Karaciğer nakli olan Pakistanlı Khan'dan Demircan'a ziyaret

Sağlık Bakanı Demircan, Bakanlığın girişimleriyle Türkiye'de karaciğer nakli olan Osama Ali Khan ve ailesini makamında kabul etti.

13 Kasım 2017 Pazartesi 16:37
Karaciğer nakli olan Pakistanlı Khan'dan Demircan'a ziyaret






ANKARA (AA) - Sağlık Bakanı Ahmet Demircan, "Pakistan ve Türkiye halkları kardeştir. Bu kardeşliğin ülkemiz ve milletimizin geleceğine hizmet edeceğine inanıyorum. Türkiye'de tedavi olmak isteyenler için üzerimize düşen görevi yapacağız." dedi.

Demircan, Sağlık Bakanlığının girişimleriyle Türkiye'de karaciğer nakli olan Osama Ali Khan ve ailesini makamında kabul etti.

Konuşmasında, Türkiye'nin dost ve kardeş ülkelerin her zaman yanında olduğunu belirten Demircan, sağlıkta gelinen noktanın bütün insanlığın istifade etmesinden duydukları memnuniyeti dile getirdi.

Türkiye'de karaciğer nakli olan Osman Khan'ın Pakistan'a Türk milletinin selamını götürmesini isteyen Demircan, "Türk milleti dost ve kardeş Pakistan'ın tarih boyunca kardeşliğini görmüş ve kendi kardeşliğini de takdim etmiştir. Pakistan ve Türkiye halkları kardeştir. Bu kardeşliğin ülkemizin ve milletimizin geleceğine hizmet edeceğine inanıyor ve biliyorum. Osman kardeşimiz gibi burada tedavi olacaklar için üzerimize düşeni yapacağız." dedi.

Demircan, Türkiye ve Pakistan arasındaki ilişkilerin sadece hasta ve tedavi üzerine olmadığını ifade ederek, sağlık hizmetleri konusunda her türlü bilgi alışverişi, her türlü uzman değişimi ve aynı şekilde hastanelerdeki programların geliştirilmesi noktasında işbirliği halinde olduklarını söyledi.

Türkiye'nin sağlık alanında edindiği tecrübeleri Pakistanla paylaştıklarını aktaran Demircan, Pakistanlı öğrencilerin tıp fakültelerinde yetişmeleri için çalışmaları da sürdürdüklerini söyledi.

Tekerlekli sandalyede geldi, yürüyerek ülkesine dönecek

Nakil olduktan sonra sağlığına kavuşan Pakistanlı Osman Khan ise Türklerin çok iyi insanlar olduklarını belirterek, "Türkiye'ye ayak bastığım andan itibaren misafirperverlik gördüm. Pakistan devletine de beni Türkiye'ye gönderdiği için teşekkür ediyorum. Kendimi bu konuda çok şanslı hissediyorum." ifadesini kullandı.

Osman Khan'ın babası Muhammed Khan'da Türkiye'ye ve Sağlık Bakanlığına teşekkür ederken gözyaşlarını tutamadı. Türkiye'ye geldiklerinde oğlunun tekerlekli sandalyede olduğunu anlatan Baba Khan, "Çocuğumu tekerlekli sandalye ile getirdiğimde içindeki tümörle beraber 48 kilogramdı. İçinden 7 kilogram tümör çıkarıldı. Şu anda ayakta ve sağlıklı. Yaşasın Türkiye, yaşasın Pakistan Türkiye kardeşliği." dedi.

Muhabir: Duygu Yener

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.