İlişki Koçu Nedir?   

Bir insanın işiyle ve özel yaşamıyla iletişimini, insani ilişkilerinin sürdürülebilir konumda olmasını sağlayan ve bunları da etik kurallar çerçevesinde ele alan bir hizmettir. Bir ilişki koçunun çalışma alanına baktığımız zaman değişim ve dönüşümün önünün açılması demek olmalıdır.

23 Ekim 2019 Çarşamba 02:08
İlişki Koçu Nedir?   






İlişki Koçu Nedir?   

Gülüstan Aytun ‘a Sorduk : İlişki Koçu Nedir?   

Eskiden insanlar herhangi bir sorunla karşılaştıklarında çözüm için bilge insanlara danışırlardı. Bilge insanlar ise genelde o bölgenin hekimi, hocası olurdu. Bu insanlar kendilerinden yardım isteyen kişilere yardım ederken aslında topluluklarında bir arada kalmasını sağlamış olurlardı. Bu bilge insanlar beyaz saçlı ve sakallı olduklarından dolayı da bir anlamda bilgeliklerinin işareti olarak sayılırdılar. İşte günümüzde bu insanların olmaması ve bu insanlardan geride kalan boşluklar profesyonel ilişki koçları sayesinde doldurulmaya çalışılıyor. 

Peki, profesyonel ilişki koçluğu ne demektir, yani o dönem ki bilge inanlar mıdır?

İlişki koçluğu

Bir insanın işiyle ve özel yaşamıyla iletişimini, insani ilişkilerinin sürdürülebilir konumda olmasını sağlayan ve bunları da etik kurallar çerçevesinde ele alan bir hizmettir. Bir ilişki koçunun çalışma alanına baktığımız zaman değişim ve dönüşümün önünün açılması demek olmalıdır. İlişki koçuna danışan birisi kendisi için iletişim ve de davranış modelinin farkında lığını da kazanış olacaktır. Bazen biz insanlar etrafımızda olup bitenin farkına varmadan yaşayabiliyoruz. Ancak bizi doğru yönlendirecek olan bir kişi olduğunda görmek istemediğimiz o kör noktayı fark ediyoruz. 

Bir ilişki koçunun görevleri arasında evli çiftler arasındaki çatışmaların çözümü de vardır. İnsan yaşadığı hayatı içerisinde güvende, huzurlu olmak ister. Fırtınalı geçen bir günün akşamında dingin bir limanda kendinizi dinlemek her zaman faydalı olacaktır. İşte ilişki koçu kendinizi böyle hissettiğiniz bir anda sizin dingin limanınız olacaktır.

İlginizi Çekebilir : NLP Uzmanı 

Uzmanlar yaptıkları araştırmalar neticesinde eşlerin birbirlerini anlama, kırmızı çizgilerinin ne olduğunu görmede zorlanıyor. Çünkü eşlerin birbirlerini anlayabilmeleri için sadece aşk yeterli olmuyor. 

İlişki Koçluğu İnsana Ne Katar?

  • Yaşadığınız ilişkinizde farkındalık yaşamış olacaksınız.

  • Kendisini tanıyan bir insan ilişkisine farklı bir bakış açısı yakalayacak ve bu da ilişkiyi daha rahat bir şekilde algılamasına yardımcı olacaktır.

  • İlişkide ne zaman evet ne zaman hayır demeniz gerektiğini öğrenmiş olacaksınız. 

  • Kendinizi doğru bir şekilde ifade edebilecek ve ifade edileni de çok doğru bir şekilde anlayabileceksiniz.

  • Evlilik bir inatlaşma ve çatışma değildir. Neden çatışmaların yaşandığını daha rahat algılayacaksınız.

  • Yaşadığınız olumsuzlukları kabul edebilecek, affedebilecek ve anlayacaksınız. 

  • Doğru insanı seçebileceksiniz. 



 

Daha fazlası için : https://www.gulustanaytuncoaching.com/tr/

Son Güncelleme: 23.10.2019 02:34
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.