Fenerbahçe Rusları bozguna uğrattı; Fenerbahçe 2 - Lokomotiv Moskova 0

Fenerbahçe, UEFA Avrupa Ligi İkinci Tur ilk maçında sahasında Lokomotiv Moskova'yı ağırladı. Maçın ilk yarısından son dakikasına kadar Fenerbahçe hem sahaya hem de skora hakim oldu.

16 Şubat 2016 Salı 22:40
Fenerbahçe Rusları bozguna uğrattı; Fenerbahçe 2 - Lokomotiv Moskova 0






Fenerbahçe Rusları bozguna uğrattı; Fenerbahçe 2 - Lokomotiv Moskova 0

Fenerbahçe, Lokomotiv Moskova'yı Kadıköy'de evire çevire yendi. Rusya Türkiye arasındaki kriz ortamında İstanbul'a gelip gelmemeyi uzun süre tartışan Lokomotiv Moskova'nın Kadıköy'de direnci daha ilk yarıda kırıldı
UEFA Avrupa Ligi Son 32 Turu ilk maçında Fenerbahçe ile Lokomotiv Moskova, Ülker Stadyumu'nda karşı karşıya geldi. Karşılaşma Fenerbahçe'nin 2-0'lık üstünlüğü ile sonuçlandı.

GÜMBÜR GÜMBÜR FENERBAHÇE

Soyunma odasından maça başladığı 11'le çıkan Fenerbahçe ikinci yarıda da rakip kaleyi kendisine mesken eyledi. 46'da Nani, 53'te Van Persie, 54'te yine Nani Fenerbahçe'nin ikinci yarıda art arda geliştirdiği ataklarda başroldeki isimlerdi.

Ülker Stadyumu'nda oynanan maçı Fenerbahçe oldukça etkili bir futbol sonucunda 2-0 kazanmasını bildi.

Sarı-lacivertli takımın gollerini 18 ve 72. dakikalarda Josef de Souza kaydetti.

Bu maçın rövanşı 25 Şubat günü Moskova'da oynanacak.

GALİBİYET HABERİ VAN PERSIE'DEN GELDİ

Maçın 12. dakikasında Fenerbahçe mutlak bir golden oldu. Sol kanattan Volkan Şen kale ağzına doğru şık bir orta yaptı. Savunmayı aşan topa altıpas içinde Van Persie dokundu. Ağlarla buluşmak için hazırlanan top, kaleci Guilherme'nin parmak uçları ile temas edince hevesimizi kursağımızda bıraktı.

JOSEF NOKTAYI KOYDU

Fenerbahçe'nin baskılı oyunu 18. dakikada golü getirdi. Sağdan topu kapan Gökhan Gönül süratını kullandı ve ceza alanına yöneldi. Tam girerken müthiş bir orta kesi. Ceza alanı içinde yükselen Josef, markajda olmamanın da etkisi ile kafayı vurdu ve perdeyi açtı: 1-0.

İLK YARI NEFES KESTİ

İlk yarıda temsilcimiz rakip kaleye adeta gümbür gümbür gelmeyi sürdürdü. Golün ardından ataklarını devam ettiren Fenerbahçe 28. dakikada sağdan Volkan'ın ortasında Van Persie'nin kafası ile ikinci gole çok yaklaştı ancak başarılı olamadı.

VURDU AMA NAKAVT OLMADI

Takımlar soyunma odasına gidene kadar Fenerbahçe baskısını kıramadı konuk takım. Kanatlardan Nani ve Volkan Şen'in yönettiği ataklara geriden gelen Gökhan Gönül ve Caner Erkin de destek atınca Lokomotiv savunması adeta ringde yumurk yemiş bir boksör gibi sersemledi. Fakat tüm bu baskılar ikinci golü bir türlü getirmedi.

NANI, CANER, VAN PERSI, AMA...

57'de Caner'in soldan ortasında Van Persie gole yaklaştı ancak sonuç alamadı. 61'de Nani'nin kafa vuruşunu savunma güçlükle de olsa kornere çeldi. 63'te Caner sol çaprazdan vurdu; Guilherme başarılıydı.

YİNE JOSEF SAHNEDE

72. dakikada Fenerbahçe'yı rahatlatan ikinci gol geldi. Sol kanatta Volkan Şen ceza sahası içinde çalım denedi, savunmanın müdahalesinin ardında top Caner'de kaldı. Caner'in ortasında arka alanda topla buluşan Josef De Souza gelişine yaptığı düzgün vuruşla topu kalecinin bacaklarının arasından filelerle buluşturdu: 2-0.

VAN PERSIE TEPKİSİ

Belki de maçta Fenerbahçe taraftarını kızdıran tek şey Van Persie'nin oyundan alınması oldu. Hollandalı yıldız 78'de yerini Fernandao'ya bırakırken oyundan alınmasına hem taraftar tepki gösterdi hem de kendisi, Vitor Pereira'ya yönelik yaptığı jest ve mimikleri ile memnuniyetsizliğini sergilemiş oldu.

Kalan dakikalarda Fenerbahçe başka gol atamayınca karşılaşma 2-0 sarı-lacivertli takımın üstünlüğü ile sona erdi.
Son Güncelleme: 16.02.2016 22:44
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.