Koronavirüse karşı tuzlu suyla gargara yalanına inanmayın

Bilim insanlarının koronavirüse karşı mücüdalesi tüm dünyada devam ederken, bazı akademisyenlerin tuzlu su, karbonat gibi bileşenlerle gargara, kelle paça çorbası ile salgını yenme iddialarına tepkiler yükseliyor.

04 Ekim 2020 Pazar 23:58
Koronavirüse karşı tuzlu suyla gargara yalanına inanmayın






Koronavirüse karşı tuzlu suyla gargara yalanına inanmayın


Hastanelerde, yoğun bakım ünitelerinde canını dişine takarak covid-19 salgınına karşı yürütülen mücadelede yoğun olarak yer alan hekimler, bilim insanları, kulaktan dolma bilgilere itibar edilmemesini istiyor. Maske, hijyen ve sosyal mesafe dışında koronavirüse karşı henüz etkili bir korunma yönteminin geliştirilmediğini ifade eden bilim insanları "Tuzlu su ile gargara, karbonat ve kele paça yiyerek salgınla mücadele etmenin bilimsel kuralları ve yerleşmiş önlemleri hiçe saymak olduğunu" söylüyor. 

Prof. Dr. Mehmet Ceyhan, Prof. Dr. Canan Karatay'ın açıklamalarına tepki gösterdi. Ceyhan, ''Tuzlu suyla karbonatla gargara, kelle paça ile salgının önleneceği yalanlarıyla halkın yanıltıldığı günlere geri dönmeyelim" dedi.


Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk Enfeksiyon Hastalıkları Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Mehmet Ceyhan, bir televizyon kanalından aranarak, Prof Dr. Canan Karatay’ın sağlık çalışanlarının karbonatla gargara yaparak korunması gerektiğine dair yaptığı açıklamanın sorulduğunu belirtti. 

Ceyhan, “Artık Halk da bunun yalan olduğunu biliyor, bu insanlar gündeme gelmek için bunları uyduruyor dedim. Halk merak ediyor dediler. Oysa halk merak etmiyor. Merak etmesi için uğraşmayın lütfen” ifadelerini kullandı. 

Twitter üzerinden açıklama yapan Ceyhan, şu ifadeleri kullandı: “Bir kanaldan aradılar. Artık pek sesi çıkmayan birinin ‘karbonatla gargaranın korona virüsü öldürdüğünü söylediğini,” benim buna ne diyeceğimi sordular. Artık Halk da bunun yalan olduğunu biliyor, bu insanlar gündeme gelmek için bunları uyduruyor dedim.

Halk merak ediyor dediler. Oysa halk merak etmiyor. Merak etmesi için uğraşmayın lütfen.Bu saçmalıkları haber yaparken lütfen düşünün. Sağlık çalışanları canını verirken, güvenlik görevlileri ve diğer basın çalışanları yaşamlarını tehlikeye atarken, sizden de beklenen tek bir şey var.Siz de halkı doğru bilgilendirmek için en az bizim kadar emek verdiniz.

Şimdi halkın önlemlere uymamasına ve salgının artmasına neden olacak böyle yanlış olduğunu bildiğini haberler yapmayın lütfen.Bu kadar bilimsel gelişmelerden ve bilgi birikimden sonra tuzlu suyla karbonatla gargara, kelle paça ile salgının önleneceği yalanlarıyla halkın yanıltıldığı günlere geri dönmeyelim. İleri gideceğimize taş devrine geri dönmeyelim.”

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.