Estetik evliliği gerçek mi ?

Düğün öncesi hem erkek hemde bayan için estetik yaptırarak evlendikleri haberlerinin nedenleri burada

22 Temmuz 2014 Salı 19:34
Estetik evliliği gerçek mi ?






Estetik evliliği nedir? Estetik evliliği gerçek mi ?

Düğün öncesi estetik yaptırmak artık neredeyse gelenek oldu. Gelinler ve damatlar o özel günde kusursuz görünmek için nikah memurundan önce estetik cerrahların kapısını çalıyor. Kimi yağ aldırıyor, kimi saç ektiriyor, kimi burnunu düzelttiriyor. Kaş ve sakal ektirenler de var!
Medical Park Hastanesi Plastik Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahisi Uzmanı Dr. Elif Eren Aydın, nikah günü en güzel halleriyle görünmek isteyen gelin ve damat adaylarının estetik taleplerini anlattı: 
 Düğün öncesi hazırlıklar düğünden aylar öncesi başlıyor. Hem gelin, hem de damat; müstakbel eşinin karşısına kusursuz biçimde çıkmayı, düğün fotoğraflarında her profilden güzel görünmeyi arzuluyor. Gelinler ve damatlar o özel günde kusursuz görünmek için nikah masasına oturmadan önce estetik rötuşlar yaptırıyor. 

İLK ADIM: EPİLASYON 
 Kadınlar nikah estetiğine lazer epilasyonla başlıyor. Epilasyon; kılların, kökü ile birlikte uzaklaştırılması demektir. Tüy rengi, sıklığı ve uygulanan bölgeye göre değişmekle birlikte, ortalama dört seansta sonuç almak mümkün. Lazer epilasyonun başarısı; uygulama bölgesi ve uygulama yapılan cihaza göre değişir. Örneğin alt bacak, koltuk altı, genital bölge ve kollarda başarı daha fazlayken; yüz, göğüs arası ve göğüs ucu gibi bölgelerde iyi sonuç almak için daha çok uygulama yapmak gerekebiliyor. 

BÖLGESEL YAĞLARA VEDA 
 Vücutlarına güvenmek ve kendilerini kusursuz hissetmek isteyen gelin adayları, balayında denize ve havuza girerken kendini daha iyi hissetmek için düğün öncesi liposuction yaptırıyor. Bölgesel yağlanma operasyonlarında liposuction; hem gelin, hem de damat adaylarına en sık başvurduğu ameliyatlar. Bazı bölgelerdeki istenmeyen yağlardan diyet ve spor yapmakla kurtulamayanlar için liposuction kurtarıcı oluyor. 

MEME ESTETİĞİ DE LAZIM 
 Düğün öncesi en çok planlanan ameliyatlardan ikisi de; meme büyütme ve meme küçültmedir. Gelinliği düzgün taşımak, kadınlar için çok önemli. Meme büyütme ameliyatı yaptıran hasta grubu, içi dolgulu sutyenlerden nefret ediyor. Bunun bikini olanını kullanmak daha da zor. Bu nedenle meme büyütme ameliyatı talep ediyorlar. Büyük meme sorunu olanlar ise; ne kadar zayıflasalar da gelinlikte üst bedenlerinin şişman görünmesinden endişeleniyorlar. Bu nedenle nikah öncesinde meme küçültme ameliyatı yaptırıyorlar. Bu ameliyatların, gelinlik provalarına yetişmesi için dört ay öncesinden yapılmasında fayda var. 

FOTOSHOP'A GEREK YOK 

 Düğün fotoğraflarında fotoshop olmadan güzel görünmek isteyen gelin ve damatlar, özellikle burunlarında rahatsız oldukları noktaları düzelttirmek istiyorlar. Düğün öncesi en çok gelen estetik taleplerinin başında burun estetiği geliyor. Burundaki eğrilik, şekil bozukluğu, büyüklük ya da küçüklük gibi sorunlar, uygun estetik operasyonlarla düzeltiliyor. 

DAMATLAR DA ESTETİK YAPTIRIR!
 Damat adayları da düğünde bakımlı görünmek istiyorlar. Özellikle büyük meme sorunu olan erkekler, düğün öncesi bu sorundan kurtulmak için jinekomasti operasyonuna rağbet ediyor. Yine bölgesel yağlanmalardan kurtulamayan damat adayları, liposuction yaptırıyor. Böylece karın kasları ortaya çıkıyor, bel bölgesindeki yağlardan da kurtuluyorlar. Bu sayede istedikleri damatlıkları ve gömlekleri rahatlıkla giyebiliyorlar. 
 Ayrıca günümüzde lazer epilasyonun konforundan sadece kadınlar değil erkekler de faydalanıyor. Sakal üstü, kulak ve sırt kıllarından kurtulmak isteyenler ya da göğüs kıllarını azaltıp daha doğal görünmek isteyen damat adayları da artık kapımızı çalıyor. 

SAÇ EKTİREN DE VAR KAŞ VE SAKAL DA...
Medical Park Hastanesi Saç Sağlığı Ünitesi Koordinatörü Songül Alcı; düğün sezonuna girişte, damatların saç ekim merkezine başvurusunda büyük bir artış olduğunu söylüyor: 
 Damatlar da gelinler gibi düğünde en yakışıklı halleriyle görünmek istiyorlar. Bu nedenle düğün öncesinde damat adayları saç ekim merkezlerinin yolunu tutuyor. Düğün estetiğinde yapılan operasyonların en başında saç ekimi geliyor. Çünkü saçlar iki ay sonra çıkmaya başlıyor ve yavaş yavaş saçlanmaya başlıyorsunuz. 

MEZOTERAPİ DE UYGULANIYOR 
 Damatlar kadar gelinler de saçları için bize başvuruyorlar. Gelin adayları; daha sağlıklı ve canlı saçlar istiyorlar. Ayrıca nikaha kadar saçlarının hızlı uzamasını arzuluyorlar. Bu nedenle uygun tedaviler için merkezlerin kapısını çalışıyorlar. Yapılan PRP işlemi ve mezoterapiler; saçları canlandırıp uzamasını ve kalınlaşmasını sağlıyor. 
 Ayrıca kaşlarda ve sakallarda yoğunlaşma isteyenler için kaş ekimi ve sakal ekimi de yapılıyor. 

 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.