Hollywood ünlüleri bu terapi ile rahatlıyor

Sinir, stres ve endişeden nasıl kurtulursunuz?

18 Ağustos 2014 Pazartesi 17:53
Hollywood ünlüleri bu terapi ile rahatlıyor






Hollywood bu terapi ile rahatlıyor

Sinir, endişe ve strese bağlı sorunların çözümünde yepyeni bir yöntem holistik terapi

Günümüzde bilimin çok hızlı ilerlemesinin yanında tamamlayıcı, holistik, alternatif ve geleneksel tekniklerde bir o kadar gündeme taşınıyor. Özellikle kişinin içsel dünyasına hitap eden ve koruyucu olarak kullanılan bu teknikler bilimin çözümsüz kaldığı noktalarda da hastalıkların tedavisinde kullanılabiliyor.

Yrd. Doç. Dr. Gamze Şenbursa; Madonna, Guy Ritchie, Demi Moore, Britney Spears gibi dünya satarlarının da yaptırdığı holistik (holistic) terapiyle ilgili detaylarını sizler için yazdı:

Holistik terapi psikosenteze dayanır. Bu tedavi şekli hastanın fiziksel, mental, duygusallığını tam bir bütün olarak ele alır. Holistik terapi sinir, endişe, stres ve diğer duygusal olaylardan oluşan psikolojik ve duygusal olaylardan kaynaklanan hastalıkları tedavi etmeyi amaçlar. Fakat bu tedavi şekli geleneksel tedavi şeklinden biraz farklıdır. Holistik terapi belli konulardan oluşan düşünce ve sadece davranışlara odaklanmaz. Aynı zamanda insan ilişkilerinin dünyalarıyla nasıl bağdaştırdıklarına da önem verir, his ve düşüncelere de odaklanır.

 

Bu tedavi içerisinde kullanılan stratejiler kişinin ilgi ve isteklerine göre çeşitlilik gösterir. Bu kişisel iç yolculukta, kişinin kendisini tanımasını amaçlar ve iç yolculuklarında kişileri yönlendirir. Psiko sentez kişinin duygusal varlığını açığa vurur ve sonrasında hayattaki amaçlarını anlamalarını sağlar. Böylelikle kişi daha fazla uyumlu ve yaratı olur.

Holistik, önleyici bir terapi olabilir mi? 

Holistik psikoterapi kişinin kendisinde oluşabilecek semptomları erkenden, tüm vücutlarını sarmadan farkına varmalarını sağlar. Bu yöntem çiftlerde, kişilerde ve ailelerde semptomatik davranışları ve duyguların sebebini ortaya çıkarmada da faydalıdır. Kişiler kendilerini tanır ve kendi kendilerini tedavi etmeyi bile öğrenirler. Böylelikle bundan sonra karşılarına çıkabilecek herhangi bir problemde daha sağlıklı ve yararlı yollarla kendilerini zor ve problemli süreçlerden kurtarabilirler.

 


Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.