Trakya'da Medikent, Kalplerde Ege

Trakya'da sağlıkta verdiği hizmetle zirvedeki yerini koruyan Lüleburgaz Özel Medikent Hastanesi ve onun başarılı Kalp Damar Cerrahisi Prof. Dr. Turan EGE, hastalara şifa dağıtmaya devam ediyor.

19 Kasım 2015 Perşembe 01:41
Trakya'da Medikent, Kalplerde Ege






Ülkemizde sağlıklı olma bilincinin artmasıyla birlikte, artık çoğu hasta kamu yerine kalite, hizmet,çabukluk gibi nedenlerle daha iyi koşullarda hizmet veren özel hastaneleri tercih ediyor.




■ HASTALARDAN TAM NOT

Kurulduğu günden bu yana sağlık sektöründe sürekli gelişim ve kalitenin yanında yer alan Lüleburgaz Özel Medikent Hastanesi de Trakya'nın en gözde sağlık merkezi olarak bu bağlamda hastalardan tam not alıyor.

Kırklareli'nin Lüleburgaz ilçesinde hizmet veren Özel Medikent Hastanesi, tüm branşlardan uzman hekim kadrosu ve tam donanımlı sağlık merkeziyle bölgede büyük bir boşluğunda yerini doldurdu.

■ KALPLER EGE'YE EMANET

Trakya Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'nde uzun yıllar Kalp ve Damar Cerrahisi olarak başarılı operasyonlara imza atan Prof. Dr. Turan EGE'nin de kadroya dahil olması bölgede yaşayan vatandaşlarca memnuniyetle karşılanmış. 
Medikent Hastanesi'nde Kalp ve Damar Cerrahisi Prof. Dr EGE ile görüşen muhabirimiz Kemal Kaçmaz, çağımızın en önemli sorunlarından biri olan kalp hastalıkları üzerine merak edilenleri de sorarak aydınlığa kavuşturdu.

Uzun yıllar edindiği tecrübesini bugün aynı tempo ve çalışma azmi ile hız kesmeden ortaya koyduğunu belirten, Prof. Dr. EGE, bugün hizmet verdiği Özel Medikent Hastanesi'nde mesleğinde birbirinden başarılı olan kadroyla aynı çatı altında olmanın ayrı bir mutluluk ve çalışma keyfi verdiğini söyledi.

■ %25'İNİN KALBİ TEHLİKEDE

Dünyada ölümlerin birinci derecede nedeninin kalp ve damar hastalıklarından kaynaklandığını belirten Prof. Dr. Turan EGE, günümüzde dünya nüfusunun 4'te 1’inin kalp ve damar  hastalıklarından etkilendiğini vurguladı. Prof. Dr. EGE, ülkemizde de önemli bir  sorun haline gelen kalp damar hastalıklarının görülme durumunun Sağlık Bakanlığı verilerine göre; 50 yaş üstündeki yetişkinlerde %12-15 arasında değişmekte olduğunu ifade etti.

Kalp ve Damar Cerrahisi Prof. Dr. Turan Ege daha sonra şunları kaydetti; "Yaşam  kalitesini  düşüren  ve  ölüm  nedenlerinin  başında  yer  alan  kalp damar  hastalıklarının  başlıca  risk  faktörleri;  hipertansiyon  (yüksek  tansiyon),  kanda  artmış  LDL-Kolesterol  (kötü  kolesterol,  düşük  dansiteli  lipoprotein)  ve  trigliserit  düzeyleri,  HDL-Kolesterol  (iyi  kolesterol,  yüksek  dansiteli  lipoprotein)’nin  düşük  olması,  sigara,  diyabet  ve  şişmanlıktır.  Yetişkin nüfusumuzun yarıya yakını kalp ve damar hastalıkları riski altındadır. Kalbimize daha fazla değer vermemiz gerek, yaşam biçimimizi ona göre ayarlamalıyız. Daha fazla spor ve dengeli beslenme yapmalı, alkol ve sigaradan da uzak durmalıyız. Özellikle şekerli yiyeceklerden kaçınmalıyız. Bunları düzenli olarak yaparsak hem kalbimizi korumuş oluruz, hemde kendimizdeki değişimi farketmiş oluruz." Haber: Kemal KAÇMAZ / KIRKLARELİ

Son Güncelleme: 07.01.2017 21:56
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.