Fenerbahçe Avrupa'ya veda etti: Braga'da dağıldık

Türk takımlarının Avrupa kupalarında iddiası kalmadı. Fenerbahçe, Kadıköy'de 1-0'la geçtiği Braga karşısında çeyrek final rövanş maçında 4-1 mağlup olarak Avrupa Kupasına veda etti!

18 Mart 2016 Cuma 00:13
Fenerbahçe Avrupa'ya veda etti: Braga'da dağıldık






Fenerbahçe de Avrupa'ya veda etti

Türk takımlarının Avrupa kupalarında iddiası kalmadı. Fenerbahçe, Kadıköy'de 1-0'la geçtiği Braga karşısında çeyrek final rövanş maçında 4-1 mağlup olarak Avrupa Kupasına veda etti!

UEFA Avrupa Ligi 3. Tur rövanş mücadelesinde Fenerbahçe Portekiz deplasmanında Braga ile karşı karşıya geldi. 90 dakika sonunda temsilcimiz Fenerbahçe sahadan 4-1'lik yenilgiyle ayrıldı ve UEFA Avrupa Ligi'ne veda etti.

Fenerbahçe'nin tek golünü karşılaşmanın 45. dakikasında Alper Potuk kaydederken, sarı-lacivertli ekipte 67. dakikada Mehmet Topal, 87. dakikada Alper Potuk ve 90+6. dakikada Volkan Şen kırmızı kartla oyun dışında kaldı. Braga'nın gollerini ise 11'de Ahmed Hassan, 69'da penaltıdan Josue, 74'te Nikola Stojiljkovic ve 83'de Rafa Silva kaydetti.

PEREIRA'DAN VOLKAN ŞEN SÜRPRİZİ

Vitor Pereira, UEFA Avrupa Ligi son 16 turu rövanşında Portekiz deplasmanında Braga karşısında takımını 4 değişiklik yaparak sahaya sürdü. Municipal Stadı'nda oynanan maçta Pereira, Spor Toto Süper Lig'de 1-0 kazandıkları Kayserispor karşılaşmasında oynattığı Hasan Ali Kaldırım, Michal Kadlec, Volkan Şen ve Jose Fernandao'yu yedek soyundurdu.

Henüz karşılaşmanın 1. dakikasında Fenerbahçe ilk tehlikeli pozisyonunu buldu. Alper Potuk aldığı topla rakip ceza alanına kadar ilerledi ve şutunu çıkardı. Savunmaya çarpan top yükselerek üst filelere gittti. Kazanılan korner sonrasında da Braga savunması topu uzaklaştırdı. Karşılaşmanın 4. dakikasında Alper'in pasında ceza sahasında Robin van Persie topla buluştu. Hollandalı oyuncu kaleci ile karşı karşıya yaptığı vuruşta topu ağlara gönderdi ancak hakem Van Persie'nin vuruşundan önce ofsayt düdüğü çaldı ve ağlara giden top geçerli sayılmadı.

BRAGA'NIN ŞAİBELİ GOLÜ

Braga savunmadan paslı çıkmak isterken Vukcevic topla buluştu. Vukcevic topla birlikte rakip alana geçerken, bir anda savunmanın arkasına sarkan Ahmed Hassan'a pasını çıkardı. Ahmed Hassan kaleci Volkan ile karşı karşıya kaldığı pozisyonda tek vuruşka topu ağlara gönderdi ve Braga 11. dakikada 1-0 öne geçti. Vukcevic'in topu ayağından çıkarken Ahmed Hassan'ın pozisyonu ofsayt tartışmalarına da neden oldu.

1-0'dan Fenerbahçe oyunun kontrolünü eline alıp, gol için rakip alanda boşluk aramaya başladı. 26. dakikada sol kanattan sarı-lacivertli ekio bir korner kazandı. Caner'in kullandığı kornerde, top ceza sahası dışındaki Nani'ye kadar geldi. Nani topu kontrol ettikten sonra sert bir şut gönderdi ancak top savunmadan kornere gitti. Bu kez sağ kanattan Fenerbahçe kullandı ancak top pozisyonun devamında auta çıktı.

ÖNCE PEREIRA ATILDI, SONRA GOL GELDİ

Mücadelenin son 5 dakikası ise çok hareketli geçti. 44. dakikada Şener taç atışını kullanırken, atışı rakip alandan yaptı ve hakem topu Braga'ya verdi. Bu karara sinirlenen Josef topa vururken, Vitor Pereira da 4. hakeme itirazlarda bulundu. Ivan Bebek, itirazlarındna dolayı Pereira'yı tribüne gönderirken, Josef'e de bir sarı kart gösterdi. Bu pozisyonun sonrasında Fenerbahçe sol kanattan hücuma çıktı. Nani'nin ortasında Van Persie'nin vuruşu savunmadan sekti ve ceza sahası içerisindeki Alper Potuk'a geldi. Alper topu kontrol ettikten sonra sert ve düzgün bir vuruşla topu ağlara gönderdi. Sarı-lacivertli ekip 45. dakikada bu golle skoru 1-1'e getirdi. Kalan sürede gol olmadı ve ilk yarı 1-1 sona erdi.


ÇILDIRTAN KARAR! KIRMIZI VE PENALTIDAN GOL...

Karşılaşmanın 65. dakikasında Fenerbahçe ikinci gole çok yaklaştı. Luis Nani, çok seri bir şekilde ceza sahasına girdi ve şutunu çekti ancak top direğin az farklı yanından auta gitti. Bu pozisyondan kısa bir süre sonra gelişen Braga atağında sağ kanatta Vukcevic topla buluştu. Vukcevic'in ortasında Bragalı oyuncu topu kaleye gönderdi ancak top Mehmet Topal'a çarptı. Hakem Ivan Bebek, eli kapalı olmasına rağmen bu pozisyonda penaltı kararı verdi. Fenerbahçeli oyuncular pozisyon sonrasında hakeme yoğun itirazda bulundu. Hakem ilk yarıdan sarı kartı olan Mehmet Topal'ı ikinci sarıdan kırmızı kartla oyun dışına attı. Ayrıca itirazlarından dolayı Volkan'a da bir sarı kart çıktı. Braga'da penaltı için topun başına Josue geçti. Josue'nin şutunda Volkan Demirel köşeyi doğru tahmin etse de top ağlara gitti ve Braga 69. dakikada skoru 2-1'e getirdi.

KIRMIZI KARTIN ŞOKUNU ATLATAMADAN GOLLER GELDİ

Bir kişi fazla oynamaya başlayan Braga, 74. dakikada sağ kanattan yine etkili geldi. Ceza sahasına gönderilen ortada Santos topu kafasıyla indirdi. Stojiljkovic topu göğsüyle kontrol ettikten sonra şutunu çıkardı ve topu ağlara göndermeyi başardı. Ev sahibi ekip bu golle skoru 3-1'e getirdi.

84. dakikada hızlı gelişen Braga atağında Rafa Silva, topla birlikte yakkaşık 35 metre ilerledikten sonra Fenerbahçe ceza sahasına girdi. Rafa Silva savunmanın müdahalesine rağmen ceza sahası içerisinde yaptığı vuruşla topu ağlara gönderdi ve skoru 4-1'e getirdi. Oyundan iyice düşen Fenerbahçe'de Alper Potuk, rakibine arkadan yaptığı sert müdahale sonrasında kırmızı kart gördü ve 87. dakikada Fenerbahçe sahada 9 kişi kaldı.

Son dakikalarda sinirlerine hakim olamayan Volkan Şen, rakibine sert bir müdahalede bulundu ve hakem Volkan Şen'e kırmızı kart çıkardı. Bu pozisyon sonrası sahada kısa süreli bir gerilim yaşanırken, Volkan oyundan çıkarken hakemi eliyle itti.

Kalan sürede başka gol olmadı ve Fenerbahçe, Braga karşısında 9 kişi tamamladığı mücadeleyi 4-1 kaybetti. Sarı-lacivertli ekip bu skorla UEFA Avrupa Ligi'ne veda etti.

Son Güncelleme: 18.03.2016 00:15
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.