Klima yaz aylarında en çok kas tutulmasına neden oluyor

Yüksek sıcaklarda ev ve ofislerin vazgeçilmezi haline gelen klimanın zararlarından biri de kas tutulmasına yol açmasıdır. 

06 Ağustos 2019 Salı 22:14
Klima yaz aylarında en çok kas tutulmasına neden oluyor






Klima yaz aylarında en çok kas tutulmasına neden oluyor


Serinlemek isterken yatağa düşürecek hastalıklara yakalanmamak için klimanın özenli bir şekilde kullanılmasını tavsiye eden uzmanlar klima temizliğine de dikkat edilmesini vurguluyor. Yazın yükselen sıcaklar, klima kullanımını da artırıyor.
Ancak özensiz bir şekilde çalıştırılan klimalar başta üst solunum yolu enfeksiyonları olmak üzere kas tutulması, kireçlenme ve zatürre gibi rahatsızlıklara yol açıyor. 
Uzmanlara göre özellikle bünyeleri zayıf bebek ve yaşlıların klima kaynaklı hastalıklara daha çabuk yakalanabileceği uyarısında bulunuyor. Klimaların neden olduğu en büyük sorunlardan birinin üst solunum yolu enfeksiyonları olduğunu belirten uzmanlar ani sıcaklık değişimlerinin bu rahatsızlıkları tetiklediğini ifade etti.

Dışarıdaki ile içerideki sıcaklık arasındaki farkın en fazla 7 derece olması gerektiğini hatırlatan uzmanlara göre bu farkın yükseldiği durumlarda klimaların önce kas tutulmalarına neden olduğunu söyledi. 


Hastalıklarla karşı karşıya kalmamak için klimaların sürekli çalıştırılmaması gerektiğini vurgulayan doktorlar klimalardan kaynaklanan rahatsızlıklara bünyeleri zayıf olduğu için bebek ve yaşlıların daha kolay yakalanabileceği uyarısında bulundu. 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.