Finalin adı Fransa-Hırvatistan oldu

Dünya Kupası'nda finali Fransa ile Hırvatistan oynayacak.

12 Temmuz 2018 Perşembe 07:46
Finalin adı Fransa-Hırvatistan oldu






Finalin adı Fransa-Hırvatistan oldu

     Dünya Kupası'nda finali Fransa ile Hırvatistan oynayacak.2018 FIFA Dünya Kupası yarı finalinde İngiltere’yi uzatma bölümünde bulduğu golle 2-1 mağlup eden Hırvatistan tarihinde ilk kez adını finale yazdırdı. Hırvatistan, 15 Temmuz Pazar günü Luzhniki Stadı’nda oynanacak final maçında Fransa ile karşı karşıya gelecek. Beşinci Dünya Kupası deneyimini yaşayan Hırvatlar, ilk katıldığı şampiyona olan 1998’de yarı final oynama başarısını göstermişti. Hırvatistan, Fransa’nın ev sahipliği yaptığı turnuvada yarı finalde ev sahibi ekibe 2-1 mağlup olarak final şansını kaçırmıştı. Hırvatlar, bu kez 15 Temmuz tarihinde Fransa ile finalde karşı karşıya gelecek. Hırvatistan 2002, 2006 ve 2014’te düzenlenen Dünya Kupalarında ise gruptan çıkmayı başaramamıştı.

    Karşılaşma İngilizlerin baskılı oyunu ile başladı. Bu baskılı oyun sonucunda İngilizler dakikalar 5′ gösterirken Dele Alli, Modric’in müdahalesiyle ceza sahasının hemen önünde yerde kaldı. Serbest vuruşta topun başına geçen Trippier İngilizleri 1-0 öne geçiren golü attı. Karşılaşmanın ilk yarısında geri kalan dakikalarda iki takımında etkili atakları olmasına rağmen iki takımda topu ağlara göndermeyi başaramadı ve ilk yarı 1-0 İngiltere’nin üstünlüğü ile sonuçlandı.Karşılaşmanın ikinci yarısı yenik durumda olan Hırvatista’nın arka arkaya geliştirdiği ataklarla başladı. Bu baskı sonucunda dakikalar 68’i gösterirken Hırvatistan’ın yıldız ismi Ivan Perisiç, Vrsaljko’nun sağ kanattan açtığı müthiş ortaya İngiltere savunmasına rağmen dokundu ve topu ağlarla buluşturdu. Perisiç’in attığı bu gol ile dakikalar 68’i gösterirken Hırvatlar skoru eşitlemeyi başardı.

   Eşitliği yakalayan Hırvatlar baskısını dahada arttırdı ve dakikalar 71’i gösterirken Hırvatistan’a beraberlik golünü getiren Perisic, İngiltere savunmasının hatasından faydalandı ve ceza sahasına girdi. Dar açıdan vuran Perisic, direğe takıldı. Karşılaşmanın geri kalan kısmında başka gol olmayınca mücadelenin normal süresi 1-1 beraberlik ile sonuçlandı ve 15’er dakikalık uzatma devrelerine gidildi. Uzatma devrelerinin ikinci yarısında baskıyı gittikçe arttıran Hırvatistan dakikalar 109’u gösterirken golcü ismi Mario Mandzukic’in attığı gol ile sahadan zafer ile ayrılan taraf oldu.

   Hırvatistan aldığı bu zafer ile tarihlerinde ilk kez Dünya Kupası’nda finale isimlerini yazdırmayı başardı. Hırvatistan aldığı bu tarihi galibiyetin ardından 15 Temmuz’da, Fransa ile finalde karşı karşıya gelecek.

Sözcü

Anahtar Kelimeler:
FransaHırvatistan
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.