Basketbolda Galatasaray-Fenerbahçe Beko derbisi oynanıyor

Tahincioğlu Basketbol Süper Ligi 12. hafta maçında Galatasaray-Fenerbahçe Beko derbisi oynanacak.

23 Aralık 2018 Pazar 08:58
Basketbolda Galatasaray-Fenerbahçe Beko derbisi oynanıyor






Basketbolda Galatasaray-Fenerbahçe Beko derbisi oynanıyor

    Tahincioğlu Basketbol Süper Ligi 12. hafta maçında Galatasaray-Fenerbahçe Beko derbisi oynanacak.Bugün 15:15’te Sinan Erdem Spor Salonu’nda oynanacak mücadele Tivibu Spor 2 kanalından canlı yayınlanacak. Karşılaşmayı Erşan Kartal, Mehmet Karabilecen, Ahmet Tatlıcı hakem üçlüsü yönetecek.

Fenerbahçe Beko’da son durum

Takımımız, EuroLeague’de ikili maç haftasını kayıpsız geçerek derbiye moralli çıkıyor. Fenerbahçe Beko, 18 Aralık Salı günü 20:45’te CSKA Moskova’yı ağırladığı mücadeleyi 79-75 kazandı. Bu karşılaşmada Jan Vesely 19 sayı, 10 ribaund, 3 asist, 2 top çalma ile 33 verimlilik puanı üretti. Marko Guduric de 15 sayı buldu. Obradovic’in öğrencileri, 19 Aralık Çarşamba günü yaptığı idmanın ardından Karadağ’a hareket etti ve 20 Aralık Perşembe günü TSİ 22:00’de Buducnost VOLI’ye konuk oldu. Rakibini ikinci yarıdaki performansıyla 65-89 ile geçen Fenerbahçe Beko, EuroLeague’de üst üste onuncu, toplamda da 13. galibiyetini aldı. EuroLeague’de liderliğini sürdüren Fenerbahçe Beko’da Buducnost maçının en değerli oyuncusu 19 sayı, 9 ribaund ve 3 top çalmayla 29 verimlilik puanına erişen Jan Vesely oldu. 12 oyuncunun da süre aldığı ekibimizde Joffrey Lauvergne 17 sayı ve 6 ribaund, Kostas Sloukas da 11 sayı üretti.

Tahincioğlu Basketbol Süper Ligi’ndeki son mücadelesinde Afyon Belediyespor’u 15 Aralık Cumartesi günü 13:00’te Ülker Spor ve Etkinlik Salonu’nda konuk eden Fenerbahçe Beko, bu maçı 92-68 kazanarak 10’da 10 yaptı. Ligde liderliği elinde bulunduran takımımızda Ahmet Düverioğlu 16, Joffrey Lauvergne 15, Erick Green 13 sayı üretti.

Fenerbahçe Beko’da Tyler Ennis dışında sakatlık sorunu yaşayan oyuncu bulunmuyor.

Galatasaray’da son durum

Daha önce Fenerbahçe’de de görev yapan Ertuğrul Erdoğan tarafından çalıştırılan Galatasaray’ın kadrosunda şu isimler yer alıyor:

Guardlar: Tai Webster, Can Korkmaz, Jaka Klobucar, Erolcan Çinko, Emir Gökalp

Forvetler: Göksenin Köksal, Malik Harrison, Caner Erdeniz, Serkan Aydın, Nigel Hayes, Ege Arar

Pivotlar: Zach Auguste, Marko Arapovic, Ayberk Olmaz

Koç: Ertuğrul Erdoğan

Galatasaray, bu sezon ligde oynadığı 10 maçta 6 galibiyet elde etti. Ertuğrul Erdoğan’ın öğrencileri, son dört lig maçından da galibiyetle ayrılırken bu süreçte Beşiktaş Sompo Japan, Darüşşafaka Tekfen, Banvit ve Adatıp Sakarya’yı geçmeyi başladı. Galatasaray, son lig mücadelesinde Adatıp Sakarya’yı deplasmanda 56-89 yenerken Zach Auguste 21 sayı ve 9 ribaund; Ayberk Olmaz 12 sayı ve 6 ribaund üretti. Tai Webster da 11 sayı, 5 ribaund, 5 asist ile galibiyete katkı sağladı.

Galatasaray, mücadele ettiği EuroCup’ta A Grubu’nu 10 maç sonunda 3 galibiyetle altıncı ve son sırada noktaladı. Galatasaray, son EuroCup mücadelesinde Kızılyıldız’ı Sinan Erdem Spor Salonu’nda ağırladı ve karşılaşmayı 83-100 kaybetti. Bu maçta Nigel Hayes 30, Tai Webster 14, Zach Auguste ise 12 sayı üretti.

Galatasaray’da Ege Arar’ın sakatlığı bulunuyor.

Kaynak:Fenerbahçe

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.