Altay onsekiz yıl sonra Süper Lig'de

Süper Lig'e yükselen son takım Altay oldu.

26 Mayıs 2021 Çarşamba 21:45
Altay onsekiz yıl sonra Süper Lig'de






Altay onsekiz yıl sonra Süper Lig'de

      Süper Lig'e yükselen son takım Altay oldu.Türk futbolunun iki büyük çınarı Atatürk Olimpiyat Stadı’nda kozlarını paylaştı.Altay, Play-Off maçında Altınordu'yu 1-0 yendi.Bu sonuçla Altay,  Göztepe ile beraber İzmir’i Süper Lig’de temsil etmeyi hak eden ikinci takım oldu. 2002-2003’te Süper Lig’e veda ettikten sonra TFF 3. Lig’e kadar gerilemesine rağmen tekrar TFF 1. Lig’e çıkan Altay, finalde Altınordu'yu 1-0 yenerek Süper Lig'e yüseldi.

    Karşılaşmanın tek golü 89. dakikada geldi.89. dakikada Altay, Paxiao ile 1-0 öne geçti.Karşılaşmada başka gol olmadı ve karşılaşmayı Altay 1-0 kazanarak Süper Lig'e yükseldi.Altyapısından yetişip 18 yıl formasını giydiği Altay’a 38 yıl sonra teknik direktör olarak dönen Mustafa Denizli yönetimindeki Siyah Beyazlı ekip, 18 yıl sonra Süper Lig'e yükseldi.

Altınordu: Erhan, Salih, Kahraman, Yusuf, Sinan, Oğulcan, Ahmet İlhan, Furkan, Hüsamettin, Recep, Metehan

Altay: Cihan, Cebrail, İbrahim, Murat, Mehmet, Scuk, Poko, Thiam, Regattin, Ziya, Kappel

   

Son Güncelleme: 27.05.2021 22:14
Anahtar Kelimeler:
AltayAltınordu
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.