Memorial'dan Güneydoğu'ya 65 milyon dolarlık yatırım

Memorial Sağlık Grubu’nun Güneydoğu Anadolu Bölgesi'ndeki ikinci adresi Memorial Dicle Hastanesi açıldı.

03 Ekim 2013 Perşembe 14:13
Memorial'dan Güneydoğu'ya 65 milyon dolarlık yatırım








2011 yılında Memorial Diyarbakır Hastanesi ile Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nde hizmet vermeye başlayan Memorial Sağlık Grubu’nun bölgedeki ikinci adresi Memorial Dicle Hastanesi açıldı.

Memorial Sağlık Grubu CEO’su Uğur Genç, Memorial Dicle Hastanesi ve grubun yeni yatırımları hakkında bilgi verdi. Uğur Genç, Memorial Dicle’nin grubun 10. hastanesi olduğunu belirterek, “Diyarbakır Hastanemizin açıldığı ilk günden itibaren bölgede Memorial’a büyük bir talep olduğunu gördük. Bu talebi karşılayabilmek ve Memorial kalitesini daha fazla sayıda insana sunabilmek için Diyarbakır’daki ikinci hastanemizi açtık. Memorial Diyarbakır Hastanesi ile bölgenin en büyük ihtiyacı olan onkoloji merkezini hizmeti sunduk. Memorial Dicle ile de dünyada referans merkezi olarak kabul edilen Tüp Bebek, Organ Nakli ve Kemik İliği Nakli bölümlerimizi Güneydoğu Anadolu Bölgesi’ne getirmek için çalışıyoruz” diye konuştu.  

750 kişilik istihdam sağlanacak
Uğur Genç, Memorial Dicle Hastanesi’ne 30 milyon dolarlık yatırım yapıldığını belirterek, “Memorial Diyarbakır ve Dicle Hastaneleri ile toplamda 65 milyon dolarlık yatırımı 2010- 2013 yılları arasında Diyarbakır’a yapmış olduk. 21 bin metrekarelik kapalı alana sahip olan Memorial Dicle Hastanesi; 138 yatak kapasitesi, 350 kişilik medikal ve idari kadrosu ile hizmet verecek. Bu yılın sonuna kadar Diyarbakır’daki iki hastanemizde toplam 750 kişiyi istihdam edeceğiz” dedi.

Diyarbakır sağlık turizmi üssü olacak  
Genç, Memorial’ın sağlık turizmi ile ilgili öncü konumunu Diyarbakır’da da sürdüreceğini şu sözlerle dile getirdi:  “Memorial Dicle Hastanesi, merkezi konumu açısından çevre illerden ve yurtdışından gelen hastaların son derece rahat bir şekilde ulaşabileceği stratejik bir noktada bulunuyor. Memorial Sağlık Grubu olarak her yıl yaklaşık 92 farklı ülkeden gelen hastalarımıza sağlık hizmeti sunuyoruz. Yakın zamanda Kuzey Irak’ın Erbil kentinde bir ofisimiz olacak. Duhok’ta da çalışmalarımız var. Yakın coğrafyada daha stabil bir duruma gelindiğinde Irak gibi ülkelerden daha fazla sayıda hasta geleceğine inanıyoruz. Sağlık turizminin artırılmasına yönelik çalışmalarımızla Diyarbakır’ın bölgenin sağlık turizmi üssü olacağına inanıyoruz.”

Memorial’dan 2 ayda 2 hastane
Memorial Sağlık Grubu’nun önümüzdeki yıl da büyümeye devam edeceğini belirten Uğur Genç, “Ekim ayında Memorial Dicle Hastanesi’ni hizmete açtık, Kasım ayında hizmete girecek olan Memorial Ankara Hastanesi de Ankara’nın en büyük özel hastanesi olacak.  Başkente yakışır bir hastane ile Ankaralılara hizmet verecek olmanın heyecanını yaşıyoruz.
Bu seneyi 11 hastane ile bitirip, 2014 yılında da hastane sayımızı artırmaya ve mevcut hastanelerimizi geliştirmeye devam edeceğiz” açıklaması yaptı.

 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.