Galatasaray-Fenerbahçe derbisi saat kaçta

Lig yarışında bir türlü istenilen sonuçları alamayan ve sakatlıklardan ötürü sıkıntı yaşayan Galatasaray ve Fenerbahçe bu akşam karşılaşıyor.

02 Kasım 2018 Cuma 08:23
Galatasaray-Fenerbahçe derbisi saat kaçta






Galatasaray-Fenerbahçe derbisi saat kaçta

    Lig yarışında bir türlü istenilen sonuçları alamayan ve sakatlıklardan ötürü sıkıntı yaşayan Galatasaray ve Fenerbahçe bu akşam karşılaşıyor.Her iki azeli rakip için ayrı bir önemi olan karşılaşmanın galibi lig yarışında büyük moral bulacak.Kulüp içinde çalkantıların bir türlü bitmediği sarı lacivertlilerde geçtiğimiz hafta teknik direktör Philip Cocu'nun görevine son verilmişti.Spor Toto Süper Lig Lefter Küçükandonyadis Sezonu'nun 11. haftasında Galatasaray ile Fenerbahçe neredeyse kader maçına çıkıyorlar.Bu akşam Ali Sami Yen Spor Kompleksi Türk Telekom Stadyumu’nda oynanacak karşılaşma saat 21.00'de başlayacak mücadele beIN Sports’tan canlı yayınlanacak. Karşılaşmayı Fırat Aydınus yönetecek.Fırat Aydınus'un yardımcılıklarını Serkan Ok ve Aleks Taşcıoğlu'nun yapacağı maçın 4. hakemi Özgür Yankaya olacak.

   Fenerbahçe ve Galatasaray derbisinde geride kalan 10 maçta 2 galibiyet, 3 beraberlik, 5 mağlubiyet alan Fenerbahçe haftaya 9 puanla 15. sırada giriyor.Galatasaray, Süper Lig'de geride kalan 10 haftada 6 galibiyet, 1 beraberlik ve 3 mağlubiyet alarak topladığı 19 puanla üçüncü sırada yer alıyor. 

  388. randevu

Galatasaray ile Fenerbahçe, Spor Toto Süper Lig'de yarın yapacakları derbiyle tarihte 388. kez karşı karşıya gelecek.Şimdiki Ülker Stadı'nın bulunduğu "Papazın Çayırı" olarak adlandırılan yerde 17 Ocak 1909 tarihinde yapılan ve Galatasaray'ın 2-0 kazandığı özel maçla başlayan 109 yıllık rekabette, galibiyetlerde ve atılan gol sayısında Fenerbahçe'nin üstünlüğü bulunuyor.

Sarı-lacivertliler, geride kalan 387 maçtan 146'sını kazandı, sarı-kırmızılı ekip bu süre içinde 123 kez galip geldi. İki takım 118 maçta ise eşitliği bozamadı. Fenerbahçe'nin attığı 532 gole, Galatasaray 482 golle karşılık verdi.

Ligde 123. sınav

Galatasaray ile Fenerbahçe, 61. sezonu oynanan lig tarihinde 122 kez karşılaştı. Genel toplamdaki üstünlüğünü lig maçlarına da yansıtan Fenerbahçe, rakibine galibiyet sayısında 50-33 üstünlük kurdu. Ligdeki 39 maç da berabere sonuçlandı. Lig maçlarında sarı-lacivertliler 154, sarı-kırmızılılar ise 116 gol kaydetti.

Son Güncelleme: 02.11.2018 05:32
Anahtar Kelimeler:
GalatasarayFenerbahçe
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.