Nefs Diyeti; Uzman diyetisyen Simge Çıtak'tan yeni zayıflama modeli 

Nefs Diyeti yazarı Uzman Diyetisyen Simge Çıtak bir türlü çözülemeyen bir sorunun temeline iniyor.

14 Mayıs 2018 Pazartesi 10:50
Nefs Diyeti; Uzman diyetisyen Simge Çıtak'tan yeni zayıflama modeli 






Nefs Diyeti; Uzman diyetisyen Simge Çıtak'tan yeni zayıflama modeli 

Her ne istiyorsan kendinde ara!

Senin canının içinde bir can var, o canı ara!

Dağının içinde bir hazine var, o hazineyi ara!

Eğer yürüyen dervişi arıyorsan;

Onu senden dışarıda değil, kendi nefsinde ara!

Mevlana


"Bir diyetisyen olarak, kilo vermek için çabaladığı halde aslında kilo vermeye korkan insanlarla tanıştım. Kendilerini sabote ediyorlar, birkaç kilo verip sonra fazlasıyla geri alıyorlardı... Diyet listeleriyle çözülebilecek bir sorun değildi bu. "

Uzman Diyetisyen Simge Çıtak bir türlü çözülemeyen bir sorunun temeline iniyor. Bu kitap ile çocukluğunuzdan beri yanlış kodlanan bir ilişkiyi düzeltecek, bedeninizin kontrolünü ele alacak, yiyeceklerle sağlıklı bir ilişki kurmanın yolunu keşfedeceksiniz.

Nefs Diyeti bir diyet kitabı değil. Nefs Diyeti birkaç kilo verip onlarcasını almanıza neden olan diyet listelerini hayatınızdan tamamen çıkaracak bir beslenme rehberi.
Nefs Diyeti okuyucusunu başarısızlığın, vicdan azabının kısır döngüsünden kurtarıp yemekle sağlıklı, keyifli bir ilişki kurmaya davet ediyor.
Nefs Diyeti'nin bedensel arınma programı ile bedeninizi sıfırlayacak, ruhsal arınmanın, maneviyatın gücünü keşfedeceksiniz.
Nefs Diyeti okuyucuyu daha sağlıklı bir yaşam için motive ederken, aynı zamanda içsel, spiritüel bir yolculuğa da çıkarıyor.

Nefs Diyeti'nin 10 Emri

1. Bedenini dinle

Bedeninizle iletişimi kopardığınızda, onu değil öfkenizi, kızgınlığınızı, yalnızlığınızı beslemeye başlarsınız. Artık bedeninizin sesini duyuyorsunuz. Bedeninizin ihtiyaçlarının farkındasınız, onu tam da hak ettiği gibi beslemeyi öğrendiniz. Nefs Diyeti'nin araladığı farkındalık kapısından geçtiniz, ilerlemeye devam edin...

2. Doğal beslen

Doğal beslenin, vücudunuzu öz besinlerle besleyin. Onu doğal yiyeceklerle beslemeye başladığınız zaman bedeniniz de buna karşılık ver meye başlar. Bağışıklık sisteminiz güçlenir, enerjiniz artar ve en önemlisi de doğal yiyecekler tükettikçe canınız sağlıklı, öz besinler ister.

3. Mevsimsel beslen

Bilin ki mevsiminde yediğiniz sebzeler, meyveler tam da o dönem ihtiyacınız olan besinler, antioksidanlar, vitaminlerle doludur. Sofranızı mevsim sebzeleriyle, mevsim yeşillikleriyle donatın. Doğal beslenmenin en önemli koşulu mevsimsel beslenmedir.

4. Bilinçli ye

Sadece acıktığınızda yiyin, doyduğunuzda yemeyi bırakın. Sessiz, sakin bir ortam yaratın ve sadece yemeğe odaklanın. Yemek yerken sadece yemek yiyin. Her lokmanın tadına, lezzetine varın, iyice çiğneyin. Yediğinizin farkında olun. Bilinçli yemek farkındalık ister.

5. Yemek yap

Yemek yapmak yediklerinizle ilişki kurmanızı sağlar. Yemek bilinci geliştirmenin en etkili ve basit yolu yemek yapmaktır. Yemek yaptığınızda ne yediğinize dair bir farkındalık geliştirir, sağlıklı beslenmek için motive olursunuz.

6. Kilona değil sağlığa odaklan

Vücudunuzu doğru beslediğinizde kiloların da kendiliğinden gideceğini biliyorsunuz artık. Bedeniniz kilolu olmayı sevmez. Tartıdaki rakamlara, kaç beden olduğunuza değil sadece sağlığa odaklanın. Gerisi kendiliğinden gelir zaten.

7. Korkuya değil şifaya odaklan

Yasakların olmadığı bir beslenme modelini keşfettiniz. Bedeninize saygı duyuyor, onun ihtiyaçlarına kulak veriyorsunuz. Yiyeceklerden korkmadan, onları kötü, zararlı ya da kalorili diye etiketlemeden beslenmeyi öğrendiniz. Çünkü pusulanız artık bedeniniz.

8. Şükretmenin gücünü unutma

Kendinizle, vücudunuzla, ağzınıza attığınız her lokmayla kavganız bitti artık. Bedeninizle, yediklerinizle barıştınız. Bu dengeyi koruyun. Sahip olduklarınıza şükredin. Sevdiklerinize, aldığınız nefese, bedeninize şükredin.

9. Sadeleş ki önemli olana yer açılsın

Hayatınız ne kadar çok gereksiz ayrıntıyla doluysa, sizin için önemli olandan o kadar uzaklaşırsınız. Evinizi, yaşamınızı sadeleştirin. Sadeleşmek sizin için gerçekten değerli olanı keşfetmek için mükemmel bir fırsattır.

10. Ruhunu besle

Ruhunuzu aç bırakırsanız, ne yapsanız, ne yeseniz doyuramadığınız bir boşluk olur içinizde. Manevi yönünüzü besleyin. Dua edin, meditasyon yapın, doğada vakit geçirin... Ruhunuza iyi gelen neyse onun izinden gidin. İyilik yapın. İyilik yapmak kadar ruhu besleyen, hayatı anlamlandıran bir şey daha yoktur. Simge Çıtak

1997 yılında Hacettepe Üniversitesi Beslenme ve Diyetetik Bölümü'nü bitirdi. 1998 yılında Hacettepe Üniversitesi Sağlık Bilimleri Enstitüsü'nde Yüksek Lisansa başladı. Aynı sene Sağlık Bakanlığı Ana Çocuk Sağlığı ve Aile Planlaması Genel Müdürlüğü'nde Merkez Eğitimci olarak Birleşmiş Milletler ile çeşitli sağlık projelerinde çalıştı. 2000 yılında Sağlık Bakanlığı'nda diyetisyen olarak çalışırken, özel diyaliz merkezlerine, çeşitli poliklinik, spor ve zayıflama merkezlerine danışmanlık yaptı. 2004 yılında Ankara'da Simge Diyet Danışmanlık Merkezi'ni açarak çalışmalarını sürdürdü. 2006 yılında Ericson Collage'dan NLP (Neuro Linguistic Programming) ve Yaşam Koçluğu ile ilgili eğitimler aldı.

Simge Çıtak halen ulusal televizyon kanallarına, dergilere ve diğer gazetelere röportaj vermekte olup aynı zamanda kurumsal eğitim ve danışmanlık programlarına devam etmektedir.

Diğer yayınevlerinden Dikkat Dikkat Acil Kilo Veriyorum, Dönüşüm Diyeti, Peki Ben Şimdi Ne Yiyeceğim? adlı kitapları yayımlanmıştır.
 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.