Obezite'den kurtulma yolları neler ?

Obezite ile birlikte mücadele etmek için muhteşem 3 lü adı altında bir formül yapıldı.

22 Temmuz 2014 Salı 19:32
Obezite'den kurtulma yolları neler ?






Obezite'den kurtulma yolları neler ?

Avrupa Obezite Kongresi'nde bilim adamları obeziteyle mücadelede önemli ipuçları verdi. Düzenli olarak yoğurt, yeşil çay ve badem tüketmek, fazla kilolara karşı en etkili silah...
Bulgaristan'ın başkenti Sofya'da 28-31 Mayıs'ta gerçekleştirilen Avrupa Obezite Kongresi'nde sunulan araştırmalar fazla kilolara karşı mücadelede önemli ipuçlarını gözler önüne seriyor. İngiltere'deki Obezite Enstütüsü'nün gerçekleştirdiği bir araştırmaya göre düzenli olarak yoğurt, makul miktarda badem ve yeşil çay tüketmek obeziteyle savaşta büyük ölçüde etkili oluyor. Dünya nüfusunun 2.1 milyarını tehdit eden obezitenin yüzde 32'si işlenmiş gıdaların çokça tüketildiği gelişmiş ülkelerde görülüyor. 

EV YOĞURDU BİR NUMARA 
Bulgar araştırmacılar ise günde iki defa yoğurt tüketmenin obezite riskini azalttığını belirtiyor. Ancak işlem görmüş, düşük yağlı ve meyveli yoğurtlar, tam yağlı yoğurtlara göre daha fazla kalori içerdiğinden dikkatli olmak gerekiyor. Evde yapılan yoğurtlar ise obeziteye karşı olan mücadelede bir numaralı tercih olarak karşımıza çıkıyor. Zira hazır satılan yoğurtlarda sağlığa zararlı olabilen birçok katkı maddesi bulunabiliyor. Aynı zamanda Navarre Üniversitesi'nde görev yapan Profesör Miguel Martinez-Gonzalez tarafından yürütülen bir araştırmada bilinenin aksine, az yağlı yoğurdun değil, tam yağlı yoğurdun kilo kaybına yardımcı olduğu ortaya çıktı. Araştırmada her gün 125 gram tam yağlı yoğurt yiyen kişilerin az yağlı yoğurt yiyenlere oranla yüzde 19 daha fazla kilo kaybettiği görüldü. Yoğurdun yanında zeytinyağı ve sebzelerin ağırlıkta olduğu Akdeniz tipi beslenme şeklinin de aşırı kilolara karşı verilen mücadelede etkili olduğu belirtiliyor. 

ATIŞTIRMAK İÇİN BADEM 
ABD'deki Purdue Enstitüsü fazla kilolardan kurtulmak için öğün aralarında işlenmiş, ambalajlı ve şekerli atıştırmalıklar yerine badem tüketmeyi tavsiye ediyor. Maastricht Üniversitesi tarafından yapılan bir araştırmada da uzun yıllardan beri diyetlerin vazgeçilmezi olan yeşil çayın kilo vermekteki olumlu etkisi vurgulanıyor. 

 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.