Arabın Süper Kupa oyunu | Atatürk'e Yasak Koydular

Türk futbolu, 100 yıldır böyle rezalet görmeti. Arap sevicisi TFF yönetiminin ısrarıyla iki Türk takımı, Arabistan'da oynanacak Süper Kupa karşılaşması öncesi Atatürk ve İstiklal Marşı düşmanlığıyla karşılaştı

29 Aralık 2023 Cuma 14:35
Arabın Süper Kupa oyunu | Atatürk'e Yasak Koydular






Arabın Süper Kupa oyunu | Atatürk'e Yasak Koydular


Fenerbahçe ve Galatasaray'ı, Arabın ayağına kadar götüren Türkiye Futbol Federasyonu, Riyad'ta oynanacak maç öncesi stadyuma Atatürk Pankartı sokulmasına ve içeride İstiklal Marşı okunmasının yasaklanmasına sessiz kaldı. Takımlar sahaya çıkmama kararı aldı. Her iki takımın oyuncuları karşılaşmaya çıkmama kararı aldı. Skandal karşısında suskunluğa bürünen TFF yetkilileri kamuoyuna henüz bir açıklama yapmadı. Riyad'ta son dakika yaşananlar.

Galatasaray ile Fenerbahçe arasında Suudi Arabistan'ın başkenti Riyad'da bu akşam oynanacak olan Turkcell Süper Kupa maçı öncesi "İstiklal Marşı" ve "Atatürk pankartı" krizi yaşandı.

Süper Kupa öncesinde Arap yetkililer Riyad’da dört şeye izin vermedi.

• Atatürk posteri
• Yurtta Sulh, Cihanda Sulh pankartı
• Atatürk tişörtü
• İstiklal Marşı

Araplar kararından geri dönmezse iki takım da maça çıkmayacak. (Yağız Sabuncuoğlu) 
 

Galatasaray ile Fenerbahçe arasında Suudi Arabistan'ın başkenti Riyad'da oynanacak olan 2023 Turkcell Süper Kupa maçı öncesi Cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk'ün pankartı ve tişörtlerine izin verilmemesi üzerine kriz yaşandı.

Suudi yetkililer, iki takımın Cumhuriyetimizin 100. yılında Mustafa Kemal Atatürk pankartları ve maç önünde tişörtleriyle sahaya çıkmasına izin vermedi. Bunun üzerine iki kulüp yöneticileri hassasiyet gösterdi ve maça böyle çıkılacağı yönünde ısrar etti.

Fenerbahçe ve Galatasaray, İstiklal Marşımız ve Atatürk pankartları ile tişörtlerine izin verilmemesi durumunda maça çıkmayacaklarını TFF'ye iletti.


Galatasaray eğer ısınmaya Atatürk tişörtü ile çıkılmasına izin verilmezse maça çıkmayacağı iddia edildi.


TRT Spor'da yer alan habere göre, Galatasaray, kamp yaptığı otele geri döndü. Sarı kırmızılılar, Atatürk tişörtleriyle ısınmaya çıkmak istiyor ve kabul edilmezse maça çıkmayacakları iddia edildi.

Galatasaray Başkanı Dursun Özbek ve Fenerbahçe Başkanı Ali Koç, Süper Kupa'nın oynanıp oynanmayacağına yönelik toplantıda Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Mehmet Büyükekşi ile toplantıda bir araya geldi. Toplantının sona ermesinin ardından stada gidilmesi beklenirken, yeni bir kriz yaşandı. 

Suudi yetkililer, yapılan sözleşmede yer almasına rağmen Süper Kupa maçı öncesi Atatürk posterine, 'Yurta Sulh, Cihanda Sulh' pankartına, Atatürk tişörtlerine ve İstiklal Marşı'nın okunmasına izin vermediler.

Sarı-kırmızılı kulüp, maç öncesi ısınmaya Atatürk baskılı tişörtlerle çıkacağını bildirdi. Ancak Suudi yetkililerden izin çıkmadı. Dursun Özbek, izin verilmemesi halinde maça çıkmayacaklarını bildirdi. 

Galatasaray ve Fenerbahçe kafileleri, görüşmenin yapıldığı otelden farklı otellerde başkanlarından gelecek son kararı bekliyor. Kafilelere henüz stada gitmek için yola çıkmadı.

TFF'DEN AÇIKLAMA YAPILDI

TFF'den konuyla iligli yapılan açıklamada, "Süper Kupa Maçı Türk Bayrağımız huzurunda, 100. Yıl Kutlama Etkinlikleriyle, Şehitlerimiz için saygı duruşuyla ve sanatçı Norm Ender’in okuyacağı İstiklal Marşımız ile başlayacaktır" ifadelerine yer verilmişti.


 

Son Güncelleme: 29.12.2023 19:52
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.