KOAH hastası babadan lösemili kızı için yardım çağrısı

Ahmet DAĞLI/ SANDIKLI (Afyonkarahisar),() - AFYONKARAHİSAR'ın Sandıklı İlçesi'nde eşini mide kanserinden kaybeden, kendisi de KOAH hastası olan 38 yaşındaki Tahir Ocak, 3 kızından lösemi hastası 13 yaşındaki Şahadiyenur Ocak'ın tedavisi...

01 Haziran 2015 Pazartesi 12:18
KOAH hastası babadan lösemili kızı için yardım çağrısı






Ahmet DAĞLI/ SANDIKLI (Afyonkarahisar),() - AFYONKARAHİSAR'ın Sandıklı İlçesi'nde eşini mide kanserinden kaybeden, kendisi de KOAH hastası olan 38 yaşındaki Tahir Ocak, 3 kızından lösemi hastası 13 yaşındaki Şahadiyenur Ocak'ın tedavisi için yardım çağrısı yaptı.
Sandıklı'da oturan KOAH hastası Tahir Ocak'ın eşi Fatma Ocak, 4 yıl önce rahatsızlığı nedeniyle tedavi için Afyonkarahisar'da bir hastaneye başvurdu. Burada yapılan muayenede mide kanseri teşhisi konulan ve ameliyata alınan Fatma Ocak, yaşamını yitirdi. Taş ocağı ve lokantada çalışan Tahir Ocak ise 3 kızı ve annesiyle yaşamaya devam etti. Kendisi de 12 yıl önce yakalandığı KOAH hastalığından rahatsızlığı artan Tahir Ocak'a yüzde 49 iş göremezlik raporuyla 9 ay önce özürlü maaşı bağlandı.
DENİZLİ'DE TEDAVİYE ALINDI
Bu sırada ailenin büyük kızı, İmam Hatip Lisesi 7'nci sınıf öğrencisi Şahadiyenur, 21 gün önce okulda rahatsızlandı. Babası tarafından Sandıklı Devlet Hastanesi'ne götürülen Şahadiyenur, Isparta Süleyman Demirel Üniversitesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi'ne sevk edildi. Burada lösemi teşhisi konulan Şahadiyenur, yoğun bakımdaki tedavinin ardından Denizli Pamukkale Üniversitesi Eğitim Uygulama ve Araştırma Hastanesi'ne gönderildi.
'YURT DIŞINDAN İLAÇ GETİRİLECEK'

Önce eşini kaybeden ardından kızı lösemiye yakalanan Tahir Ocak, büyük üzüntü yaşadı. Annesi 57 yaşındaki Şaziye Ocak, kızları ortaokul öğrencisi 12 yaşındaki Sema Neslihan ve ilkokul öğrencisi 10 yaşındaki Nisa Nur ile oturdukları kiralık evde yaşamaya çalışan Tahir Ocak, Şahadiyenur'un tedavisini karşılamakta zorlandığını söyledi. Yaklaşık 10 gün önce Sandıklı Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı'na başvuran Tahir Ocak, 25 gün sonra karar verileceği yanıtı aldığını kaydetti. Şahadiyenur için 1 hafta içersinde yurt dışından ilaç getirilmesi gerektiğini aktaran Tahir Ocak, bunların yarı masrafının kendileri tarafından karşılanması gerektiğini anlattı.
'MASRAFLARI KARŞILAYACAK GÜCÜM YOK'
Kızının iyileşip bir an önce eve dönmesini beklediğini anlatan Tahir Ocak, "KOAH hastası olduğum için çalışamıyorum. Doktorlar 1 hafta içersinde yurt dışından ilaç geleceğini ve bu ilaçların masrafının bir kısmını benim karşılamam gerektiğini söyledi. 3 aydan 3 aya özürlü maaşı alıyorum. Kızımın tedavi masraflarını karşılayacak gücüm yok. Kızımın bir an önce iyileşmesini istiyorum bunun için yardım bekliyorum" dedi.
Babaanne Şaziye Ocak ise torununun bir an önce iyileşip eve gelmesini beklediğini anlatarak, gözyaşı döktü. Ablalarını yaklaşık 1 aydır göremediklerini söyleyen Sema Neslihan ile Nisa Nur da Şahadiyenur'un sağlığına kavuşacağı günü dört gözle beklediklerini kaydetti.

FOTOĞRAFLI

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.