Omurilik felcine umut olan adım

Omurilik felcine kalıcı çözüm bulabilmek için çalışmalar sürerken, bir omurilik felçlisinin ilk kez desteksiz adımlarını atması diğer omurilik felçliler için umut oldu. 

22 Şubat 2019 Cuma 15:24
Omurilik felcine umut olan adım






Omurilik felcine umut olan adım



Sekiz sene önce jimnastik yaparken geçirdiği kazanın ardından omurilik felci hastası olan David Mzee, Wings for Life Vakfı'nın fonladığı araştırmalar sayesinde ilk kez desteksiz adım atmaya başladı. Omurilik felcinin tedavisine yönelik araştırmalara fon sağlamak ve bu konuda farkındalık oluşturmak için kurulan vakıf, her yıl düzenlediği Wings for Life World Run'la başka omurilik felçlilerine de umut olmak istiyor.

Omurilik felcine kalıcı çözüm bulabilmek için çalışmalar sürerken, bir omurilik felçlisinin ilk kez desteksiz adımlarını atması diğer omurilik felçliler için umut oldu. Omurilik felcinin tedavisine yönelik araştırmalara fon sağlamak ve bu konuda farkındalık oluşturmak için 2004 yılında kurulanWings for Life Vakfı, hastalığa nihai çözüm yolunda önemli gelişmelerden birinin yaşanmasına yardımcı oldu.

2010 yılında jimnastik yaparken gerdiği kaza sonrasında omurilik felçlisi olan David Mzee, vakfın desteklediği araştırmalar sayesinde destek almadan adım atmayı başardı. Yeni adımların gelmesi için çalışmalarına devam eden Wings for Life Vakfı, en önemli organizasyonu Wings for Life World Run ile bu hedefine ulaşmak istiyor.

Tüm dünyada aynı anda başlayan bir koşu organizasyonu olan Wings for Life World Run, bu sene 5 Mayıs'ta koşulacak. Türkiye'de İzmir'de gerçekleştirilecek koşunun tanıtımı da İstanbul'da vakfın CEO'su Anita Gerhardter'ın katılımıyla The Grand Tarabya Otel'de gerçekleştirildi.

Doktorların 'Yürüyemez' dediği David Mzee'nin fonlanan araştırmalar sayesinde desteksiz adımlar atmasının çok önemli bir gelişme olduğunu vurgulayan Gerhardter "Omurilik felcini yenmek için başlatılan araştırma süreci çok uzun sürdü ancak ümit veren bir sonuçla devam ediyor. Bizler 15 ülkede bu araştırmaların yürütülmesi için fon sağlamayı sürdürüyoruz. Şu an devam eden 67 projeden de ümitliyiz. David, tüm dünyadaki omurilik felçlileri için çok büyük bir umut ışığı oldu. Bu ışığı daha da parlatmak için koşmaya, insanların hayatlarında fark yaratmak için çaba sarf etmeye devam edeceğiz" dedi.

Yeni Davidlere umut olmak için gerçekleştirilen Wings for Life World Run'ın kendileri için çok önemli olduğunu vurgulayan Anita Gerhardter, omurilik felcine kalıcı çözüm bulana kadar çalışmaya devam edeceklerini söyledi. Gerhardter'in de katıldığı tanıtım toplantısında ayrıca Türkiye Atletizm Federasyonu Başkanı Fatih Çintimar, İzmir Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Buğra Gökçe, TOFD Başkanı Ramazan Baş, Wings for Life Türkiye elçileri; ünlü oyuncu Anıl Altan, yaşam koçu Ayşe Tolga, oyuncu Ayça Erturan, 5 kez Türkiye Ralli Şampiyonluğu bulunan Red Bull sporcusu Yağız Avcı, Dünya Windsurf Şampiyonası ikincisi Red Bull Sporcusu Lena Erdil ve 6 kez Avrupa Dağ Koşusu şampiyonu ve Red Bull sporcusu Ahmet Arslan da yer aldı.


Wings For Life Vakfı hakkında


Dünya çapında milyonlarca kişi çoğunlukla trafik ya da ev kazaları sonucu omurilik zedelenmesiyle tekerlekli sandalyeye mahkûm oluyor. Tek hedefi omurilik araştırmalarını desteklemek olan Wings for Life, kâr amacı gütmeyen bir vakıf olarak 2005 yılından beri dünya çapında insanların hayatını değiştiren araştırma projelerine ve klinik testlere fon sağlıyor. Wings for Life World Run giriş ücretlerinin ve toplanan bağışların tamamı Wings For Life'ın nihai hedefine ulaşılmasına yardımcı oluyor.


Wings For Life World Run hakkında

Wings for Life World Run'a katılan isimler sadece özel bir spor organizasyonunda yer almış olmuyor aynı zamanda omurilik sakatlıklarına çözüm bulunması için yapılan araştırmalara fon sağlayan Wings For Life Vakfı'na da destek oluyor. Wings For Life World Run'a katılım ücretlerinin yüzde 100'ü hayat kurtarıcı nitelikteki omurilik araştırmaları ve klinik deneyler için kullanılıyor. Kâr amacı gütmeyen bir kuruluş olan Wings For Life Vakfı, gerçekleştirdiği etkinlikler ve toplanan bağışlar ile omurilik felcini kesin tedavi bulmayı amaçlıyor. Bu gelirler dünyanın dört bir yanında, omurilik zedelenmelerinin tedavisi için yapılan araştırmalara önemli bir fon oluşturuyor.

Sabit bir bitiş çizgisinin olmadığı Wings For Life World Run'da, yarışmacıları "Yakalama Aracı" yakalıyor ve Ford Kuga, son yarışmacıyı da geçtiğinde yarış sona eriyor. Küresel Yarış Kontrolü teknolojisi yardımıyla koşunun gerçekleştiği tüm ülkelerde sürücülerin tam olarak aynı anda hızlanması sağlanırken Ford Kuga araçların yanından geçtiği her koşucu için yarış bitmiş oluyor. Önündeki binlerce ismi daha uzağa koşma konusunda motive eden yakalama araçlarını geçen yıllarda kullananlar arasında David Coulthard, Max Verstappen ve Carlos Sainz gibi ünlü pilotlar bulunuyor.

Anahtar Kelimeler:
Omurilik FelciDavid Mzee
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.