya Yoga Koreografi Şampiyonası iki ay sonra Kuşadası’nda düzenlenecek olan Yoga Festivali'nde yapılacak.  

UYF yetkilileri, Dünya Yoga Koreografi yarışmasının iki ay sonra Kuşadası’nda yapılacak olan Şampiyona için bir ön hazırlık olduğunu dile getirdiler.


Dünya Yoga Koreografi Şampiyonası’na dileyen herkesin katılabileceği, bunun için kaç yıldır Yoga yaptığı değil ne kadar istekli olduğu önemli diyen yetkililerin verdiği bilgiye göre, Dünya Yoga Koreografi Şampiyonası 10-15 Eylül 2016 tarihleri arasında Ramada Resort Kuşadası’nda yapılacak olan Yoga Festivalinde  gerçekleşecektir. Şampiyonaya yaş ve cinsiyet ayrımı olmadan herkes katılabilir, bireysel veya grup olarak koreografi yapılabilir.
Şampiyona hakkındaki tüm detaylar ve başvuru şartları www.uluslararasiyogafederasyonu.com adresinden öğrenilebilir.

 
Son Güncelleme: 21.07.2016 12:10
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.