Şekerin marketlerde; Diyabetliler için ksilitol Şekerin Türkiye pazarına girdi 

TİP1 ,TİP 2 diyabetliler ve insülin direnci olanlara önerilen doğal ksilitolden üretilen Şekerin, büyük marketlerde yerini aldı.

16 Kasım 2018 Cuma 14:01
Şekerin marketlerde; Diyabetliler için ksilitol Şekerin Türkiye pazarına girdi 






Şekerin marketlerde; Diyabetliler için ksilitol Şekerin Türkiye pazarına girdi 

Dünya Sağlık Örgütü (WHO) tarafından 35 yıl önce güvenli yiyecek olarak tanımlanan ksilitol, “ŞEKERİN” markasıyla Türkiye pazarına girdi ve Metro Gross marketleri raflarında yerini aldı.

ŞEKER HASTALARINA ADETA İLAÇ

Özellikle , TİP1 ,TİP 2 diyabetliler ve insülin direnci olanlara önerilen ŞEKERİN’in pek çok yararı bulunmakta... ŞEKERİN  saf ksilitoldan ibaret , kristalleştirilerek saflaştırıldığından protein, vitamin, mineral içermiyor ve kimyasal olarak kristal olduğu için bitkilerdeki genetik değişimden etkilenmiyor.Huş ağacında , böğürtlen çilek gibi meyvelerde bulunuyor. İnsan vücudunun da doğal metabolizma sürecinde her gün  az bir miktar ürettiği ksilitol , insülin direnci yaratmıyor.ŞEKERİN  toz şeker formunda ve birebir aynı lezzette olduğu için çay ve  kahve de kullanıldığı gibi , pişirilebiliyor ve fırınlanabiliyor. 7 olan glisemik indeksi  ile dünyadaki glisemik indeksi en düşük olan şeker alternatifi olarak  biliniyor.

DİŞLERDE ÇÜRÜĞE PAYDOS


Şekerin özellikle diş çürüklerini önlüyor. 1970 yılında Finlandiya’da yapılan bir çalışmada ağız ve diş sağlığını koruduğu belgelendi... ŞEKERİN, ağızda normal şeker ile beslenen bakterilerin içine girip şeker gibi davranarak onların ölmesine neden oluyor; ağızdaki asiditeyi azaltıp çürümelere engel oluyor; yanı sıra 
tükürük salgısını artırıp ağız kuruluğunu engelliyor. 

ENFEKSİYONDAN KORUYOR


ŞEKERİN, ağızda olduğu gibi asiditeyi azalttığından vücutta alkali bir ortam yaratarak enfeksiyondan korunmaya ve genel vücut direncine yardımcı oluyor.
Özellikle çocuklarda ağızda başlayıp orta kulağa yayılan enfeksiyonları azaltıyor.
Aynı yolla üst solunum yolu ve akciğer hastalıklarında iyileşmeyi kolaylaştırıyor.


DİĞER YAN FAYDALARI


ŞEKERİN, bütün bu ana faydalarının yanı sıra bağırsaklardan kalsiyum ve fosfor gibi minerallerin emilimini artırıyor, vücutta kolajeni artırarak cilt sağlığına iyi geliyor, kalsiyum ve fosfor metabolizmasını artırarak osteoporozda kemik yoğunluğunun artmasına yardımcı oluyor.

NEREDE BULUNABİLİR


Şekerin şimdilik Metro Gross Marketlerde diyabetik ürünler ve normal şeker raflarından temin edilebilir. Online satış için ise www.sekerin.org  sitesi ziyaret edilebilir.
 

Anahtar Kelimeler:
KsilitolŞEKERİN
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.