Fenerbahçe Doğuş sahasında Valencia'yı yendi

Basketbolda THY Avrupa Ligi 5. hafta karşılaşmasında Fenerbahçe Doğuş, sahasında İspanya'nın Valencia takımını 79-66 yendi.

02 Kasım 2017 Perşembe 23:20
Fenerbahçe Doğuş sahasında Valencia'yı yendi






İSTANBUL (AA) - Basketbolda THY Avrupa Ligi 5. hafta karşılaşmasında Fenerbahçe Doğuş, sahasında İspanya'nın Valencia takımını 79-66 yendi.

Fenerbahçe Doğuş, bu sonuçla 3. galibiyetini aldı. Valencia ise 2. kez mağlup oldu.

Karşılaşmaya etkili başlayan Fenerbahçe Doğuş, 3. dakikayı 9-3 önde tamamladı. Datome ile üç sayı çizgisinin gerisinden, Vesely ile boyalı alandan skor üreten sarı-lacivertli ekip, 6.dakikada farkı 6 sayıya çıkardı: 18-12. Valencia, Martinez ile basketler bulsa da Fenerbahçe Doğuş ilk çeyreği 20-18 üstün tamamladı.

İkinci periyotta rakibine karşı üstünlük kuran Fenerbahçe Doğuş, Guduric ve Wanamaker'ın kaydettiği sayılarla 15. dakikayı 31-22 önde geçti. Sarı-lacivertli ekip, Sloukas'ın üç sayı çizgisinin gerisinden kaydettiği sayı ile 18. dakikada farkı çift hanelere çıkardı: 38-26. Fenerbahçe Doğuş, soyunma odasına da 38-30 üstün gitti.

İkinci yarı, karşılıklı basketlerle başladı. Thompson ve Nunnally ile sayılar bulan Fenerbahçe Doğuş, 25. dakikayı 45-38 önde geçti. Datome ile üst üste sayılar üreten sarı-lacivertli ekip, üçüncü çeyreği 57-49 önde bitirdi.

Final periyodunda hücumda Doornekamp ve San Emeterio ikilisiyle etkili olan Valencia, 34. dakikada farkı 5 sayıya indirdi: 62-57. Vesely ile pota altından sayılar üreten sarı-lacivertli ekip, 38. dakikada farkı tekrardan çift hanelere çıkardı: 72-62. Kalan bölümde skor üstünlüğünü koruyan Fenerbahçe Doğuş, sahadan 79-66 galip ayrıldı.

Muhabir: Sezer Yavuz

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.