Sarıyer'de yerel seçimleri kim kazanır?


Yerel seçim sürecinin en heyecanlı tartışmaları geride kalıyor. Cumhur İttifakı partileri başta olmak üzere çoğu siyasi partiler içinde adaylık, aday adaylığı gibi tartışmalar neredeyse yok gibi. AK Parti içindeki temayül yoklamaları, aday adayları için düzenlenen anketler de olmasa 'Yukarısından işaret' bekleyenler çoğunlukta. 
Cumhuriyet Halk Partisi içinde ise durum bu kez farklı. 

CHP'de Kurultay sonrası adeta aday adayı patlaması yaşandı. Demokratik bir yarış kamuoyunun, CHP'li adaylara oy veren milyonlarca yurttaşın beklentisi.
İstanbul'da sadece iki ilçede kesin aday ismi açıklanırken, 37 ilçede sahada CHP'li aday adayları aday ilan edilecekmiş gibi çalışıyor. Bu seçim heyacanını kesin sonuçlar açıklandığı saate kadar en üst zirvede tutmak oldukça önemli. 

Karar vericilerin bu heyecanı daha iyi motive etmesi mantıklı, adil karar vermesiyle mümkün olacak gibi duruyor.

CHP'nin yıllardır en iyi oy aldığı ilçelerde, halkın eğilimi çalışan adaydan yana. 

Söz gelimi Sarıyer!

Sarıyerli, İBB başta olmak üzere yerel yönetimlerin her etkinliğine en büyük katılımı gösteren bir ilçe. Sarıyerli; her partiden vatandaşıyla siyasi okur yazarlığı Türkiye'nin ender yapıya sahip. 

Sarıyer'de AK Parti ve CHP yönetimleri başta olmak, tüm ilçe teşkilatları üyelerine taraftarlarına sık sık hesap vermek zorunda. 

Sarıyer'de politik sorumluluk üstlenmek oldukça zor. Keskin siyasal fay hatlarının pek görülmediği ilçede tabanın, lider dayatmasına tepki vermekten çekinmediğini belirtmekte fayda var. Cumhur İttifakını oluşturan siyasi partiler bunun ne anlama geldiğini iyi bilir. 

2009 seçimlerinden itibaren Sarıyer'e adeta damgasını vuran Şükrü Genç, yeniden aday adaylığını ilan etti. 16 aday adayı sahada seçimi kazanmak için 'Aday' gibi çalışırken mevcut başkanın başarısı üzerine politika üretirken, CHP'nin başarısını taçlandırması tüm seçmenlerin takdirini kazanıyor.

Sarıyer'de yerel seçim konusunda kimle konuşsak, Şükrü Başkan'ın hakkını teslim ediyor. 

2009 yılına kadar kangren haline gelen sorunları çözerken parti ayrımı yapmayan Şükrü Genç'in 15 aday adayı ile birlikte aynı kulvarda yer alması demokratik bir zenginlik olarak görülüyor.

Genç'in karşısına aday çıkarmakta zorlanan AK Parti, ilçe için yeni ve popüler isim arayışını sürdürürken, diğer partilerin adayları konusunda henüz adım atmaması dikkat çekiyor.

Bölgede tüm siyasi partiler, CHP'nin adayını görmek için bekleyişini sürdürürke, tabanda ise CHP Genel Merkezi, İstanbul İl Teşkilatı ve İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun bu yeniden Şükrü Genç isminde uzlaşması bekleniyor.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.