SGK Okmeydanı Hastanesi'nde Sistem skandalı

Türkiye'nin köklü sağlık kuruluşlarından SGK Okmeydanı Hastanesi'nde iki gündür çöken bilgisayar sistemleri yüzünden hizmet durma noktasına geldi. SGK Okmeydanı Hastanesi'nde Randevulu hastalar evlerine gönderildi

23 Ağustos 2015 Pazar 19:26
SGK Okmeydanı Hastanesi'nde Sistem skandalı






SGK Okmeydanı Hastanesi'nde Sistem skandalı

Türkiye'nin köklü sağlık kuruluşlarından SGK Okmeydanı Hastanesi'nde iki gündür çöken bilgisayar sistemleri yüzünden hizmet durma noktasına geldi.

SGK Okmeydanı Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde Cuma günü sabah yaşanan elektrik kesintisinin ardından bilgisayar sistemleri tamamen felç oldu. Hastane ana bilgisayar sistemi çalışmadığı için öğleden sonraya kadar acil dışında bekleyen tüm hastalar evlerine gönderildi. Hastanenin bilgisayar uzmanları çöken sistemi geri getiremeyince Cuma günü için alınan tüm randevular iptal edilmek zorunda kaldı.

Bazı polikliniklerde anonslar yapılarak hastalar evlerine gönderildi. Bazı hastalara ise "Akşam'a acilden randevu alın" veya "Pazartesi günü de sistemlerin düzelme ihtimali yok, Salı günü gelin" tavsiyesinde bulunuldu.

DOKTORLAR İSYAN ETTİ!

Öğle saatlerine sistemlerin gelmesini bekleyen hastalar zor durumda kaldı. Hasta bilgilerine ulaşamayan doktorlar da "Bilgisayarlı sistem iyi güzel de, her şeyi bilgisayar ortamında görürsek bu tür sakıncaları da olabiliyor. Tekrar kontrole gelen hastalara hizmet veremiyoruz, mecburen evlerine gönderiyoruz" diyerek tepkilerini dile getirdi. Rontgen çekimi, kan tahlili gibi temel hizmetlerin bile verilemediği labaratuvarlarda görevliler gün boyu sistem arızasının giderilmesini beklemek zorunda kaldı. Çocuk, Kadın Doğum, Onkoloji durumu gibi kritik olan vatandaşlar da evine gönderilenler arasında yer aldı..

NORMALE DÖNDÜ

Sistem arızası hafta sonu giderildi. Hastane yetkilileri sistem arızasının nedenini araştırdıklarını duyurdu. 1971 yılında kurulan eski SSK Okmeydanı Araştırma Hastanesi olan İstanbul'un en köklü hastaneleri arasında yer alıyor. Kendi alanında çok sayıda ünlü cerrah ve doktorun yetiştiği kurumda halen tüm sağlık hizmetleri kamu çalışanları ile SGK kapsamında bulunan emeklilere  ücretsiz olarak veriliyor.

Son Güncelleme: 23.08.2015 19:40
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.