Emekli doktorlar göreve çağrıldı, sonuç iyi değil

Hastane magandalarının hedefi haline getirilen, her gün defalarca saldırıya uğrayan doktorlar görevlerini terk ederken, Sağlık Bakanlığı çözümü emekli doktorları geri çağırmakta buldu.

16 Ekim 2023 Pazartesi 23:04
Emekli doktorlar göreve çağrıldı, sonuç iyi değil






Emekli doktorlar göreve çağrıldı, sonuç iyi değil

'Düşünebiliyor musun? Biz bu ülkede artık doktorları özgürce dövebiliyoruz' videolarının milyonlarca kez izlenirken, ülkenin Cumhurbaşkanı'nın, 'Giderlerse gitsinler' diyerek sağlık çalışanlarını dışladığı Türkiye, hastanelerinde çalışacak doktor bulamıyor. Afganistan, Suriye, Pakistan gibi ülkelerden Türkçe bile bilmeyen doktorlar devlet hastanelerinde görevlendirilirken Bakanlık daha önce emekliye ayrılan doktorları göreve çağırmaya başladı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 'Giderlerse Gitsinler' demişti, genç doktorlar çareyi yurtdışına gitmekte buldu. Türkiye'deki hekim açığı için Sağlık Bakanlığı harekete geçti, ilan açtı ve 65-72 yaş arasındaki hekimlere görev çağrısı yaptı.
NTV'nin haberine göre Sağlık Bakanlığı, hekim açığını kapatmak için ilan çıktı. 65-72 yaş arasındaki hekimlerden atama talebi toplanıyor.

Sağlıkta şiddet, çalışma koşulları, yetersiz maaş gibi gerekçelerle yurt dışına doktor göçü artarken; 65-72 yaş arasındaki hekimlerden atama talebi toplanıyor.

Sağlık Bakanlığı'nın ilanına göre, tıpta uzmanlık mevzuatına göre uzman olanlar ile uzman tabip, uzman diş tabibi ve tabip ünvanlarında 18 Ekim Çarşamba gecesine kadar talep toplanacak.

Türk Tabipleri Birliği tarafından paylaşılan rapora göre; 2023'ün ilk yarısında 2 bin 285 doktor, yurt dışına gitmek için gerekli olan iyi hal belgesi için başvurmuştu.

Son Güncelleme: 19.10.2023 22:44
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.