• Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • Gündem
  • Ekonomi
  • Politika
  • Teknoloji
  • Spor
  • Dünya
  • Sağlık
  • Magazin Kitap Turizm Altın Kızların Mutfağı Advertorial CANLI MAÇ BÖLGE BİLİM-TEKNOLOJİ KÜLTÜR - SANAT İpucu Kimdir? Nedir? Ramazan Haberleri Genel Ajans SULAR NE ZAMAN GELECEK? Otomobil Eğitim DIŞ HABERLER GÜVENLİK GENEL
  • Ara
  1. Haberler
  2. Spor
  3. Fenerbahçe Euroleague'de 3. kez finalde
Spor
Yayınlanma: 18 Mayıs 2018 - 20:59

Fenerbahçe Euroleague'de 3. kez finalde

 Üst üste 4. kez Final Four’da mücadele eden son Avrupa şampiyonu Fenerbahçe Doğuş Erkek Basketbol Takımı, Sırbistan’ın ev sahipliğinde Belgrad’da gerçekleştirilen Turkish Airlines EuroLeague Final Four ilk karşılaşmasında Litvany

2 dk okunma süresi
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
Fenerbahçe Euroleague'de 3. kez finalde
Fenerbahçe Euroleague'de 3.kez finalde  

   Üst üste 4. kez Final Four’da mücadele eden son Avrupa şampiyonu Fenerbahçe Doğuş Erkek Basketbol Takımı, Sırbistan’ın ev sahipliğinde Belgrad’da gerçekleştirilen Turkish Airlines EuroLeague Final Four ilk karşılaşmasında Litvanya ekibi Zalgiris Kaunas’ı 76-67 yendi ve üst üste 3. kez finale yükseldi. Sarılacivertliler finalde ise bugün TSİ 22.00’da başlayacak CSKA Moskova – Real Madrid maçının galibiyle 20 Mayıs Pazar günü karşılaşacak.

 

    Tribünlerin tıklım tıklım dolu olduğu mücadeleye Fenerbahçe; Ahmet Düverioğlu, Marko Guduric, Brad Wanamaker, Nikola Kalinic, Jan Vesely beşiyle başladı. Mücadeleye Wanamaker’ın basketiyle başlayan sarılacivertliler, Vesley’nin faul çizgisinden bulduğu tek sayıyla da ilk dakikayı 3-0 önde geçti. Sert savunmasıyla rakibine potasını göstermeyen Fenerbahçe Doğuş, Wanamaker ve Ahmet’in basketleriyle televizyon molasına 7-1 önde girdi (04:51). Litvanya ekibi mola dönüşü Pangos’un basketiyle ilk sayılarını kaydetti: 7-3. Ulanovas’ın serbest atışlarıyla farkın 2 sayıya indiği mücadelede Ali Muhammed’in üçlüğü skoru 10-5 yaptı. Karşılıklı sayılarla süren oyunda savunmada oldukça etkili bir performans sergileyen Datome, periyodun bitimine 30 saniye kala kaydettiği üçlükle skoru 17-11 yaptı ve rakibine mola aldırdı. İlk periyot 19-3 üstünlüğümüzle tamamlandı.

 

    Etkili oyununu ikinci periyota da taşıyan Fenerbahçe Doğuş, Datome’nin sayılarıyla farkı 9 sayıya çıkardı: 24-15. Bu bölümün ardından Micic ve Udrih’in basketleri farkı 4 sayıya indirse de Ahmet ve Sloukas’ın sayılarıyla skor 28-20 oldu ve Litvanya ekibinden mola geldi. Moladan da top kaybıyla dönen Jasikevicius’un öğrencilerine Datome’nin geçit vermeyen savunması ve Vesely’nin smaçları yanıt verdi ve skor 32-20 oldu. Karşılıklı basketlerle süren oyunda skor 37-31 olunca koç Obradovic’ten mola geldi.

    İlk yarı mola sonrası Ali Muhammed ve White’ın karşılıklı basketlerinin ardından 39-33 tamamlandı. Litvanya ekibinin basketiyle başlayan ikinci yarıda Melli ve Sloukas’ın basketlerinin ardından Wanamaker’ın üçlüğü farkı 11 sayıya çekti ve Jasikevicius’tan mola geldi: 48-37. İlerleyen bölümde savunmada basit hatalarla oynayan sarılacivertliler, 11 sayılık seriye engel olamayınca skor 50-48 oldu ve koç Obradovic’ten mola geldi. Molanın ardından Ali Muhammed ve Aaron White’ın karşılıklı basketlerinin ardından noktayı Ali Muhammed koydu ve final periyoduna 54-50’lik skorla gidildi. Dördüncü periyoda Ali Muhammed’in üçlükleri damga vurdu. Brandon Davies’in açılışını yaptığı bu periyotta farkın 2 sayıya inmesinin ardından Datome skoru 56-52 yaptı. Ali Muhammed’in arka arkaya kaydettiği 2 üçlükle fark tekrar çift hanelere çıktı: 62-52. Karşılıklı basketlerle süren oyunda kalan bölümde farkın erimesine izin vermeyen Fenerbahçemiz, maçı 76-67 kazandı.

Fenerbahçe

  • YORUMLAR
adlı kullanıcıya cevap x
İlginizi Çekebilir
Fenerbahçe’den savunmaya gençlik aşısı: Yeni sol bek belli oldu! Archie Brown ile anlaşma tamam, İstanbul’a geliyor
Fenerbahçe’den savunmaya gençlik aşısı: Yeni sol bek belli oldu! Archie Brown ile anlaşma tamam, İstanbul’a geliyor
Galatasaray’dan dev kaleci bombası: Kaleye yıldız iniyor! 25 milyon euroluk dev transferde mutlu son
Galatasaray’dan dev kaleci bombası: Kaleye yıldız iniyor! 25 milyon euroluk dev transferde mutlu son
Tartışma yaratacak imza: Ezeli rakip bombayı patlattı! Oğuz Aydın resmen imzayı attı
Tartışma yaratacak imza: Ezeli rakip bombayı patlattı! Oğuz Aydın resmen imzayı attı
Tribünler karışacak: Tarihi imza atıldı! Sofyan Amrabat ezeli rakibin formasını giyecek
Tribünler karışacak: Tarihi imza atıldı! Sofyan Amrabat ezeli rakibin formasını giyecek
Son Haberler
Nazarıyla ünlü 3 burç: Bakışlarıyla yakıyorlar!
Nazarıyla ünlü 3 burç: Bakışlarıyla yakıyorlar!
Fenerbahçe’den savunmaya gençlik aşısı: Yeni sol bek belli oldu! Archie Brown ile anlaşma tamam, İstanbul’a geliyor
Fenerbahçe’den savunmaya gençlik aşısı: Yeni sol bek belli oldu!...
Devletten büyük destek: Kira öder gibi ev! Dar gelirliye devlet desteğiyle 6.470 TL taksitle ev fırsatı
Devletten büyük destek: Kira öder gibi ev! Dar gelirliye devlet desteğiyle...
Galatasaray’dan dev kaleci bombası: Kaleye yıldız iniyor! 25 milyon euroluk dev transferde mutlu son
Galatasaray’dan dev kaleci bombası: Kaleye yıldız iniyor! 25 milyon...
Dikkat testine meydan oku: Gizli hata seni bekliyor! 5 saniyede fark edenler dahiler kulübünde
Dikkat testine meydan oku: Gizli hata seni bekliyor! 5 saniyede fark edenler...
Trabzonspor 3- Karabükspor 0
Trabzonspor 3- Karabükspor 0

Ana Sayfa
Gündem
Ekonomi
Politika
Teknoloji
Spor
Dünya
Sağlık
Magazin
Kitap
Turizm
Altın Kızların Mutfağı
Advertorial
CANLI MAÇ
BÖLGE
BİLİM-TEKNOLOJİ
KÜLTÜR - SANAT
İpucu
Kimdir?
Nedir?
Ramazan Haberleri
Genel
Ajans
SULAR NE ZAMAN GELECEK?
Otomobil
Eğitim
DIŞ HABERLER
GÜVENLİK
GENEL
Günün Haberleri
Arşiv
Hava Durumu
  • Dünya
  • Eğitim
  • Ekonomi
  • Genel
  • Gündem
  • Politika
  • Sağlık
  • Spor
  • Teknoloji
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Hava Durumu

  • Rss
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır.
İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.